Şimdi Ara

Bilgisayar ilk açılışta kendini resetliyor?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
41
Cevap
0
Favori
1.152
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Varolan sistemimi revize ettim sadece kasa ve güç kaynağını eski sistemimde olanı kullanıyorum.

Sistem bileşenlerim: i7-6700K, ASUS Maximus VIII HERO, Corsair H100iGTX, ASUS GTX970 STRiX O.C. Edition, Corsair Vengeance LPX 2x8Gb 2400Mhz, Samsung 250Gb 850 EVO, WD 1Tb Caviar Black, Corsair Graphite 600T White, Corsair HX850 80+ Gold

Sorunuma gelecek olursak, Sabah kalkıp bilgisayarı açtığımda düzgünce açılıyor. Bilgisayar da takılmaya başladıktan yaklaşık 5 dakika sonra bir hata vermeden (Sadece birkere hoparlörden "rrrr" diye ses gelmişti) resetleme işlemini yapıyor ve sistem birdaha açılıyor. Resetleyip açıldıktan sonra hiçbir problem olmadan kullanmaya devam ediyorum. Memtest86 ile ramleri test ettim hiçbir sorun çıkmadı... RAM' lerin yerini değiştirme ve tek tek deneme işlemini de yaptım. Anakarta bağlı olan kablo yerlerini kontrol ettim fakat sorun devam ediyor. GTX 560Ti eski ekran kartım ile de aynı problem vardı GTX970 ile de var. Bu sorunun sebebi ne olabilir? Sistem iki kere temiz kurulum oldu.

İyi forumlar!

Minidump klasörü içerisinde bulunan dosya;http://dosya.co/cmiv8spl76vi/012316-6593-01.rar.html

Mavi ekran verdikten sonra olan Minidump;http://dosya.co/lqfslou5496c/012316-6953-01.rar.html

Mavi ekran hatası;https://img.donanimhaber.com/upfiles/926849/e32a56fa-08fd-431a-8c46-67dc07f526ad.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi buzulcag -- 23 Ocak 2016; 20:32:12 >

• Power Supply kablolarını kontrol etmeyi dene, disk bağlantılarına bak. Bios'u resetlemeyi dene, ekran kartını da çıkarıp tak. Fanı da incelemek gerek, reset ve power tuşuyla kombine sağlayan kabloların gevşemesi söz konusu da olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: boilermaker

Power Supply kablolarını kontrol etmeyi dene, disk bağlantılarına bak. Bios'u resetlemeyi dene, ekran kartını da çıkarıp tak. Fanı da incelemek gerek, reset ve power tuşuyla kombine sağlayan kabloların gevşemesi söz konusu da olabilir.

Bütün güç kablolarını kontrol ettim, disk bağlantılarında da problem yok. Bios resetlemesini de yaptım. Ekran kartını çıkartıp taktım zaten belirttiğim gibi iki adet ekran kartını da ayrı ayrı denedim. Reset ve Power kablolarını çıkartıp anakart üzerinde ki tuştan başlattım yine oldu.
  • quote:

Orijinalden alıntı: buzulcag

quote:

Power Supply kablolarını kontrol etmeyi dene, disk bağlantılarına bak. Bios'u resetlemeyi dene, ekran kartını da çıkarıp tak. Fanı da incelemek gerek, reset ve power tuşuyla kombine sağlayan kabloların gevşemesi söz konusu da olabilir.

Bütün güç kablolarını kontrol ettim, disk bağlantılarında da problem yok. Bios resetlemesini de yaptım. Ekran kartını çıkartıp taktım zaten belirttiğim gibi iki adet ekran kartını da ayrı ayrı denedim. Reset ve Power kablolarını çıkartıp anakart üzerinde ki tuştan başlattım yine oldu.

İşlemci ısınıyor olabilir, kendini kapatıyordur. Fan nasıl çalışıyor, hızı ne durumda? Bios'tan Cpu bölümünde ısısı ve hızı yazar.

