Şimdi Ara

BİLGİSAYAR FİYATLARI DÜŞER Mİ ? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
85
Cevap
0
Favori
9.410
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ben sana söyliyim düşmez. Neden düşmez onu da söyliyim.

1-Öncelikle insanların evlere kapanması her ülkede, türkiye de dahil olmak üzere , bilgisayarlara olan talebi arttırdı. Bu talebin bazıları online-eğitim tarzı oyun harici şeylerken büyük bir bölümü oyun bilgisayarları. Bir şeye talep artarsa o şeyin fiyatı artar ( o şeyin piyasada bulunan miktarı aynı kalması koşuluyla )

2-Zaten konsollar biraz pahalı satılıyordu son gelen vergi ile fiyatı artık alınmasını mantıksız kılıcak bir noktaya geldi yani oyun oynamak isteyen insanların %99'u muhtemelen bir konsol almak yerine oyun bilgisayarı alıcaktır. Talep arttığı için yine fiyat arttı.

3-Bizim bir bilgisayar satın almamız demek aslında dolara talebin artması demektir çünkü türk lirası verip dolara çevirip sonra satın alıyosun aslında arkaplanda olan şey bu. Dolara olan talep artarsa dolar artar. Dolar artınca zaten bilgisayar fiyatları artacak çünkü dolara endeksli.

4-Dolar'ın artmasının daha bir çok sebebi var örneğin , bu yıl ve gelecek yıl yabancı ülkelerden insanlar kendi parasınu verip türk lirası almayacak. Dolar'ın adedi fazla olmadığı için de fiyatı düşmeyecek. Bu tarz sebeplerin hepsi dolar'ın artacağını gösteriyor ama bazı istisnalar var. Örneğin sürü bağışıklığını diğer ülkelere daha kısa sürede kazanmak gibi veya imf'den borç almak gibi. Dolar arttıkça sen 1000tl zarar ediyorsun ama büyük şirketler batıyor. Ayrıca şöyle bir durumda var, şu an amerikada faizsiz kredi alan birisi bu türkiyeye getirip mevduat hesaba yatırabilir ancak türk lirasının değer kaybı mevduat faizinden büyükse parasını getiren adam zarar eder. Bizim ülkenin para kaybı aşikar olduğu halde faiz düşürüyor ihtiyacı olan insanları alsın diye ama bunu yaparken yabancı para biriminde olan adamı çekemiyor ve şu anda türk lirasında olan bile yabancı para birimlerine geçiyor bu da türk lirasının değer kaybını hızlandırıyor. Ortalama her ay merkez bankası toplanıp faiz kararını açıklıyor eğer faizleri ciddi oranda arttırırlarsa dolar düşer.

Ayrıca şunu eklemek istiyorum. Bu koronovirüs bir çok kişinin gelir kapısı kaybetmesine sebep olduğu halde bilgisayarlar satışları hala çok iyi. Bu şu anlama geliyor fiyatları olumlu yönde etkileyecek şeyler olsa da muhtemelen bilgisayarlar şu an ki fiyatını korumaya devam eder çünkü talep var. Ayrıca konsollara gelen ek vergi gibi bilgisayarlara da getirilebilir. Yani gerçekten alman gerekiyorsa almalısın !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Example3 -- 28 Nisan 2020; 8:0:4 >

• Düşer maske eldiven fiyatları gibi ortalık şimdi , ya da ev piyasası gibi olacağını düşünüyorum .

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Ucuzlar bekle sen 1000 TL ye kasa toplarsın.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Drsteteskop kullanıcısına yanıt
    Evet evet ek vergi zaten yoktu. Bilgisayarlar 2-3 bin olur bekleyelim alalım hocam

• kardeşim bu ülkede hiçbir şeyin fiyatı düşmez.
  • Yerli üreticiyi desteklemek adına ekstra vergi gelmesin, kafi

Fırsatçılık olayı bilgisayarda olmadı ben uzun süredir takip ettiğim sistemi 2 hafta önce aldım 2 hafta önce playstationlarda falan fiyat uçmuştu fırsatçılardan ama benim takip ettiğim sistemin fiyatı uçmamıştı...
    Bilgisayar parçalarında o fırsatçılığı vatan itopya gibi firmalar yapmıyor.

