Şimdi Ara

bilgisayar fps düşüşü

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
65
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bilgisayarımda ryzen 5600g ve 4060ti var ama oyunlarda bi sure sonra fps düşüşü yasıyorum fazla ısındıgından mı yoksa darbogazmı oluyor bilmiyorum bilenler bu konuda bilgi verirse sevinirim

• mesta20 M kullanıcısına yanıt
    Hangi oyunlarda?
    Grafik ayarları ne durumda?
    Hangi çözünürlükte oynanıyor?
    Güç kaynağı tam marka ve model nedir?
    İşlemci soğutucu stock mu yoksa kule veya sıvı soğutma mı?

Sıcaklıktan dolayı olması muhtemel "bir süre sonra" dediğiniz için. MSI Afterburner indirin RTSS programı da gelir onunla. MSI Afterburner ayarlarında Monitoring (izleme) ayarı var. Orada GPU kullanımı ve sıcaklığı / CPU kullanımı ve sıcaklığını aktif hale getirin. Oyunu açtığınızda sol üstte gösterir değerleri. Oradan takip edebilirsiniz ısınma var mı diye. İşlemci kullanımı eğer %100'e varıyor GPU varamıyorsa bottleneck vardır. Ama pek ihtimal vermiyorum.

Afterburner ayarlarını yapamazsanız örnek video paylaşıyorum. Sizin bu kadar detaylı ayar yapmanıza gerek yok. Dediğim 4 şeyi açsanız yeter. Video;
    youtube
    MSI Afterburner Ayarlarımızı Nasıl Yapıyoruz?
    https://www.youtube.com/shorts/Jp7InHzW7zQ?app=desktop

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi JrGrendel -- 31 Ağustos 2024; 12:14:18 >

• daha bugun lol oynarker basıma geldi

en yuksek ayarlarda oynuyorum

1920 1080p cozunurlukte

vento 650w 80+ vg18a bi power supply var

stock fan kullanıyorum guncel olarak

dediklerini denemeye calısıcağım eğer devam ederse tekrar gelirim

Siz test sonuçları izi atın buraya inceleyelim. 2k bir monitör olsa darboğaz sorunu çok daha az olurdu. Bir de güç kaynağı üzdü. Bütçenize uygun ileriye dönük bir PSU almanızı öneririm. İmzamda bununla ilgili bir yazı var. Boş zamanınızda okumanızı öneririm.
  • az önce bu dediklerinizi uyguladım ve sonuç böyle doğru bir şekilde mi yaptım bilmiyorum ama umarım işinize yarar bir şeyler çıkar.

bilgisayar fps düşüşü
    Aynen hocam ayarlar doğru. Ama bilgisayarı daha çok zorlayacak bir oyun açarak denemeniz daha iyi olur. LoL'de ne işlemci ne de ekran kartı zorlanmıyor. Bir de Riva turner ayarlarında "kendi istatistiklerini göster" gibi bir seçenek var. Onu da işaretlerseniz FPS'i de gösterir.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.