Şimdi Ara

Bilgisayar ile Elektrik Devresini Kontrol Etmek

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
973
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar ilkokulda yaptığımız basit elektrik devreleri var. Bu devreler genelde 3 şeyden oluşuyor pil, ampul ve anahtar.
    Mesela ben bu basit devredeki anahtarı bilgisayar ile kontrol etmek istiyorum, yani bilgisayarda yazdığım program ile devredeki ampulu açıp-kapatabilmek istiyorum.
    Bunu yapabilmek için gerekli malzemeler nelerdir ve hangi programlama dillerini bilmem gerekir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Mısırga -- 11 Haziran 2015; 2:51:37 >

• Bilgisayarınızın paralel portu varsa en kolayı budur. Paralel porttan aldığınız sinyal ile transistor kontrol edebilirsiniz. Transistor arkasınada role ekleyerek istediğiniz kontrolü yapabilirsiniz. Yazılım olarakta c++ ya da visual basic kullanabilirsiniz. Hatta basic ile yapılmış hazır örnekler internette var. Eğer paralel port yoksa seri port ya da usb port kullanmanız gerekir. Bu durumda bilgisayar ile haberleşecek mikroişlemci tabanlı bir kart yapmanız gerekir. Bu da biraz uğraştırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi turgaydemir -- 11 Haziran 2015; 10:20:04 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gibi devreleri PIC programlama ile yapabilirsiniz. PIC programlama için gerekli programlar var fakat bunun için ilk önce C++ veya Basic dili bilmeniz gerekir. PIC programlamaya başlamak için eğitim videoları mevcut siz sadece basit bir ampul devresi kurmak istiyorsanız basit bir programlama ile işiniz çözülebilir.

Not: Eğer programlama dili bilmiyorsanız Basic dilini tavsiye ederim diğerlerine göre daha kolay.

Eğitim videosu;

https://www.youtube.com/watch?v=wFQKxlnQZYQ/
  • Geç cevap verdiğim için özür dilerim. Dediklerinizi araştıracağım. Sağ olun arkadaşlar. :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.