Şimdi Ara

Bilgisayar hdd ışığı dahil hiç tepki vermiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
38
Cevap
0
Favori
467
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu zamana. Kadar sıkıntısız kullandığım bilgisayari açtım ama sadece fan sesi var başka hicbirsey yok yanık kokusu bile kapatırken normal bir şekilde kapattım. Evden başka kimse de yok ki o yapsın..

1.Kasadaki güç ışığı yanıyor fanlar çalışıyor
    2. görüntü yok monitörün ışığı kırmızıdan yeşile dahi geçmiyor
    3.anakartta hiçbir ışık vs yok eskiden varmıydi emin değilim asrock 960GM gvs3 fx
    4.ekran kartını, ramlari (yer değiştirdim ve tek ve çift slot denedim olmadı) değiştirdim, hddleri hep çıkarıp sadece ssd kaldı olmadı ssd (Windows burda kurulu) çıkarıp diğer hdd ler kaldı olmadı hiç hdd takılı değilken açtım yine olmadı fanlar dönüyor kasa elektrik ışığı yanıyor hdd yanmıyor...
    5. Bios pilini çıkarıp taktım hatta yarım saattir çıkık durumda ama nafile sata kablolarını değiştirdim denedim yerlerini değiştirdim olmadı

Ana sorun ekrana görüntü gelmiyor pc açılmıyor çünkü bip sesi falan gelmiyor hergun kullandığım pc ilk defa böyle oluyor açılıp bioasa falan girse birsey yaparım ama hiçbir faaliyet yok.

Sorun donanımsal gibi ama yanık kokusu yok oksit pas. Vb bu alamet yok

Asrock gm 960 gvs3 fx anakart
    Kingston hyperx 4x2 8 GB ram
    AMD fx 6300 işlemci
    Asus z 45 f 450 w güç kaynağı
    1 adet 120 GB ssd 2 adet 1 tb ve 320 gb hdd
    Ekran kartı sapphire 7850 1 gb

Yardımlarınızı bekliyorum

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• bios pili hdd bağlantısı ramler ve elektrik bağlantısını sök.

2 dakika boyunca bu halde power tuşuna bas bırak yap.
    sonra sırası ile ramleri ve ekran kartını tak
    elektrik kablosunu tak ve sistemi aç.

donanımsal bi sorun yoksa açılacaktır.
    eğer açılırsa sistemi kapatıp bios pilini tak.
  • Elektrik bağlantısı derken anakartin mi elektrik kablosunu sökeyim?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kantay -- 27 Ocak 2019; 22:49:41 >
  • Elektrik bağlantısı derken anakartin mi elektrik kablosunu sökeyim?

• Harfiyen yaptım ama. Sonuç yok tüm fanlar çalışıyor ama başka bi faaliyet yok... Daha 2 saat önce açtım kullandım bi sıkıntı olmadı bu nerden çıktı anlamdım ki

• quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

bios pili hdd bağlantısı ramler ve elektrik bağlantısını sök.

2 dakika boyunca bu halde power tuşuna bas bırak yap.
    sonra sırası ile ramleri ve ekran kartını tak
    elektrik kablosunu tak ve sistemi aç.

donanımsal bi sorun yoksa açılacaktır.
    eğer açılırsa sistemi kapatıp bios pilini tak.
    Malesef

• quote:

Orijinalden alıntı: kantay

Malesef

Alıntıları Göster
    işlemciyi sök tak yap ve ekran kartını takma anakartının ekran kartını kullan.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

işlemciyi sök tak yap ve ekran kartını takma anakartının ekran kartını kullan.

Alıntıları Göster
    İşlemciyi söktüm sokmusken altına termal macun sürdüm taktım

Vga kablom yok anakart takini şimdilik takamam dvi giriş var ekran kartında... en azından açılışta giriş kısmında bi iki rakam harf çıksa yine razıyım ama o da yok

Ama hdd ışığı bir kere pır pır etse tamam diyecem harddisk leri dokununca çalıştığını hissedebiliyorum. Diskler dönüyor herşey normal gibi... Ama ssd hissedilmez onu illa başka pc ye mi bağlamak lazım yada onu takmayınca ekrana birşeyler gelse ama gelmiyor

Bu benim anakart ta ışık varm.ıydi çalışınca yanan asrock 960gm vgs3 fx .. Şu anda hiçbir ışık yok ankartta

• Şunu fark ettim işlemci soğutucu deli gibi ısınmış 5dakika acip bekleyince(pc açılmıyor ama başka herşey çalışıyor) .. İşlemci çok ısınıyor sanki böyle değildi eskiden... Yada normal mi bilmiyorum

• quote:

