Şimdi Ara

Bilgisayar donuyor, tık tık sesi geliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
16
Cevap
0
Favori
5.768
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımda şöyle bir sorun var:
    -Bilgisayar işlemcisi çalışmayı durduruyor (bunu görev yöneticisinden farkettim-CPU kullanımı),
    -mouse hareket ediyor ancak herhangi bir işlem yapamıyorum,
    -kasadan tık...tık...tık..... diye 2-3 dakika boyunca ses geliyor,
    -hdd ışığı bu tık sesleriyle senkronize olarak yanıp sönüyor,
    -hdd ışığı sürekli yanmaya başlıyor ve bilgisayar kendine geliyor.
    -bu neredeyse 10 dakikada bir tekrarlıyor.

Bilgisayara 2-3 ay kadar önce bunu gidermek için format attım. Düne kadar bir sorun yoktu. Dün bir film izlerken yine başladı (başka bir program çalışmıyordu). Bilgisayarı yeniden başlattım. Yaklaşık 40-45 dakika kadar sorunsuz çalıştı. Sonra bilgisayarı kapattım.

Harddiskten kaynaklı bir sorun olduğunu tahmin ediyorum. Ama ne yapabilirim bilemiyorum. İlginiz için şimdiden teşekkürler.

• HD tune ile error scan(hata taraması)yapıp ekran görüntüsü verebilirseniz fikir yürütebiliriz...
  • hiç teste filan gerek yok, hdd ömrünü doldurmak üzere. Yeni bir hdd edinsen iyi olur.
  • Teşekkürler. deneyeceğim. evde internet olmadığından pazartesi görüntüleri gönderebilirim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

HD tune ile error scan(hata taraması)yapıp ekran görüntüsü verebilirseniz fikir yürütebiliriz...

arkadas guzel bi oneri vermıs ama ilk once hd tuneden once hd sentinel kur bak orda healt ne ve power na bak ayrıyetten orda BAD ve WEAK warsa hdd cöp olmustur bide sana sunu soyleyim tık tık tık dıye ses hdd den geliyorsa hdd kafa vuruyor ve ömru bitmiştir
  • quote:

Orijinalden alıntı: OstotheK

hiç teste filan gerek yok, hdd ömrünü doldurmak üzere. Yeni bir hdd edinsen iyi olur.

Asus p5kpl-am se anakartım var. Sata 2 (heralde :) ). Sata 3 harddisk alsam olur mu?
  • sata3 almanın anlamı yok, boşuna para. Sata2 al devam et. Sata3 desteğin olsa ssd al derdim ama bekle, gereksiz:)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Hiç birşey yapmadan önce bir chkdsk yap işini görebilir belki
  • quote:

Orijinalden alıntı: iRAP

Hiç birşey yapmadan önce bir chkdsk yap işini görebilir belki

Teşekkürler. Deneyeceğim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abraham31

quote:

Orijinalden alıntı: OstotheK

hiç teste filan gerek yok, hdd ömrünü doldurmak üzere. Yeni bir hdd edinsen iyi olur.

Asus p5kpl-am se anakartım var. Sata 2 (heralde :) ). Sata 3 harddisk alsam olur mu?

OLur tabi ki bende SATA 2 anakartıma SATA 3 harddisk aldım daha yeni ileriye dönük düşünebilirsin

ben yakın zamanda SATA 3sistem kuracağım için SSD ile birlikte iş görür diye aldım uyar yani sorun yok ama SATA 3 verimi olmaz tabi ki
  • quote:

Orijinalden alıntı: f-a-t-i-h

HD tune ile error scan(hata taraması)yapıp ekran görüntüsü verebilirseniz fikir yürütebiliriz...

test şu şekilde bir grafik çıkardı. bilmem bi faydası olur mu? Diğer testlerde bi sorun görünmüyordu. chkdsk yaptım. şu an için bi sorun yok.

Bilgisayar donuyor, tık tık sesi geliyor
  • Oradaki error scan tarmasını gerçekleştimeniz lazım...
  • Bad Sector olabilir Harddisk'inde... bunu tarama yaparak emin olabilirsin.
  • Harddisk Pert:) Aynı Sorun Bendede Var Ama Tık Tık sesi Yok ama Donuyo Mouse Sallanmıyo Taklıyo Ram'Dan Olabilirmi??
  • harddiski 2 farklı programla tarattım. herhangi bir sorun bulamadı. gerçi o günden beri herhangi bir sorun da çıkmadı. bilemiyorum. bazen bilgisayarların içine cin kaçtığını söylemişimdir zaten :) heralde öyle bişiy var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: abraham31

harddiski 2 farklı programla tarattım. herhangi bir sorun bulamadı. gerçi o günden beri herhangi bir sorun da çıkmadı. bilemiyorum. bazen bilgisayarların içine cin kaçtığını söylemişimdir zaten :) heralde öyle bişiy var.

Selam
    Konuya yazdığınız gibi "-kasadan tık...tık...tık..... diye 2-3 dakika boyunca ses" geldiğine göre, sizin HDD fotbola merak sarmış..

Şaka bir yana HHD'niz kafa atıyor/vuruyor. Bunun tek nedeni elektronik plakadır. Bad sector falan hepsi boş şeyler. Sağlam bir kafa bad sector olsa dahi orayı atlar veya okuma hatası verir.

Kafa attığına göre bunun 2 yolu var.
    1. Plakayı değiştirmek,
    2. Çöpe atmak.

Garantisi varsa bence siz onu garantiye gönderin, şayet yoksa yeni bir HDD almanın zamanı gelmiş demektir.
    Birileri yazmış SATA2 alın diye ama benim tavsiyem SATA3 alarak, HDD performansını SATA2'ye göre daha hızlı kullanabilirsiniz. Elbette SATA3 DATA kablosunu da birlikte almanız gerekir. Bunu ileriye dönük veya SATA3 destekli anakart aldığınızda sorunsuz kullanabilirsiniz.

3-5 Dolar farkı için SATA3 6 GB/s, SATA2 3 GB/s ile kıyaslanamaz!
    Bilginize ve kolay gelsin..

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.