Şimdi Ara

Bilgisayar ilk açıldığında masaüstü ekranı gelmiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.155
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Sabah bu saatlerde büroya girdğimde herkesin bilgisayarı açılmış halde oluyor benim kasamda (dell dimension 5000 +1gb oem 533mhz ram) çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Bende bilgisayara kapatıp tekrar açıyorum ama her sabah bunu yaparsam bilgisayarın çökmesinden korkuyorum. Windows Xp Home Edition Service Pack 3 yüklü. Ayarıca başka bir bilgisayarda (aynı sistem) mavi ekran hatası verdiğinden beri arkaplan resmini değitiremiyoruz. Yardımcı olabilirseniz seviniriz

• geçen sene aynısı bana oluyordu. bios ile alakalı olduğunu söyledikleri zaman inanmamıştım . ne alakası var bilemiyorum ancak biosu default ayarlarına getirince düzelmişti. pc yi fişten çekerek bios pilini söküp 5 dakika sonra geri takabilirsin.
  • Cevap için teşekkürler yarın sabah erkenden gelip iki bilgisayar içinde denicem şimdi herkes geldi çalışıyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olkert -- 4 Temmuz 2013; 9:17:53 >
  • mulli_55 kullanıcısına yanıt
    Jumperı çıkartıp taktım pil yerine ama benim bilgisayarımda halen aynı sorun var ilk açıldığında ekran gelmiyor bilgisayarı kapatıp (restart tuşuna basıyorum) tekrar açıyorum.
  • olkert kullanıcısına yanıt
    Sorun PSU'dan kaynaklanıyor olabilir. Diğer kasalardan alarak takıp deneyin.
  • biosu default ayarlara getirip denesene.
  • Dediğiniz her şeyi yaptım halen aynı hatta dün dedim benden önce gelene bırak ben açım ilk bilgisayarı bakim nolmuş diye. Tuşa bastım ekranda tık yok kasa çamaşır makinesi gibi ses çıkarıyo ve üzerinde A B C D (http://www.tech-army.org/forum/forum_posts.asp?TID=1100&title=dell-abcd-diagnostics-lights bunu araştırcam) diye ışıklar belirdi. Sonra tuşu basılı tuttum kapansın diye fişi çekmiyim dedim, kapanmak yerine tuş yanıp sönmeye başladı. Fişi çektim yanıp sönmeye devam etti. Dedim gitti biglisayar (bütün bilgisayarlarda buna bağlanıyo yazdırma için). Bi süre sonra söndü ışık ve tekrar bastım tuşa gene aynı şeyleri tekrar ettim ama bu sefer kapandı bilgisayar ve tuşa basıp açtım. Açılırkende recovery tarzı falan hiiç umrunda değil direk açıyo bilgisayar kendini halen çözemedim ne iş bugün tanıdık bir bilgisayarcıya sorcam artık. Bu arada bunun saati 2005'e ayarlıydı ve internette dolanamıyordum bu yüzden bugünü taihine ayarladım bilgisayarı bu herhangi bir sorun yapar mı?

Not: Dell dimension 5000 bendeki kasa

Sorun güç kaynağındaymış akşam prizde takılı kalınca bilgisayar fazladan biriktirme yapıyomuş. Artık çıkarken bilgisayarı kapattıktan sonra fişide çekicez güç kaynağı değiştirmek yerine.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi olkert -- 8 Temmuz 2013; 16:31:16 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.