Şunu fark ettim işlemci soğutucu deli gibi ısınmış 5dakika acip bekleyince(pc açılmıyor ama başka herşey çalışıyor) .. İşlemci çok ısınıyor sanki böyle değildi eskiden... Yada normal mi bilmiyorum
    işlemci elini yakacak kadar ısınıyorsa ters giden bişeyler var demektir.
    elini yakmıyorsa sorun olmaz.

ayrıca bilgisayarında işlemci normal bi şekilde ısınıyorsa donanımsal sorun yok demektir.
  • Hocam sorununuz kuzey chipde isil islemle cihazi tekrar calistirabilirsiniz

• quote:

işlemci elini yakacak kadar ısınıyorsa ters giden bişeyler var demektir.
    elini yakmıyorsa sorun olmaz.

ayrıca bilgisayarında işlemci normal bi şekilde ısınıyorsa donanımsal sorun yok demektir.

Alıntıları Göster
    Elimi yakacak kadar değil ama hani "işlemci bu kadar ısınıyormuymuş" dedim

Bütün parçalar çalışma belirtisi gösteriyor dedimya hdd ı hissedebiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmet8989

Hocam sorununuz kuzey chipde isil islemle cihazi tekrar calistirabilirsiniz
    Nasıl yapacağım bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz

• quote:

Nasıl yapacağım bilmiyorum yardımcı olabilir misiniz

Alıntıları Göster
    Elbette hocam size video atacagim

• quote:

Elbette hocam size video atacagim

Alıntıları Göster
    Video yü izledim tam benim sorunuma benziyor ama ben 400 derece ısıyı nasıl vereceğim kuzey köprüsüne adamdaki aletten bende yok çakmak gezdir sem olur mu acaba

• quote:

Video yü izledim tam benim sorunuma benziyor ama ben 400 derece ısıyı nasıl vereceğim kuzey köprüsüne adamdaki aletten bende yok çakmak gezdir sem olur mu acaba

Alıntıları Göster
    Yok hocam cakmak yetmez fon makinesiyle yapin diyecegim, ancak bazen fon makinesinin isisi yetmeyebiliyor. Bence bi mum yakin anakarti elinize alip oyle isitin ancak cok isitmayin anakarti elinizde parcalar asagi dogru tutacaginiz icin isidan dolayi lehimler atip parcalar dusebiliyor.

Once fon makinesini deneyin derim.
    Onemli not: bu islemi yaparken bios pilini mutlaka cikarin 190 derecede bios pili patliyor. Patlar falan bide

• quote:

Yok hocam cakmak yetmez fon makinesiyle yapin diyecegim, ancak bazen fon makinesinin isisi yetmeyebiliyor. Bence bi mum yakin anakarti elinize alip oyle isitin ancak cok isitmayin anakarti elinizde parcalar asagi dogru tutacaginiz icin isidan dolayi lehimler atip parcalar dusebiliyor.

Once fon makinesini deneyin derim.
    Onemli not: bu islemi yaparken bios pilini mutlaka cikarin 190 derecede bios pili patliyor. Patlar falan bide

Alıntıları Göster
    Akran veya anakart fırınlama diye birşey okudum izledim. Onu yapsam nasıl olur 200 derecede 10 dakika aynı görevi yapar mı

• quote:

Akran veya anakart fırınlama diye birşey okudum izledim. Onu yapsam nasıl olur 200 derecede 10 dakika aynı görevi yapar mı

Alıntıları Göster
    Elbette olur ben firinlama isini pek denemedim acikcasi biraz korkmustum firinlamadan fon makinesiyle isi verirseniz duzelecegi kanaatindeyim

• quote:

Elbette olur ben firinlama isini pek denemedim acikcasi biraz korkmustum firinlamadan fon makinesiyle isi verirseniz duzelecegi kanaatindeyim

Alıntıları Göster
    İşyerinde fabrikada yani fon makinasına benzeyen bu alet ama 2 saniye elini tutamazsın kağıdı 10 saniyede yakar plastigi yumuşatmak için kullanılıyor resim atamıyorum site atmıyor

Skill 015800307 diyebi alet sanırım iş görür.

Ahada şu alet

• quote:

İşyerinde fabrikada yani fon makinasına benzeyen bu alet ama 2 saniye elini tutamazsın kağıdı 10 saniyede yakar plastigi yumuşatmak için kullanılıyor resim atamıyorum site atmıyor

Skill 015800307 diyebi alet sanırım iş görür.

https://www.google.com/search?q=Skill+0158003&source=android-browser&prmd=visn&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwjpkoiixJDgAhUKDuwKHeRrDtYQ_AUoAnoECA0QAg&biw=360&bih=512

Ahada şu alet

Alıntıları Göster
    Hocam is gorur siz cok yaklastirmayin ama yinede ve chipsetin sadece parlak kismina bu islemi yapin

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.