• SanTieG0 kullanıcısına yanıt
    Deme öyle üzülüyorum be, dolar inse bile düşürmez bunlar

• Ya laptop alacağım param hazır etrafımdaki herkes düşer düşer bekle diyor. Ben bekleye bekleye bin liraya cikanr yıllık PS4 5 bin lira oldu lan

• quote:

Orijinalden alıntı: White Death

Ya laptop alacağım param hazır etrafımdaki herkes düşer düşer bekle diyor. Ben bekleye bekleye bin liraya cikanr yıllık PS4 5 bin lira oldu lan
    Aynı durumdayım. Artarsa cok pis üzülürüm.

• Düşer diyerek bekleyen arkadaşlara ciddi anlamda üzülüyorum. Eğer cidden düşebileceğine inanıyorsanız tedavi görmeniz gerekli.

Türkiye'de elektronik eşyaların fiyatının düşmesi kısa ve orta vadede OLANAKSIZDIR.

Burada bir hizmetten söz edilmiyor. Yani bir hizmet üretirsiniz ve bunu üreten siz olduğunuz için çeşitli şekillerde indirim yapabilirsiniz. Satılan şey teknolojik bir ürün ve ülkede üretilen bir şey değil. TAMAMI (Bakın bir kısmı değil TAMAMI) yurtdışından ithal ediliyor. İthal edilen malda da doğal olarak dolar/euro ile ithalat yapılıyor ve döviz kuru arttıkça ithalat bedeli de artıyor, şirkette kar payını koyarak YÜKSEK FİYATTAN SATMAK ZORUNDA KALIYOR. Ya şirket gerizekalılık yapıp, bu ürünleri zararına satacak (Ki böyle bir şey mümkün değil) ya da bu fiyattan verilecek. Emin olun elektronik cihazların bu fiyatlara gelmesi o şirketlerin de istediği bir durum değil, satışlar düşmüş durumda. Ancak başka çare yok. Örneğin şu anda bir teknoloji firması, dolar 7 lira iken bir RAM alıyor. Bunu çeşitli hesaplamalar sonucunda kar payını da koyarak satışa sunuyor. Bunu o fiyattan satması gereklidir ki zarar etmesin.

Burada yapılabilecek tek aksiyon, devletin bu ürünlerden aldığı ÖTV, KDV gibi vergilerin düşürülmesi olabilir. Böylelikle ürünler biraz ucuzlar ama istenilen seviyeye gene gelmez. Devlet vergi gelirini de komple kesmez elektronik cihazlardan. Zaten şirketlerden ve sendikalardan baskı oluyor ama yapmıyorlar.

Bu işin çözülmesinin iki yolu var. Ya para birimimiz dolar/euro gibi çok değerli bir para birimi olacak ya da Türkiye bu cihazları kendisi üretecek. Kısa vadede bunlar olanaksız olduğu için bu fiyatlara ne yazık ki alışın. Pek de yapılacak bir şey yok bu durumda.

hocam daha geçen hafta vatan dan acer leptop aldım 4000 tl ye. aynı leptop ocak şubat martta 2700 tl e satılmış. şu anda bu cihaz 4200 tl oldu dolar aynı yerde durduğu halde. ben iade ettim ve başka leptop almayı düşnüyorum. dolar yüzde 25 e yakın arttı desek cihazlara gelen zaman en düşüğü yüzde 50 nerdeyse. nillet eve kapandı bilgisayara yazıcıya hücum etti evde eğitim işinden dolayı gören de dünyada eğitim aşkında bir numarayız zannedecek :)

ne oldu talep fazla ürün şu andan dışarıdan geliyor mu bilmiyorum ama satıcılar da bunu fırsat bildi ne öpersek kar dediler. şimdi asıl soru şu: şu anda insanlar evde ve ihtiyaç gördükleri için hücum ettiler bu işler biterse satışlar eski seviyesine gelebilir hatta düşebilir de çünkü piyasaya bakınca leptop bulamıyorsun sömürmüşer gibi :) sonra istedikleri sayıda satış yapabilecekler mi peki ben zannetmiyorum.

