Şimdi Ara

bilgisayar donuyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
702
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • slm arkadaslar benim pc ım çaliştirdildiktan 10-15 dk sonra donuyor nedeni ne olabilir(işletim sistemini yeniden kurmama rağmen)

• Ramlerinizi anakart üzerinden kontrol ediniz !
  • ram, ve işlemcide biriken toz kütlelerinden kaynaklanan bir durumsöz konusu olabilir
  • kasanın içindeki ekran kartı ve işlemci fanlarını kontrol et , ikisinden biri kesinlikle...
  • Format attıktan sonra donuyorsa klavye ve mouse'nin driverlerini yükle oda olmasa işlemci yi sök çıkar fanını temizle ram yuvalaranı kontrol et...
  • belki kücük bi ihtimal ama sistemi yükledikten sonra yine oluyo diyosun updatelerden sonra verclsid.exe diye absürt bisey yükleniyor bazen sorun cıkırıyor ki bende cok cıkarmıstı görev yöneticinsden bak bakalım öyle bir sey calısıyormu
  • artik görüntüde gelmiyor ana karttan dolayi olabilir mi bu sorun ekran karti yok (ob) sylediklerinizin çoğunu denedim ama görüntü 10-15 çalişiordu oda gitti kafayi yiyeceğim nerdeyse
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Açılmıyor.!!!
    geçen yıl açıldı
    Bilgisayar açılmıyor
    2 yıl önce açıldı
    bilgisayar açılmıyor
    4 hafta önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Bilgisayarınızdan HDD, İşlemci, RAM gibi temel donanımlar haricindeki diğer donanımların hepsini sökün ve o şekilde kullanmayı deneyin. Sorun devam ederse RAM'leri başka bir slota takın ve öyle deneyin.. Ya da imkanınız varsa başka bir ram ödünç alıp denemenizde de fayda var. İşlemcinizin sıcaklığını kontrol etmek lazım. Ayrıca fanların yetersiz gelebilmesi söz konusu olabilir veya özellikle işlemci fanının işlemci üzerine olması gerektiği şekilde yerleşip yerleşmediğini kontrol ediniz..

Kolay gelsin..
  • selamlar arkadaşlar. sevgili fuat, aynı sorunu 2 yıldır bende yaşıyordum. bilgisayar normal çalışırken biraz komplike işlem yapınca mı diyim artık, yoksa belli işlemlerde mi diyim, herneyse, tarif ettiğin şekilde görüntü donuyor, mouse klavye işe yaramıyordu. çalışır haldeki tv kartının sesi gelmeye devam ediyordu sadece.

bigün yine çok sık olmaya başlayınca biraz araştırınca dh de bu başlığı buldum, yazılanları denedim. inanır mısınız ekran kartı ve işlemciden avuç avuç toz çıktı. lakin yinede makine iflah olmadı, aynı hata tekrar tekrar meydana geldi. ben de ram den olabilir düşüncesine ağırlık verdim. farklı ram taktım olmadı. 3slottan 2sine tam oturmuyordu ram. düzgün oturanda deniyordum hep.

biraz zorladım ve diğer slota taktım. bingo!! bi daha ne dondu ne de kilitlendi. takıldığını farkettiğim işlemleri tekrar tekrar denedim ve hiçbir sorun oluşmadı bidaha. tavsiye ederim. belki aynı sebeptendir. herkese sevgiler.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.