Şimdi Ara

bilgisayar boştayken %100 disk kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
26
Cevap
1
Favori
6.694
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu olay bilgisayarı resmen öküz arabasına çeviriyor.Yardımcı olursanız sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Bilgisayar Boşta Olan Disk Kullanımı Neden %100'e Çıkar?

Bilgisayarın boşta olduğu durumlarda disk kullanımının %100'e çıkması yaygın bir sorundur. Bu sorun, bilgisayarının düzgün çalışmasını engelleyebilir ve sinir bozucu olabilir.

Bu soruna yol açabilecek birkaç neden vardır:

• Windows Güncellemeleri: Windows, arka planda güncellemeleri kontrol edebilir ve yükleyebilir. Bu işlem, diske önemli miktarda yük bindirebilir ve %100 disk kullanımına neden olabilir.
    • Virüs Taramaları: Antivirüs yazılımlarının arka planda çalışması ve virüs taramaları yapması da %100 disk kullanımına neden olabilir.
    • İndirmeler veya Yüklemeler: Bilgisayarında indirmeler veya yüklemeler devam ediyorsa, bu da disk kullanımını artırabilir.
    • Sayfa Dosyası: Windows, sayfa dosyası olarak bilinen bir sanal bellek kullanır. Ram yetersiz kaldığında, sayfa dosyası diskte geçici bir depolama alanı olarak kullanılır. Bilgisayar boşta olsa bile, sayfa dosyası işlemleri disk kullanımını artırabilir.

%100 disk kullanımını gidermek için yapabileceğin bazı şeyler şunlardır:

• Windows Güncellemelerini kontrol et ve yükle.
    • Antivirüs yazılımını çalıştır ve virüs taraması yap.
    • İndirmeleri ve yüklemeleri duraklat.
    • Bilgisayarını yeniden başlat.

Bu adımları uyguladıktan sonra %100 disk kullanımının ortadan kalkması gerekir. Sorun devam ediyorsa, bir bilgisayar teknisyenine başvurmalısın.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • https://uzmanim.net/soru/windows-8-100-disk-kullanim-sorunu/383
    Bunları Windows 10 için de uygulayabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 15 Mart 2017; 14:1:35 >
  • Verdiginiz linkdeki adımlarin karsisina ne yaptigimi yaziyorum.

1. madde (resim)

2. madde: Tüm driverları driver boosterla güncelledim.

3. maddede Bahsi geçen antivirusleri kullanmiyorum zaten

4. maddeintel rapid storage yuklenmedi islemcim amd oldugundan olabilir

5. maddesuperfetch regedit den bulup 1 yerine 0 yazarak kapattım

6. madde virus taramasi icin bit defender kurdum ama tarama yapilirken disk 100% oldugu icin uzun suruyor quick scanin 2% sini 10dk da yapiyor.

7. madde w10 a uyumsuz donanımım oldugunu sanmiyorum zaten bu sorun ciktiktiginda w7 kullaniyordum sonra format atip w10 a gectim.Ama clean boot olmadi eski dosyalarimin hepsi bi klasorde duruyordu.

8. madde (resim)

9. madde onu da yazdigi gibi yaptim

sorun devam ediyor.

• mrb hd tune ile badsector taramasi yapin birde windows update sebep olabilir onu kapatip deneyin

• %100 sorununuza %100 çözüm > Yeni bir disk alın.

Efenim gelelim bizden çıkan fikirlere;

Öncelikle Bilgisayarınızın güncelleme, windows defender taraması, windows modül yükleyicisi gibi işlemlerin olmadığına veya mevcut ise bitmesine olanak sağlayın.

İkinci olarak windows hizmetlerinden "hızlı getirme", "windows search", "windows defender" hizmetlerini devre dışı bırakın.

Başlangıç programlarının "driverler hariç(örn; ekran kartı)" devre dışı bırakın.

Güvenli modda çalıştırın. Eğer hala aynıysa harddiskinizi kontrol edecek bir program ile kontrol edin.

Bir şey çıkmayacaktır muhtemelen. Çünkü resimlerde de ~10 civarı mb da %100ü görmesi iyi bir performans değil.

Olmazsa el değmemiş bir windows sürümü ile deneyin. isterseniz ben size indirme linki verebilirim. 8.1 core/sl var elimde.

Eğer bu dediklerim olmazsa bir şeyin kurtaracağını sanmıyorum. Yinede testleri görelim.

• Londias kullanıcısına yanıt
    Windows Defender Advanced Threat Protection Service dışında tüm Windows defender servislerini durdum.Ama bunu durduramadım Acces denied.Ama digerlerini durdurduktan sonra sağ altta gözükmemeye başladı.

Windows update, Windows modules installer, Windows search ve superfetch hizmetlerini durdurdum.

Başlangıç programı zaten pek yok 3 gün önce format attım.

Güvenli modda da hiç bir şey yapamıyorum hiç bir şey açılmıyor ve görev yöneticisinden disk kullanım miktarını göremiyorum.

Bir üstteki arkadaşın dediği hd tune programı da bi hata bulamadı.Tüm küçük kareler yeşil.