dolar bu seviyede kalırsa normal bir ülkede olsak düşer diyeceğim ama bizim eşimiz benzerimiz olmadığımız için pek ümitli değilim düşeceğine. hatta dolar 3 tl ye inse dahi şu fiyatlardan inmez çünkü o zaman daha başka vergi eklerler.

bazı arkadaşlar da demiş ki bu ürünler ithal, dolarla geliyor ondan düşmez hiç bir zaman. kendimiz üretmiyoruz üretse düşer filan demişler. general mobile kendi üretiyor da ne oluyor fiyatları diğer orta segment cihazlarla aynı. ha ana önemli parçaların hiç birini üretmiyor tabi ama diğer markalar üretiyor mu sanki ? onlarda başka başka firmalardan alıp kendi yazılımı il entegre edip satıyor ama onlar ucuza alabiliyor buna rağmen ama biz alamayız çünkü VERGİ var. ez cümle bende senin gibi düşmesini istiyorum hatta beklesem mi bu virüs işlerinin bitmesini yoksa elimi çabuk tutup zarardan kar yapıp alıp geçsem mi diye ama bilemiyorum. işte 1 ay önümüzü bile göremiyoruz malesef. bir de şu açıdan bakmak lazım bu işler tam bitti denilse bile bu sene bu olayların etkisi gitmez.

• 2 hafta önce aldığım ekran kartı

BİLGİSAYAR FİYATLARI DÜŞER Mİ ?

Şimdiki fiyatı

BİLGİSAYAR FİYATLARI DÜŞER Mİ ?

Güya 3000 serisini beklicektim

• quote:

Orijinalden alıntı: fotografya

hocam daha geçen hafta vatan dan acer leptop aldım 4000 tl ye. aynı leptop ocak şubat martta 2700 tl e satılmış. şu anda bu cihaz 4200 tl oldu dolar aynı yerde durduğu halde. ben iade ettim ve başka leptop almayı düşnüyorum. dolar yüzde 25 e yakın arttı desek cihazlara gelen zaman en düşüğü yüzde 50 nerdeyse. nillet eve kapandı bilgisayara yazıcıya hücum etti evde eğitim işinden dolayı gören de dünyada eğitim aşkında bir numarayız zannedecek :)

ne oldu talep fazla ürün şu andan dışarıdan geliyor mu bilmiyorum ama satıcılar da bunu fırsat bildi ne öpersek kar dediler. şimdi asıl soru şu: şu anda insanlar evde ve ihtiyaç gördükleri için hücum ettiler bu işler biterse satışlar eski seviyesine gelebilir hatta düşebilir de çünkü piyasaya bakınca leptop bulamıyorsun sömürmüşer gibi :) sonra istedikleri sayıda satış yapabilecekler mi peki ben zannetmiyorum.

dolar bu seviyede kalırsa normal bir ülkede olsak düşer diyeceğim ama bizim eşimiz benzerimiz olmadığımız için pek ümitli değilim düşeceğine. hatta dolar 3 tl ye inse dahi şu fiyatlardan inmez çünkü o zaman daha başka vergi eklerler.

