Şimdi Ara

Bilgisayar Ekrana Görüntü vermiyor ve Reset atıyor Açılmıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
529
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bilgisayarımın power tuşuna basıyorum fanlar dönüyor herşey gayet normal gibi ( BİP SESİ GELMEMESİ DIŞINDA ) , Bakıyorum Ekrana görüntü gelmiyor bir 15 saniye kadar fanlar dondukten sonra duruyor ve tekrardan 15 saniye çalışıp gene duruyor .

anakart: Gigabayte P61 USB3 B3 1155
    işlemci : Core i7 3770K
    psu: zalman zm600 600WATT
    Ekran kartı : R9 280X

Denediğim Yöntemler :
    1) Ramleri tek tek farklı slotlarda denedim ve sonra aynı ramleri başka kasada denedim ve ramler başka sistem gayet düzgün çalışırken benimkinde aynı sorun devam ediyor 2) Ekran kartı olabilir düşüncesi ile ekran kartımıda başka bi sistemde denedim ve o sistemdeki ekran kartınıda bu sistemde denedim sonuç nafile
    3)PSU bozuktur bişey olmuştur diyenler duymuştum çalışan sistemin 500watt redrock psu da sonucu degistirmedi
    4)Güç kablosunu çıkartıp Bios reset yaptım ( pili çıkarıp 15 dakika bekledim ) nafile
    5) Güç kablosunu çıkartıp cmos reset yaptım 2 teli birbirine değdirdim nafile
    6) işlemci yi başka sistemde denedim harkilade çalışıyor sorunsuz
    7) stok fan tam oturmuyordur dedim onada baktım oda sorunsuz oturmuş termal macunda var

Nedir arkadaşlar anakart arızalı diyeceğiz lakin anakartı aldığım arkadaşın yanında ( 2 gün önce ) birlikte test ettik gördüm sistem acıldı gayet düzgün şekilde bir sıkıntı yoktu . Şimdi ona sorduğumda bios guncellemesi yapman gerekiyor eski bi işlemci ile dedi bu sorunumu çözermi ve nasıl yapabilirim
    NOT: Eski bi işlemci malesef yok elimde 1155 pin ?

YARDIMMM

• biosu güncelliceksin. Aynısı benim başıma geldi. Benim anakartım asustu. işlemciyi değiştirdim çalışmadı. Biosu güncelledikten sonra düzeldi.
  • Bios Güncelle Birde Power Kontrolu yap.

kozbul.com
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.