Şimdi Ara

bilgisayar çok yavaşladı hard disk ışığı sürekli yanıyo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
1.008
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • yaklaşık 1 aydır bilgisayarım çok yavaşladı önce hard disk ışığı sureklı yanık kalıyodu şimdi ise hard diskten bişey kopyalamaya yani indirilmiş bişeyi diğer hard diske kopyalamaya çalıştığım zaman read error hatası çıkıyo bilgisayar dahada kötü yavaşlıyo-görev yöneticisinde ekstra hiçbi uygulama görünmüyo bu yavaşlamalar esnasında ram kullanımı 1gb'ı-işlemcikullanımı %1-2yi geçmıyo

sistemim core2 duo e8400-4gb 800mhz ram-anakart gigabyte ep43/ds3-ekran kartım gecube 1gb hd4850
    hard disk olarakta 1adet 500gb samsung var bunu c=160-d=340 olarak böldüm bide 1tb seagate var bunda sadece oyun ve film tutuyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi amficci -- 18 Şubat 2011; 9:57:50 >

• HDD kullanımına bakmak lazım, en sık bazende zorunlu olarak yapılan hatalar HDD nin kullanım ömrünü kısaltır. Sanırım sizin sorununuzda böyle.
    1- Sık sık elektrik kesilmesi (ki; bu anda lazer yazıcı kafa HDD plakası üzerine ani olarak düşeceği için düştüğü yerdeki sektörler fiziksel olarak zarar görür. Yani BADSECTOR olayı)
    2- Sık sık reset atmak.
    3- Pek fazla etkilemesede sık sık format atmak.
    4- HDD yi yoğun olarak kullanmak (daimi olarak film, müzik, dosya vb. kaydetmek silmek, program yükleyip uninstall etmek vb.) kısacası ne kadar çok yazma ve silme işlemi yapılıyorsa o kadar çok ömürden gidiyor.
    5- Stabil olmayan voltaj (şehir elektriği ve Powersuply ile ilgili)
    şimdilik aklıma gelenler bunlar.

ÖNERİ:
    bilgisayar bilgin ne derece bilmiyorum ama, D bölümündeki bilgileri harici bir diske aktar. Bilgisayarın HDD sini yeniden formatla (biçimlendir) yani mevcut C ve D yi sil. Yeniden bölüm oluştur C D E gibi, Bunu yaptıktan sonra işletim sistemini C ye değil, D yada E ye kur. Bir müddet daha rahatlama sağlarsın. Anlaşıldığı kadarıyla C üzerinde normal sektörlerden çok hasarlı sektör mevcut.
    İyi günler.

• tesekkurler bende dedıgınız gıbı d'ye kurucaktım bugun windows'u zamanında bılmedıgım için sık sık format attım buyuk ıhtımalle o yuzden oldu son 2 yıl ıcınde 50 kere atmısımdır heralde bıde evde cok bılgsayar kullanmayı ve karıstırmayı seven kardeş ve yığen olunca bol bol oyun kuruldu ve kaldırıldı neyse buyuk ıhtımalle hard dısk mıyadını doldurdu heralde yıne ıyı dayandı 2-2.5yıl
    yınede tesekkurler ılgılendıgın ıcın ıı gunler
  • yakın zamanda bilgisayarına bir parça aldınmı veya değiştirdinmi ben anakartı değiştirdim dakika başı ötüyor fakat rahat kullanabiliyorum bir sorun yok.badsector testi yaptırsan iyi olur arkadaşın dediği gibi
  • OK, kolay gelsin
  • quote:

Orijinalden alıntı: mistik_33

HDD kullanımına bakmak lazım, en sık bazende zorunlu olarak yapılan hatalar HDD nin kullanım ömrünü kısaltır. Sanırım sizin sorununuzda böyle.
    1- Sık sık elektrik kesilmesi (ki; bu anda lazer yazıcı kafa HDD plakası üzerine ani olarak düşeceği için düştüğü yerdeki sektörler fiziksel olarak zarar görür. Yani BADSECTOR olayı)

ben de pc mi yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve sayısız kez elektrik kesintisine maruz kaldı ama çok şükür şimdiye kadar ne herhangi bir donanım sorunu nede badsector oluştu. benim sorum elektrik ani kesildiğinde eğer okuyucu kafa plakanın üzerine düşerse badsector oluşuyor normalde güvenli bir bölgesi var kullanılmadığı zaman orda durduğunu biliyorum. peki bende şimdiye kadar hiç oluşmamasının sebebi ( hd tune ile tarattım) acaba şansmı yoksa hdd lerin elektrik kesintisine karşı badsector oluşumunu engellemek için bir korumaları varmı. ki benim diskim oldukça eski bir hdd 160 gb seagate.

• şuan için çözüm önceden windows'un kurulu olmadıgı d'ye wındows kurarak halledıldı artık daha dıkkatlı kullanmam gerektıgınıde ogrenmıs oldum
    bazen yıne ara ara hard dısk ısıgı sureklı yanık kalıyo ama performans pek dusmuyo bılgısayar kıtlenmıyo eskısı gıbı
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • zamanın varsa low level formatı dene ama bu iş sandığından daha uzunda sürebiliyor benden söylemesi...
  • quote:

Orijinalden alıntı: sagokafkefkasva

quote:

Orijinalden alıntı: mistik_33

HDD kullanımına bakmak lazım, en sık bazende zorunlu olarak yapılan hatalar HDD nin kullanım ömrünü kısaltır. Sanırım sizin sorununuzda böyle.

ben de pc mi yaklaşık 3 yıldır kullanıyorum ve sayısız kez elektrik kesintisine maruz kaldı ama çok şükür şimdiye kadar ne herhangi bir donanım sorunu nede badsector oluştu. benim sorum elektrik ani kesildiğinde eğer okuyucu kafa plakanın üzerine düşerse badsector oluşuyor normalde güvenli bir bölgesi var kullanılmadığı zaman orda durduğunu biliyorum. peki bende şimdiye kadar hiç oluşmamasının sebebi ( hd tune ile tarattım) acaba şansmı yoksa hdd lerin elektrik kesintisine karşı badsector oluşumunu engellemek için bir korumaları varmı. ki benim diskim oldukça eski bir hdd 160 gb seagate.

Öyle kesin koruma sağlayacak bir sistem olsa idi BAD SECTOR kavramı tarıhe karışırdı. HDD kullanılmadığı zaman güvenli bölgede durduğu doğru, HDD nin aktif olarak kullanıldğı bir anda söylediğim olay gerçekleşirse o durumda hasar oluşuyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.