Şimdi Ara

bilgisayar boot etmiyor ve bip sesi yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
723
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    anakartım asus m5a97 evo geçenlerde yeni birişlemci ve ekrankartı aldım işlemciyi takmadan önce biosu son sürümüne yükselttim gayaet stabil çalışıyordu sistem birgün bilgisayarı açarken görüntü gitti ve hiç açılmadı. anakart üzerinde cpu led lambası kırmızı olarak yanık kalıyor.

yaptığım bazı işlemleri söyleyeyim
    anakart üzerindeki jumper ile sısıfrlama çalıştım
    tüm parçaları söküp temizleyip tek tek denedim.
    bios pilini çıkardım bekledim ne yaptıysam bip sesi gelmiyor ve görüntü yok memo ok tusuna basılı tuttum biraz araştırdım kimi diyor anakart ölü kimi diyor işlemci gitti daha kullanalı 2 gün bile olmadı işlemciyi yardımlarınızı bekliyorum

sistem
    asus m5a97 evo anakart
    amd fx 8300 işlemci
    asus r9 270x ekran kartı
    4 gb ram

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akinsoft -- 8 Ağustos 2017; 12:0:47 >

• Ramleri farklı slotlarda single ve dual olarak deneyerek test edin
    Goruntuyu onboard uzerinden alarak test edin
    Pc yi farklı bir prize takarak test edin

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • awaqado kullanıcısına yanıt
    tek ram var 4 slotuda denedim olmadı farklı prizde denedim olmadı anakart üzerinde de on bord yok yinede sağolun cevabınız için
  • Simdi tusa bastiginizda hic ses yok mu? Tepki oluyor mu?

Eger olmuyorsa kasanin icini acin ve tusa bastiginizda en ufak bir fan kipirtisi dahi olmuyor mu?

Bunlar onemlidir.

Eger fanlar donuyor ve sistem boot etmiyorsa kesin olarak anakart arizalidir. Cunku anakart bot etmeyecek bir sisteme asla ama asla akim izni vermez o fanlar donemez.

Eger sistem hicbir sekilde calismiyorsa guc kaynagina bakmata fayda vardir. Yine de farkli bir guc kaynagi ile deneme sansiniz varsa yine ayni ozellikte ya da ustu olmali deneyin.

Ekran kartinida cikartip onboard vga ile deneyin.

Eger ki fanlar cok ufak kipirdama yapiyorsa bir yerde SC yani kisa devre vardir. Bu ya anakarttan ya da bir bilesenden kaynaklanir ram islemci ekrankarti hdd vs.

Bu arada islemciye voltaj verip zorlama yapmadiysaniz islemci bilgisayarin bozulacak en zor ve en son parcalarindan biridir. Hem cok dayaniklilardir uretim teknolojilerinden oturu hem de en saf voltaji anakart sagladigindan daha uzun omurludurler net DC akim ile beslenir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 8 Ağustos 2017; 18:15:36 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• krstarica kullanıcısına yanıt
    Bilgisayar dugmesine bastığım zaman tüm fanlar çalıyor ayrıca HDD ve CD rom a elektrik geliyor onlarda çalışıyor fakat hiç bir şekilde bip sesi yok ve görüntü yok

• quote:

Orijinalden alıntı: akinsoft

Bilgisayar dugmesine bastığım zaman tüm fanlar çalıyor ayrıca HDD ve CD rom a elektrik geliyor onlarda çalışıyor fakat hiç bir şekilde bip sesi yok ve görüntü yok

Anakart maalesef bozulmus ve anakart bozulmasindaki en buyuk etken PSU guc kaynaginizdir. Sisteme dengesiz akim ve gerilimi bu bilesen engeller.