bazı arkadaşlar da demiş ki bu ürünler ithal, dolarla geliyor ondan düşmez hiç bir zaman. kendimiz üretmiyoruz üretse düşer filan demişler. general mobile kendi üretiyor da ne oluyor fiyatları diğer orta segment cihazlarla aynı. ha ana önemli parçaların hiç birini üretmiyor tabi ama diğer markalar üretiyor mu sanki ? onlarda başka başka firmalardan alıp kendi yazılımı il entegre edip satıyor ama onlar ucuza alabiliyor buna rağmen ama biz alamayız çünkü VERGİ var. ez cümle bende senin gibi düşmesini istiyorum hatta beklesem mi bu virüs işlerinin bitmesini yoksa elimi çabuk tutup zarardan kar yapıp alıp geçsem mi diye ama bilemiyorum. işte 1 ay önümüzü bile göremiyoruz malesef. bir de şu açıdan bakmak lazım bu işler tam bitti denilse bile bu sene bu olayların etkisi gitmez.
    Kesinlikle katılıyorum hocam. Eşimiz benzerimizde yok, dolar düşse bile düşer mi bilmiyoruz. Bakalım ne olacak onu bile göremiyoruz. Şans işine döndü bi kaç gün sonranın planını yapmak

• quote:

Orijinalden alıntı: DHF_Viper

Düşer diyerek bekleyen arkadaşlara ciddi anlamda üzülüyorum. Eğer cidden düşebileceğine inanıyorsanız tedavi görmeniz gerekli.

Türkiye'de elektronik eşyaların fiyatının düşmesi kısa ve orta vadede OLANAKSIZDIR.

Burada bir hizmetten söz edilmiyor. Yani bir hizmet üretirsiniz ve bunu üreten siz olduğunuz için çeşitli şekillerde indirim yapabilirsiniz. Satılan şey teknolojik bir ürün ve ülkede üretilen bir şey değil. TAMAMI (Bakın bir kısmı değil TAMAMI) yurtdışından ithal ediliyor. İthal edilen malda da doğal olarak dolar/euro ile ithalat yapılıyor ve döviz kuru arttıkça ithalat bedeli de artıyor, şirkette kar payını koyarak YÜKSEK FİYATTAN SATMAK ZORUNDA KALIYOR. Ya şirket gerizekalılık yapıp, bu ürünleri zararına satacak (Ki böyle bir şey mümkün değil) ya da bu fiyattan verilecek. Emin olun elektronik cihazların bu fiyatlara gelmesi o şirketlerin de istediği bir durum değil, satışlar düşmüş durumda. Ancak başka çare yok. Örneğin şu anda bir teknoloji firması, dolar 7 lira iken bir RAM alıyor. Bunu çeşitli hesaplamalar sonucunda kar payını da koyarak satışa sunuyor. Bunu o fiyattan satması gereklidir ki zarar etmesin.

Burada yapılabilecek tek aksiyon, devletin bu ürünlerden aldığı ÖTV, KDV gibi vergilerin düşürülmesi olabilir. Böylelikle ürünler biraz ucuzlar ama istenilen seviyeye gene gelmez. Devlet vergi gelirini de komple kesmez elektronik cihazlardan. Zaten şirketlerden ve sendikalardan baskı oluyor ama yapmıyorlar.

Bu işin çözülmesinin iki yolu var. Ya para birimimiz dolar/euro gibi çok değerli bir para birimi olacak ya da Türkiye bu cihazları kendisi üretecek. Kısa vadede bunlar olanaksız olduğu için bu fiyatlara ne yazık ki alışın. Pek de yapılacak bir şey yok bu durumda.
    Alacaksam şimdi bu fiyatlara alayım mı

• Valla ben ihtiyaçlarımı aldım.Bu kur daha da aşağı inmez.Paranız varsa şimdi alın.
  • quote:

Orijinalden alıntı: fsh77

https://www.sahibinden.com/ilan/ikinci-el-ve-sifir-alisveris-bilgisayar-masaustu-sifir-kasli-bilgisayar-798194365/detay/
    böyle tiplerin satış yapabildiğinide sanmıyorum neden zorla ilan açıyorlar acaba

ben bu mevzular hızlanmadan 2500 lira altına kampanyalı sıfır-ikinci el karışık 1600x + rx580 + 16gb ram + 500 gb ssd sistemimi dizdim
    2600 işlemcili muadili sıfır sistemide arkadaşım 3500 civarına incehesaptan aldı.

altın falan hikaye ikinci el ekran kartına yatırım yapmak lazım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi S,W,A,T -- 28 Nisan 2020; 16:38:52 >

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.