Şimdi Ara

''Bilgisayar Donanım Teknik Servis'' iş yeri açmak için ne yapmam gerekiyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
25
Cevap
1
Favori
2.674
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar öncelikle kendimi tanıtayım, Ben 18 yaşındayım, liseyi açıktan okuyorum, bilgisayar donanımından kart tamiri haric çok iyi anlıyorum ve babamın dükkanı var boşta duruyo kaç aydır eskiden kuaför kiracı vardı, benim sigortam yatıyor 3-5 aydır inşaatta yardımcı olarak gözüküyorum,
    Şuan kendime ait dükkan açmak istiyorum oraya ama neler gerekiyor dükkan açmam için? benim aklımdakiler şunlar;

vergi levhası
    ruhsat (bunu babama sordum gerek yok dedi ( sanırım dükkan daha önce işledigi için ) )
    esnaf sanatkarlar odasına kayıt
    sigorta veya bagkur ( ama bu nasıl olcak benim sigortam şimdi yatırılıyor ordan alıp dükkan için mi gösterilcek? )
    kdv levhası
    ticaret odasına kayıt
    babamın müşavirine kayıt
    yazar kasa

acaba başka neler var? ve benim sigortam yatıyor nasıl olcak?
    birde fatura işi varmı ben o faturayı yazar kasa fiş kesmekle aynı şey sanıyordum fatura nedir fatura kesmesem ne oluyor? nasıl kesiliyor??

bana yardımcı olurmusunuz arkadaşlar bu karmaşanın içinde karıştım kaldım

• takip
  • Hangi şehirdesiniz/ilçe ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: StoryLine

Hangi şehirdesiniz/ilçe ?

Antalya Merkez
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

quote:

Orijinalden alıntı: StoryLine

Hangi şehirdesiniz/ilçe ?

Antalya Merkez

Kücük bir kasabada olsanız belki tutardı ama bence tutmaz sorduklarınız hakkında bilgim yok ama büyük şirketler bu sektörü bitirdi gibi birşey yinede allah yardımcınız olsun
  • benim için önemli olan dükkanı açıp işletebilmek yani düzeni oturtmak, para kazanmak ikinci planda her türlü para kazanırım bulundugum bölgede başka bilgisayarcı yok sayılır
  • Liseyi bitirmen lazım bu kadar hazırlık yaptın bunu kacırdınmı..
    Karmaşanın içine karıştığından olabilir
    Dükkanı başkasının üzerine acarak işletebilirsin (Mesela pederin üstüne olabilir)
    işletebilmen için önce cevren olmalıki sana iş getirebilsinler
    Kartlardan donanımdan iyi anlıyorsan ac kalmazsın
    Benim kastım bu devirde format atmayı öğrenen bilgisayarcı açıyor
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ayrıca ben ortaokul mezunuyum lise 1 terk yaptım 18 yaşındayım sadece bilgi işlem sertifikam var dükkan açmak için bir bilgi belgesi gerekiyor mu bilen çıkar insallah
  • Dükkan açma belgesi gerekiyor galiba bu sene teknik servis mezunuyum bende belge vericeklerdi 1,2 ay sonra alıcam okuldan dükkan açma belgesi
  • emin olan biri yokmu dükkan açma belgesi falan gerekiyor mu bir yolu bulunur mu
  • Çıraklığını yapmadığın işe girilmemeli.
  • Zaten bir mali müşavir tutman lazım bir tane sağlam mali müşavir bul o seni yönlendirir
  • quote:

Orijinalden alıntı: leiwatzler

Çıraklığını yapmadığın işe girilmemeli.

çıraklık yaptım kalfalık bile yaptım patronu bile geçtim bazı iş yerlerinde yani ama büyük firmalarda çalışmadım
  • quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

Zaten bir mali müşavir tutman lazım bir tane sağlam mali müşavir bul o seni yönlendirir

Babamın mali müşaviri var hepsini o ayarlicaksa tamam işte aradıgım cevap buydu
  • quote:

Orijinalden alıntı: makavel1

quote:

Orijinalden alıntı: Silenforce

Zaten bir mali müşavir tutman lazım bir tane sağlam mali müşavir bul o seni yönlendirir

Babamın mali müşaviri var hepsini o ayarlicaksa tamam işte aradıgım cevap buydu

O ayarlamıcak sana tarif edicek sen dükkanı rsmi olarak açtıktan sonra o ayarlıcak
  • İşveren statüsüne geçtiğin için bağ-kur'a geçiş yapıyorsun sanırım. SSK primleri bağ-kur'a kaydırılabiliyor mu bilemiyorum.
  • Tamamdır teşekkür ederim, birde sigorda şuankigibi kalsa diğer işlemler benim üstüme olsa problem olurmu?

birde fatura meselesi nedir?
  • up
    bu arada mali müşavirin dediklerini gelip buraya yazıcam pazartesi günü
  • up
  • Yeni konu açmaya behis görmedim.
    Şimdi arkadaşlar çalıştıgım kurumdan yaşadığım tartışma sonucu istifa ettirildim.Küçük bir ilçede yaşıyorum.
    Bilgisayar Programcılığı ve üzerine kamu yönetimi bitirdim.Askerliğide yaptım.
    Yazılım2dan Orta, donanımdan iyi anlarım.çok kompleks falan olmadıgı sürece site falan açarım.Burası küçük bir kasaba her köşe başında varlar ama tabiri caizse iş bilmeyen eleman çok.Bazen onlar üstesinden gelemez bana getirirler çevrede vardır az çok.
    maddi durumlardan dolayı biryere kıprama şansım yok.Ufukta evlilik falanda yok
    Bir iş yeri açsam ,ve online mağaza falanda açsam en azından asgari ücret kazanabilir miyim.Yani aranızda bu işi yapan arkadaşlar asıl bir yol izliyor.Nerelerden hangi malları alıyorlar?
    bir diğeride dükkan açmanın maliyeti ortalama ne kadar ve hangi koşullarda bu iş sağlanıyor
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.