Sorun devam ediyor

• Pao Kai kullanıcısına yanıt
    Hocam o zaman diskiniz sorunludur. Veya sizin yaptığınız işlere tepkimesi gecikiyordur.Bende %100 disk kullanımı değilde geç tepki verme sıkıntısı var. Mesela oyunu açmak için simgesine tıklayınca geç açıyor. Biraz önce forumda dolaşırken kendi uyku moduna geçti. Bazen dayanamıyor. Oyun oynarken takılmalar oluyor o sıra hdd ışığı sürekli yanık kalıyor. Servise dedim gönder bakalım dediler.Açılırken de her seferinde geç açılıyor masaüstü geldikten sonra pc nin kendine gelmesi 10 -15 sn yi buluyorki benim pcnin özelliklerine ggöre çok geç. Aynı pc de SSD kullandım sıfır sıkıntı.Dediğim gibi deneyebiliyorsanız başka bir aygıtla deneyin olmadı değiştirmenizi öneririm. Bende Seagate Barracuda 500GB var WD Black 500GB alacağım. Veya servise söyleyeceğim başka bir hdd taksınlar farkını veririm falan diye.
  • Londias kullanıcısına yanıt
    Bizim sorunlarımız zaten farklı gibi görünüyor hocam.

Şuan avira ile rootkit taraması yapmaya calisiyorum taramanin ortasinda bilgisayar donuyor ya da kendini kapatıyor.

Güvenli modda (oluyorsa) deneyin. Aşağıdaki ayarlamaları yapın:
    bilgisayar boştayken %100 disk kullanımıbilgisayar boştayken %100 disk kullanımıbilgisayar boştayken %100 disk kullanımı
    Olmazsa başka yollara bakarız.

• https://www.dijitaller.com/windows-10-disk-yuzde100-kullanimi-cozumu/

dene bakalım işine yarayacak mı :)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • ULTILIX U kullanıcısına yanıt
    yemedi hocam .

• Bu sorun bazı antivirüslerde çıkıyormuş ben de avirayı sildim.Daha sonra McAfee rootkitremover programını indirip kurdum.Tarama sonunda trojan ya da virüse rastlamadı.

Bende de Windows 10 var. Avira çok güzel çalışıyordu. Rootkit taraması ile tam tarama yapıyordum ve sıkıntı çıkarmıyordu. Bitdefender ile de sıkıntı yapması biraz garip. Bitdefender en iyi antivirüslerden bir tanesi. Sizin gördüğünüz yazı Windows 8'in olduğu zamanlardı. Ama çoğu maddesi geçerliliğini korumaktadır. McAfee RootkitRemover ile de virüs taraması yapamazsınız. Sadece rootkit ve rootkitlerle ilgili zararlıları kontrol edersiniz.
    Madem tarama yapamıyorsunuz, biz de farklı bir yöntem deneriz.
    Kaspersky Rescue Disk adında bir araç var. Bu araç böyle zor durumlarda kullanılmak için kullanılıyor. Virüssüz bir bilgisayardan USB bellek ile Kaspersky Rescue Disk'i oluşturacaksınız. Virüslü bilgisayarı açmadan önce USB belleği takarsınız.
    Kaspersky Rescue Disk'in oluşturulması ve kullanılması ile ilgili bilgi içeren makale:https://www.technopat.net/2013/01/18/kaspersky-rescue-diski-usb-bellekten-calistirin/
    NOT: Windows'unuz orijinal mi? Orijinal değilse belki ondan dolayı oluyordur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 17 Mart 2017; 6:53:12 >

• Sanırım "Kaspersky rescue disk" için flash ile format atarken yapılanı yapmam gerek bir fark yok gibi.

ve evet winfows orjinal degil win7de de degildi.Ama eskiden boyle olmuyordu.Bir zamandan sonra disk sorunu çıktı.Son üç haftadır var sadece.

''Boot Menü''den yapıyorsunuz. Programlarınız falan silinmeyecek ama Windows'u etkinleştirmek için kullandığınız araç yapıyor olabilir. Çünkü kod üretip bilgisayarınızı bir süre sonra kod çöplüğüne döndürebiliyor o araçlar. Hem o araç Windows'un koruma mekanizmalarını (Windows SmartScreen, Windows Defender) devredışı bırakarak bunu yapıyor ve o araç dosyalarınıza erişebilir. Böylece güvenliğinizi ve gizliliğinizi de tehlikeye atmış oluyorsunuz. Büyük ihtimalle antivirüsler ondan dolayı işe yaramıyordur. Bence korsan Windows kullanacağınıza, Linux kullanın daha iyi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Türkçesever -- 17 Mart 2017; 14:3:35 >
  • Hocam bende de olmuştu hatta format attıktan sonra bile düşmüyordu. Bilinen bütün dualar, tam sistem taraması ve combofix ile çözdüm sorunu
  • PinkOmega kullanıcısına yanıt
    Combofix win10 da çalışmıyor galiba.Hangi duaları okudunuz onları söylemediniz.

• Supaneke Fatiha dinimiz amin

• Boot menuden flash bellegi seciyorum.Siyah ekranda boot error yazıyor öyle kalıyor enter a basıyorum res atıyor.

Bu sefer de bitdefenderınkini denedim bunda da failed to load the boot file diyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Pao Kai -- 18 Mart 2017; 1:46:9 >
  • Bir şekilde açtım rescue diski.Scan dedim tarıyor ama 32% tıkandı hep ayni dosyaları (300 küsür dosya) belli bi sırayla tarayıp başa dönüyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.