Şimdi Ara

Bilgisayar aniden kapanıyor lütfen yardım!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
0
Favori
824
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 15 gün önce yeni bir bilgisayar topladım.
    İntel E8400 c2duo 3.0 cpu
    Gigabyte EP35 DS3R Anakart
    Kingston 800mhz DDR2 2x1 Ram
    Seagate 250 gb 16mb ncq sata2 harddisk
    Sparkle 8800gt ekran kartı
    Philips 20x sata DVD-RW
    Gmc H70 Kasa
    ve önceki sistemimden kalan
    2 adet 250gb İDE Harddisk
    Skystar2 uydu kartı
    LC Power 420 watt psu

sistemim bu şekilde sorunum şu:

Sistem açılırken windows açılmadan hemen önce (Çizgilerin aktığı kısım bittikten sonra)
    bilgisayar aniden kapanıyor.
    Bazende windows açıldıktan birkaç dakika sonra aniden kapanıyor.Kapanma sanki elektrikler gitmiş gibi.
    Tekrar açınca çoğu zaman sorunsuz açılıyor.

Everestte cpu sıcaklığı 37 derece görünüyor fan sağlıklı bir şekilde dönüyor.
    Biosu güncelledim.
    Windows açıkken oyun oynarken vs donma restart vb hiçbir sorun yok.
    Harddiski ahci modunda kullanıyorum.Sata sürücüleri windows xp pro kurarken yüklemiştim.

Sizlerden bu duruma teşhis koymanızı rica ediyorum.Size göre sorun nerede olabilir.Ben işin
    içinden çıkamadım.

• kardeş psu yetmiyor olabilir hele bide güvenilir bir marka psu değilse tam olarak 420 wat vermiyor demektirki bu çok kötü sistemde bazı parçalarının yanmasına bile neden olabilir. bence psuyu değiştir sorun çözülür.
  • Power Supply ağır kaliteli birşeye benziyor.Önceki sistemimde sorunsuz kullanmıştım.LC Power 420 buradan inceleyebilirsin.

http://www.firebal.net/asp/show_stock.asp?product=lc6420
  • zaman zaman işlemci fanı ilk açılışta çalışmıyor olabilir bu kapanma olayı zaman zaman oluyosa dediğim gibi olma ihtimali var çünkü işlemci ilk düğmeye basışta hızla ısınmaya başlar eğer fan çalışmaz veya fan işlemciye tam oturmamış ise iblgisayar genellikle masaüstüne gelmeden kapanır çünkü işlemcinin yanmasını önlemek için anakart bilgisayarı kapatır.
  • gerçek 420 wat veriyor olabilir ama sistem için yeterlimi bilmiyorum sistemin için Kaç Watt gerekli buradan bakabilirsin
  • Vatoz00 dediğin çok mantıklı geldi banada dediğin şeyi kontrol edeceğim.

Revovler44 o bahsettiğin power calculator işlemini yaptım 415watt çıkıyor.Fakat 1280x1024 çözünürlükte oyun oynarken restart olmuyorsa psu yeterlidir diye düşünüyorum.Genede emin değilim Belki Tagan 600 watt psu alabilirim.

Birde şöyle bir şey var High Power'ın sistemin ne kadar güç çektiğini gösteren psu modelini kullananlar, watt değerinin en fazla 170 e filan çıktığını söylüyorlar.Yani demek istediğim psu işini biraz abartıyor olabilir miyiz.
  • Arkadaşlar başka fikri olanlardan cevap bekliyorum.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    PC hemen kapanıyor yardım
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • psu degişip denemekde fayda var derim işlemci fanı ilk açılışda tam verimde saglayamıyor olabilir her parcan yeni diyorsan parcalarıda tek tek denemek lazım sorunun cözümünü tam bulabilmek için
  • Oncelikle hddleri ide moda almanı tavsıye derim.
    Sisteminde akran kartı gormedım ekran kartı ayarlarını pcı-e yada pcı moddan cıkarmanı tavsıye ederim birde yonga seti son surucunu yuklmenı tavsıye edıyorum.
    Ayrıca sky star 2nın dıseq yada lnb baglantılarını kontrol et kacak fılan olmasın mumkunse dıseqleri posete sar umarım sarmısındırda.
  • İşlemcinin fanını çıkarıp tekrar taktım.Bu sefer sanki daha iyi oturdu.Dün ve bugün aynı sorun tekrarlamadı.Ama sorunun hallolduğundan hala emin değilim çünkü geçen hafta bir hafta boyunca hiç sorun çıkartmayıp 7-8 gün sonra tekrar aynı sorun tekrarlamaya başlamıştı.
    İlgilenen arkadaşlara çok teşekkür ederim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.