• quote:

quote:

quote:

İşlemci ısınıyor olabilir, kendini kapatıyordur. Fan nasıl çalışıyor, hızı ne durumda? Bios'tan Cpu bölümünde ısısı ve hızı yazar.

Sıvı soğutma kullanıyorum, işlemci %100 yükte maximum 70 derece civarına geldi oda Render yapınca oluyor anca. Onun dışında boşta 25 derecelerde geziyor. Sistem kendini bir kere resetledikten sonra bir daha resetlemiyor...

• quote:

quote:

quote:

quote:

Sıvı soğutma kullanıyorum, işlemci %100 yükte maximum 70 derece civarına geldi oda Render yapınca oluyor anca. Onun dışında boşta 25 derecelerde geziyor. Sistem kendini bir kere resetledikten sonra bir daha resetlemiyor...

Aklıma yazılımsal bir sorunun varmış gibi geliyor, bunu bulmak için internette araştırma yapabilirsin. Eğer hala çözemiyorsan format atman gerekebilir, Bios'daki menüyü ve sistemin yazılımsal boyutunu çok iyi bilmiyorsan maalesef format atman gerekecek.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Aklıma yazılımsal bir sorunun varmış gibi geliyor, bunu bulmak için internette araştırma yapabilirsin. Eğer hala çözemiyorsan format atman gerekebilir, Bios'daki menüyü ve sistemin yazılımsal boyutunu çok iyi bilmiyorsan maalesef format atman gerekecek.

Ben bilgisayar programcılığı okuyorum. Yukarıda zaten sistemi iki kez düzenli olarak kurduğumu belirttim, yazılımsal olarak güncel driverlardan başka ekstra birşey yok.

• buzulcag kullanıcısına yanıt
    Bence sorun yazılımsal. Ama yinede C:Windows klasörü içinde "minidump" adında bir klasör var mı yok mu diye bakar mısın ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lxde

Bence sorun yazılımsal. Ama yinede C:Windows klasörü içinde "minidump" adında bir klasör var mı yok mu diye bakar mısın ?

Evet öyle bir klasör mevcut?
    Onlardan bahsetmiyorum ki; cmd, Bios, sistem yöneticisi, system32 vb. yazılımlar hakkındaki hakimiyetini sordum.
    O klasör içinde ki dosyaları rarlayıp upload edip konuya editlermisin.
  • quote:

O klasör içinde ki dosyaları rarlayıp upload edip konuya editlermisin.

Dosyanın içerisinde birşey varmış, konuyu editleyip koydum...
    Aldığın hata bu şimdi sadece detaylı olarak bakmak kalıyor geriye ama kanımca sorun ekran kartı driverında.
    Driver'ı kendi sitesinden indirip kurdunuz dimi ? eğer öyle ise ekran kartı ile ilgili ne var ne yok kaldırıp. Windows update üzerinden yükleyin derim bir de o şekilde deneyin.

================================================== 
    Dump File : 012316-6593-01.dmp
    Crash Time : 23.01.2016 15:21:41
    Bug Check String : MEMORY_MANAGEMENT
    Bug Check Code : 0x0000001a
    Parameter 1 : 00000000`00041201
    Parameter 2 : fffff6bf`fbbf4100
    Parameter 3 : 07908002`0ed8f025
    Parameter 4 : ffffe000`2775caf0
    Caused By Driver : ntoskrnl.exe
    Caused By Address : ntoskrnl.exe+1509a0
    File Description :
    Product Name :
    Company :
    File Version :
    Processor : x64
    Crash Address : ntoskrnl.exe+1509a0
    Stack Address 1 :
    Stack Address 2 :
    Stack Address 3 :
    Computer Name :
    Full Path : C:\Users\ismail\Downloads\012316-6593-01\012316-6593-01.dmp
    Processors Count : 8
    Major Version : 15
    Minor Version : 9600
    Dump File Size : 367.704
    Dump File Time : 23.01.2016 15:22:19

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 23 Ocak 2016; 19:03:34 >

• quote:

Aldığın hata bu şimdi sadece detaylı olarak bakmak kalıyor geriye ama kanımca sorun ekran kartı driverında.
    Driver'ı kendi sitesinden indirip kurdunuz dimi ? eğer öyle ise ekran kartı ile ilgili ne var ne yok kaldırıp. Windows update üzerinden yükleyin derim bir de o şekilde deneyin.