Muhtemelen chipset sorunu var cok fazla masrafi olmaz tamir ettirebilirseniz 100 liraya sorun cozulur

Tuşa basınca hiç bip sesi yok sadece işlemci ve ekran kartı fanları CD rom ve HDD çalışıyor ama dediğim gibi Bolt etmiyor ve hiç görüntü yok bir arkadaşı aradım o da statik elektrik çok birikmiştir diyor ama hiç kafama yatmadi herhalde yeni bir anakart alacağım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Dediğiniz gibi cipseti yapacak iyi bir tamirci bulabilirsem yaptırayım yardiminiz için teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Anakart maalesef bozulmus ve anakart bozulmasindaki en buyuk etken PSU guc kaynaginizdir. Sisteme dengesiz akim ve gerilimi bu bilesen engeller.

Muhtemelen chipset sorunu var cok fazla masrafi olmaz tamir ettirebilirseniz 100 liraya sorun cozulur

Birşey danışmak isterim size 3 gün önce bilgisayarı tamiri verdim daha problemi bulamadı bugün anakart takı kuzey köprüsü nü söküp bakacamm dedi sizin dediğiniz çip bumu oluyor farz edelim bu nu tamir etti biosu nasıl yükleyecek veya sıkıntı başka bir seydemi rastgele bakıyor ne gerekli teçhizat var ne de tecrübe inşallah bir aceminin eline düşmemiş indir tümden kaybetmeyelim anakartii

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: krstarica

quote:

Birşey danışmak isterim size 3 gün önce bilgisayarı tamiri verdim daha problemi bulamadı bugün anakart takı kuzey köprüsü nü söküp bakacamm dedi sizin dediğiniz çip bumu oluyor farz edelim bu nu tamir etti biosu nasıl yükleyecek veya sıkıntı başka bir seydemi rastgele bakıyor ne gerekli teçhizat var ne de tecrübe inşallah bir aceminin eline düşmemiş indir tümden kaybetmeyelim anakartii

Yonga seti yani chipset kuzey ve guney koprulerinden olusmaktadir evet.

Ustlerinde sogutucu blok yer alir dogrudan acikta yer almaz.

Bioslar cip halindedir bazi anakartlar m bios b bios bulunur flux yardimiyla ve isi tabancasiyla sokulur EEPROm cihazi var ufak modem internet splitterina benzer cipi oraya koyarlar pc ye usb ile baglanilir iki dakkadan daha kisa surede biosa yazilim atilir

Mesguliyeti varsa 3 gun normaldir anakartlar aslinda isi bilene 2 3 saatte tum sorunun anlasilabilecegi kartlardir sorunlarin hepsinin belirli disa vurumlari vardir tecrubeli biri anlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi krstarica -- 11 Ağustos 2017; 2:4:25 >

teşekkür ederim yorumunuz için
    Bugün bilgisayarcı anakart olmuyor diye aradı bilgisayarı alıp direk vatan bilgisayara gittim sıfır anakart alıp orada servise taktırdım yine olmadı meğer daha bir haftalık sıfır aldığım işlemci bozulmuş 😀 anakartima orada bir işlemci taktı ve çalıştı bir haftalık işlemci neden bozulurki aklım hale almıyor

• quote:

Bugün bilgisayarcı anakart olmuyor diye aradı bilgisayarı alıp direk vatan bilgisayara gittim sıfır anakart alıp orada servise taktırdım yine olmadı meğer daha bir haftalık sıfır aldığım işlemci bozulmuş 😀 anakartima orada bir işlemci taktı ve çalıştı bir haftalık işlemci neden bozulurki aklım hale almıyor

Islemci oc yapilmadogo surece pc nin en zor bozulacak parcasidir kolay kolay bozulmalar uretim hatasi oldugu asikar caninizi sikmayin garanti kapsaminda olmasi gerekir

Evet garanti kapsamında o.c ile pek işim olmadı eski islemcimede bu güne kadar yapmadım inşallah garanti bir sıkıntı çıkarmaz ve degistirir

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • akinsoft A kullanıcısına yanıt
    İşlemci olduğuna inanamıyorum. :O Sorununuzun çözüldüğüne ve bilgisayarcının anakartınızı mahvetmemesine çok sevindim!

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.