Şimdi Ara

Bilgisayar çalışıyor ekranda görüntü yok

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
202
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bu türde başka konu açılmış olabilir mi bilmiyorum ama yardımınız gerekli o yüzden tekrar açıyorum.
    Normalde dizüstü bilgisayarım var onu kullanıyorum fakat lazım olur diye eski masaüstü bilgisayarımı çalıştırayım dedim.Sorunum şu bilgisayar çalışıyor (fanlar,ışıklar,ses meste geliyor) fakat monitöre görüntü gelmiyor.Monitör bilgisayara takılı değilken bağlantı yok yazısı çıkarken, monitörü taktığım anda 1 kereyelik no signal yazısı çıkıyor ama 1 saniye sonra o yazıda kayboluyor ekran simsiyah oluyor.Sebebini anlamış değilim zaten eski bilgisayar ama masaüstü işime yarayabilir diye açmak istedim.

Bilgisayarda ekran kartı yok onboard üzerinden çalıştırıyorum.

-Anakart modeli "Asus K8S-MX"
    -Ekran kartı yok
    -1 adet ram var lakin ram daha önceden takmıştım yine aynı
    -Ram soketlerini değiştirdim
    -Bütün kabloları söküp aynı yerlerine taktım
    -Klavye ve fare taktığım zaman ışıklar yanıyor
    -Görünürde herhangi bir yanık oksitlenme v.s yok
    -Bios pilini çıkartık tekrar taktım
    -Monitörü dizüstüne bağladığım zaman görüntü alabiliyorum

Yardımlarınızı bekliyorum...

• Bios ayarlarindan spdfi gibi bişey olması lazim onun aktif yada deaktif olmasi gerekiyor.kurcalarsan bulabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tunga83 T kullanıcısına yanıt
    Ekrana görüntü gelmiyor ki simsiyah o yüzden bilgisayarın açılışını (bios ayarlarını) v.s göremiyorum bile ekranda ışık belirtisi bile yok... :D
  • Tüm donanımları ram vs çıkarıp tekrar tak. Yerinden oynamış kablo veya donanım var ise açılmıyor olabilir.

• Kurutucu kullanıcısına yanıt
    Ramı cıkardım taktım kablolarıda kontrol etim eski yerlerine geri koydum aynı sorun devam ediyor.
  • Bilgisayarı açtığında kasada bir ışık olur. Hard diskin aktifliğini gösteren bir ışık. Düşmeye bastığında o ışıkta yanıp sönmeler oluyor mu kontrol eder misin

• işlemciyi sök tak işlemcinin 12 v bağlantısını kontrol et.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Kurutucu kullanıcısına yanıt
    Yanıp sönmüyor sabit çalışıyor bilgisayar ışık sabit.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi sökmedim işe yarar mı bilmiyorum ama deniycem teşekkürler.
  • zeki1981 kullanıcısına yanıt
    İşlemciyi de söktüm taktım fakat aynı sorun devam ediyor.
  • Yardımcı olabilecek yok mu ya?
  • Önceden görüntü alabiliyor muydunuz? Belki onboard VGA girişinde sorun olabilir. Bir tane deneme amaçlı ekran kartı bulup testini yapabilir misiniz?

Birde dikkatimi birşey çekti HDD ışığının sürekli yandığını söylediniz. Bir ihtimal HDD yi söküp sistemi çalıştırır mısınız?
  • Shelton1392 kullanıcısına yanıt
    Önceden görüntü alıyordum, kuzenim daha önceden rami değiştirmişti ekran kartıda takmıştır bir adet fakat sorun hala aynıydı (önceden), HDD yi söküp sistemi çalıştırmayı deneyeceğim teşekkürler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatihoguzz

Önceden görüntü alıyordum, kuzenim daha önceden rami değiştirmişti ekran kartıda takmıştır bir adet fakat sorun hala aynıydı (önceden), HDD yi söküp sistemi çalıştırmayı deneyeceğim teşekkürler.

Rica ederim, inşallah sorun en kısa zamanda çözülür.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.