Şimdi Ara

Bilgisayar İlk Açılışta Sıkıntı Çıkarıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
2
Cevap
0
Favori
324
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarımın özellikleri : Intel Quad Core 9550 2.83 Ghz İşlemci, OCZ Platinium 2*2 GB 1066 MHZ (DDR 2 veya 3 hatırlamıyorum) Ram, 896 MB Zotac GTX 260 Geforce Ekran Kartı, 500 GB Seagate Sata 2 HDD

Sorunum şu. 3 aşamalı bir hata zincirim var.

1- Bilgisayarı açıyorum ve windows yükleme yerinde (Windows simgesinin çıkıp yükleme yaptığı yer) ya reset atıyor ya da orada donuyor,

Bu hatayı almadıysam;

2-windows oturum ekranı geliyor orada oturumuma girmek istiyorum hoşgeldiniz diyor ve ya donuyor ya da dııt dııt dııt diye kulaklıktan ses geliyor ve kalıyor öyle.

Bu hata da olmazsa;

3-masaüstüne geliyor ve 1 dakika bile windowsu kullanamadan ya bilgisayar kilitleniyor ya da mavi ekran hatası alıp bilgisayar yeniden başlıyor.

PC'ye reset atıp tekrar başladığımda ise henüz daha bir hata almış değilim ama alacağımdan tedirginim. Sorunun ne olduğu konusunda bir bilgim yok. İlk başlarda Vista'da mavi ekran hatası alıyordum sonra 3-4 ay hiç sorun olmadı sonra tekrar mavi ekran hatası veya yukarıda yazdığım diğer problemlerle karşılaştım..

Vista'dan kaynaklanıyor diyordum ama aynı sorun Windows 7'de de oluyor. Acaba bi ara fanın üstündeki tozları sileyim dedim. Ama sadece kasanın yan kapağına takılı olan fanın üzerindekileri sildim, işlemci fanına dokunmadım. Bir de ekran kartının üzerini sildim ama dış kalıbının üzerini sildim sadece. Bundan kaynaklı diyeceğim ama zannetmiyorum.

Düzenleme : Yazım hatası.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kbryantt -- 10 Aralık 2009; 16:53:16 >

• everest programını kurup pc ısılarını takip edebilirsin. windows öle program kurucak kadar çalışmıyor ise bios ekranından işlemcinin ısısına bak derim. ram uyumsuzluğuda olabilir ram'in birini çıkarıp çalıştırmayı denemelisin. hiç biri olmaz ise power supply denemende fayda var.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.