Şimdi Ara

Bilgisayar güçlü ama yavaş acill destekk !!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
1.485
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Selamınaleyküm arkadaşlarım abilerim ablalarım kardeşlerim acil yardımınız lazım laptop dayımın ve sistem özellikleri fazla kötü olmasada heryerde kasıyor sadece oyunlar değil çoğuzaman yani sistem özelliklerinin fotoğraflarını koyarım acill yardımınız gerek çoğu şey yapamıyorum lütfen ne yapmam gerek acil
    markası : Casper Nirvana NB 15.6
    ACİLLLL !!!!!!!!!

BİLGİSAYAR GÜC
    http://i.hizliresim.com/vnvr0O.jpg
    http://hizliresim.com/lv6lBk

• bir kere işletim sistemin yanlış kurulmuş. 32 bit kurulu olduğu için 4 gb ramın kafadan 2.5 gb düşüyor. birde onboardolunca alıyor bir kısmını sana kalıyor 2.gb o da kastıyıor.

kendi i5 4 gb ramlı sıfır hdd de gördüm ki işlemci ram yeterli ama hala pc hantal ise sorun SSD olmayışı. SSD kendim bulmuş gibi sağa sola tavsiye ediyorumlakin cidden fark yarakıyor ki pc de hızı yavaş olan donanım belirler
  • yani 64 bit formatmı attıralım ?
  • ewet 32 bit olduğu için 1 Gb ram kullanamıyorsunuz şuanda
  • quote:

Orijinalden alıntı: TekDugmex

yani 64 bit formatmı attıralım ?

EVet işletim sisteminin 64 bit versionunun usb veya dvd romile yeniden kurmalısın. biraz toparlar

bir keresinde makinemde 4 gb ram var 32 bit yüklemişim. Şirkette 4 gb ram kayıp. bakıyorum bilgisayardan 4 gb görünüyor 2 küsür kullanılıyor bende yokdiyorum. sonra format atınca bir baktım benim ram 8 gb görünüyor (kayıp ram bendeymiş) Yani 4 gb üstü ise bile 32 bit kurdukça kaç olduğunu dahi göremezsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mahoni_38 -- 5 Şubat 2016; 9:26:21 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mahoni_38

bir kere işletim sistemin yanlış kurulmuş. 32 bit kurulu olduğu için 4 gb ramın kafadan 2.5 gb düşüyor. birde onboardolunca alıyor bir kısmını sana kalıyor 2.gb o da kastıyıor.

kendi i5 4 gb ramlı sıfır hdd de gördüm ki işlemci ram yeterli ama hala pc hantal ise sorun SSD olmayışı. SSD kendim bulmuş gibi sağa sola tavsiye ediyorumlakin cidden fark yarakıyor ki pc de hızı yavaş olan donanım belirler

kafadan 2.5 GB ne düşüyor?
  • quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

quote:

bir kere işletim sistemin yanlış kurulmuş. 32 bit kurulu olduğu için 4 gb ramın kafadan 2.5 gb düşüyor. birde onboardolunca alıyor bir kısmını sana kalıyor 2.gb o da kastıyıor.

bu resimde 4 görünmesine rağmen 2.93 görünüyor onu kast etmiştim.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: PeerNet*

quote:

bu resimde 4 görünmesine rağmen 2.93 görünüyor onu kast etmiştim.

yukarıda yazdığınız yanlış anlaşılıyor. Sanki 32 bit işletim sistemi kurulunca 4 GB hafızanın 2.5 GB lık kısmı kullanılamıyor gibi anlaşılıyor.

• abi şimdi dayımda 64 bit kurulum cd si var ancak hangis ibilmiyorum 4 tane cd var cd leri takınca açmıyor pc açmaması normalmi yani açmıyor ama format atabilirim değilmi ?
  • Forumda varsa cd den format atma laptoba link atarmısınızz :(
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.