Dump File : 012316-6593-01.dmp
    Crash Time : 23.01.2016 15:21:41
    Bug Check String : MEMORY_MANAGEMENT
    Bug Check Code : 0x0000001a
    Parameter 1 : 00000000`00041201
    Parameter 2 : fffff6bf`fbbf4100
    Parameter 3 : 07908002`0ed8f025
    Parameter 4 : ffffe000`2775caf0
    Caused By Driver : ntoskrnl.exe
    Caused By Address : ntoskrnl.exe+1509a0
    File Description :
    Product Name :
    Company :
    File Version :
    Processor : x64
    Crash Address : ntoskrnl.exe+1509a0
    Stack Address 1 :
    Stack Address 2 :
    Stack Address 3 :
    Computer Name :
    Full Path : C:\Users\ismail\Downloads\012316-6593-01\012316-6593-01.dmp
    Processors Count : 8
    Major Version : 15
    Minor Version : 9600
    Dump File Size : 367.704
    Dump File Time : 23.01.2016 15:22:19

Ekran kartıyla ilgili olduğunu sanmıyorum şu şekilde; GTX560Ti ekran kartımda bu problem devam ediyordu. Yeni ekran kartım geldiğinde (GTX970) bilgisayarı formatladım ve bu sorun yine devam etti... Şimdi dediğiniz yöntemi deneyeceğim ama.

Ekran kartı dediysem driver olarak bahsettim. Donanım olarak sıkıntı yok.
  • quote:

Ekran kartı dediysem driver olarak bahsettim. Donanım olarak sıkıntı yok.

Mavi ekran hatası verdi, yeni minidump ile beraber hatayıda koydum konuya...
    Dosya onarmayı denemişmiydiniz ?
    "sfc /scannow" ile chkdsk deneyin derim birde yapdıysanız. Sistem varsa bozuk dosya onaracaktır.
  • quote:

Dosya onarmayı denemişmiydiniz ?
    "sfc /scannow" ile chkdsk deneyin derim birde yapdıysanız. Sistem varsa bozuk dosya onaracaktır.

Herhangi bir dosya onarımı yapmadım. Sistem OEM key üzerine orjinal. Windows Update yaptım. Memtest86' da doğru çıktı. Bir video da Adminstration Tools' da Windows Memory Diagoict muydu neydi onu yapıp resetleyin eğer devam ederse RAM' lerinizi değiştirin diyordu. Sizin dediğinizi de yapıcam eğer olmazsa Windows 10 upgrade yapıcam.
    Siz bunları yaparken bende detaylı olarak dump dosyalarını inceleyeim windows aracıyla. Bu arada şu ayarları kontrol edermisiniz eğer resimde ki gibi değilse
    resimde ki gibi yapın.

EDİT:orada var olan dosyanın üzerine yaz diye gözüküyor siz orada ki tiki de kaldırın mavi ekran verirse eski dosyanın üzerine yazmasın.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 23 Ocak 2016; 21:02:53 >

• quote:

Siz bunları yaparken bende detaylı olarak dump dosyalarını inceleyeim windows aracıyla. Bu arada şu ayarları kontrol edermisiniz eğer resimde ki gibi değilse
    resimde ki gibi yapın.

EDİT:orada var olan dosyanın üzerine yaz diye gözüküyor siz orada ki tiki de kaldırın mavi ekran verirse eski dosyanın üzerine yazmasın.
    dostum anakartın destek listesinde senin ramleri bulamadım ram frekanslarını biraz düşürüp denermisin 2133 yap

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.