Şimdi Ara

BİLGİSAYAR FİYATLARI DÜŞER Mİ ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
9.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hazır sistem fiyatları almış başını gitmiş. dolar bi yandan vururken bunu fırsat bilen sitelerde bi yandan vuruyor.

dolar 6.40ken 4000tl olan kasalar şuan 6000 olmuş durumda. %8-9 oranında dolar artarken kasa fiyatları %50 zamlanmış. ne zaman düzelir bu düzelir mi ? yollar açılınca felan kısıtlamalar hafif kalkınca ne olur ? kısıtlamalar ne zamana kalkar :(

• Düşer diyerek bekleyen arkadaşlara ciddi anlamda üzülüyorum. Eğer cidden düşebileceğine inanıyorsanız tedavi görmeniz gerekli.

Türkiye'de elektronik eşyaların fiyatının düşmesi kısa ve orta vadede OLANAKSIZDIR.

Burada bir hizmetten söz edilmiyor. Yani bir hizmet üretirsiniz ve bunu üreten siz olduğunuz için çeşitli şekillerde indirim yapabilirsiniz. Satılan şey teknolojik bir ürün ve ülkede üretilen bir şey değil. TAMAMI (Bakın bir kısmı değil TAMAMI) yurtdışından ithal ediliyor. İthal edilen malda da doğal olarak dolar/euro ile ithalat yapılıyor ve döviz kuru arttıkça ithalat bedeli de artıyor, şirkette kar payını koyarak YÜKSEK FİYATTAN SATMAK ZORUNDA KALIYOR. Ya şirket gerizekalılık yapıp, bu ürünleri zararına satacak (Ki böyle bir şey mümkün değil) ya da bu fiyattan verilecek. Emin olun elektronik cihazların bu fiyatlara gelmesi o şirketlerin de istediği bir durum değil, satışlar düşmüş durumda. Ancak başka çare yok. Örneğin şu anda bir teknoloji firması, dolar 7 lira iken bir RAM alıyor. Bunu çeşitli hesaplamalar sonucunda kar payını da koyarak satışa sunuyor. Bunu o fiyattan satması gereklidir ki zarar etmesin.

Burada yapılabilecek tek aksiyon, devletin bu ürünlerden aldığı ÖTV, KDV gibi vergilerin düşürülmesi olabilir. Böylelikle ürünler biraz ucuzlar ama istenilen seviyeye gene gelmez. Devlet vergi gelirini de komple kesmez elektronik cihazlardan. Zaten şirketlerden ve sendikalardan baskı oluyor ama yapmıyorlar.

Bu işin çözülmesinin iki yolu var. Ya para birimimiz dolar/euro gibi çok değerli bir para birimi olacak ya da Türkiye bu cihazları kendisi üretecek. Kısa vadede bunlar olanaksız olduğu için bu fiyatlara ne yazık ki alışın. Pek de yapılacak bir şey yok bu durumda.
  • Bu ülkede her şey hayalken indirim mi bekliyosunuz hocam..

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • karantina vs bitene kadar bilgisayar almayın.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • düşmez

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Redeemertr -- 28 Nisan 2020; 3:43:33 >
  • Teknoloji ve araba fiyatlari düşmez vergide indirim olmadıkça ki bu imkansız görünüyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Düşmez beklerseniz zarar edersiniz. Son 10 yıldır düşer diyip de bekleyen kim varsa pişman oldu

• Nisan basında hp gaming 4.4e aldım oda 6bin civarı olmuş bu nasıl Artış zamlanan tekrar inmiyor

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Döviz rezervimiz ekside eminim düşer 2023 ü bekle dolar 14 TL 73 kuruş falan olursa o zaman bilgisayar toplarsın

• Türkiyede son 5 yılda fiyatlara bakarsan ne kadar düştüğünü görürsünüz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Locaste Siarnaq -- 28 Nisan 2020; 4:18:5 >
  • Dusmez hocam suan bile ne alirsan kar bence

• quote:

Orijinalden alıntı: Locaste Siarnaq

Türkiyede son 5 yılda fiyatlara bakarsan ne kadar düştüğünü görürsünüz
    tamam da şimdi ki fiyatlar dolardan değil tam olarak. herkes karantinada , talep çok ondan dolayı. şu durumlar az biraz azalsın, bilgisayar fiyatlarını mecbur düşürcekler.
  • PONRO kullanıcısına yanıt
    kesinlikle katılıyorum bu sürecin en büyük payının karantina olduğuna. karantina olayı düzeltikten sonra dolar bu şekilde kalsa bile bilgisayar fiyatları düşecektir.
  • Dolar 50 kuruş artıyor bilgisayara 5 bin lira zam yapıyorlar. Adamlar çakaldan daha çakal.

• Satayım sana 4000 liraya sistem gtx960 li

• quote:

Orijinalden alıntı: kortekes

Satayım sana 4000 liraya sistem gtx960 li
    ayn knk şimdi sana 1500 lira teklif versem birde ölücü dersin bana

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EMRE_RUSLAN -- 28 Nisan 2020; 5:44:29 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Dolar 50 kuruş artıyor bilgisayara 5 bin lira zam yapıyorlar. Adamlar çakaldan daha çakal.
    Kesinlikle demek istediğim bu. dolar 50 kuruş artıyor sistem 3bin 5bin artıyor . Bu fırsatçılar bu virüsten bile daha tehlikeli. şu işler bi düzelsin , dolar artışı olmazsa , ben fiyatların cok düşeceğini düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Drsteteskop

Kesinlikle demek istediğim bu. dolar 50 kuruş artıyor sistem 3bin 5bin artıyor . Bu fırsatçılar bu virüsten bile daha tehlikeli. şu işler bi düzelsin , dolar artışı olmazsa , ben fiyatların cok düşeceğini düşünüyorum.

Alıntıları Göster
    Hiç zannetmiyorum hocam , bide bu oyun konsollarına ek vergi vs geldi ya , onu da bahane ederler... Adamlar resmen dört gözle doların 1 kuruş artmasını bekliyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: dfk24

Hiç zannetmiyorum hocam , bide bu oyun konsollarına ek vergi vs geldi ya , onu da bahane ederler... Adamlar resmen dört gözle doların 1 kuruş artmasını bekliyor.

Alıntıları Göster
    Tek düşmez diye kafa takılan durum bu oyun konsollarına gelen ek vergi zaten. diğer yandan daha çok düşeceğine inanıyorum. konsola gelen ek vergi bunların çok işine geldi. elalem konsol almiyacak pc alcak diye.

Ben Konsola gelen vergiyi anlayamadım ama .neden yani
  • Bırak düşmeyi, artmazsa öp tepene koy

• Bu ülkede hiçbir zaman ucuza elektronik eşya alamayacaksın. Satın alma gücün herzaman Avrupa ülkelerine göre düşük kalacak.Bu arada Senin torununda alamayacak.Bu hikaye böyle devam edip gidecek...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MaxPayne87 -- 29 Nisan 2020; 5:5:37 >
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.