Arkadaşlar merhaba; bilgisayar kasamın egzoz fan bölümüne fan yerine ekran takmak istiyorum. Elimde 7” hdmı çıkışlı ve USB den güç alan çerçevesiz ekran mevcut. Anlamadığım konu bu ekranda nasıl sabit bir görüntü oynatılıyor ? Bendeki sadece ekran. Arkasında ayrıca takılan bir kartı yok. Aida 64 sensorpanel için kullanıyorum. Lakin ben kısa video ya da hareketli duvar kağıdı gibi bir şey oynatmak istiyorum. Nasıl oluyor ? Alttan başlat çubuğu gözüksün istemiyorum ve bilgisayarı çalıştırdığımda otomatik devreye girsin istiyorum. Örnek resim paylaşıyorum. Egzoz fanı olmayan kasa resmide bana ait. şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim. < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
PC Kasası İçine Ekran Takma: Kapsamlı Bir Kılavuz
Bilgisayar kasası içine ekran takmak, daha geniş bir görüntüleme alanı ve daha iyi bir oyun deneyimi sağlamak için popüler bir yükseltmedir. İşte adım adım eksiksiz bir kılavuz:
Malzemeler:
- Kasa içi ekran
- Monitör kablosu (HDMI veya DisplayPort)
- Tornavida
- İsteğe bağlı: Standofflar ve vidalar
Adımlar:
-
Güvenlik Önlemlerini Alın: Bilgisayarını kapatın ve güç kablosunu çıkarın.
-
Kasayı Açın: Kasayı açmak için yan paneli çıkarın.
-
Ana Karta Bağlayın: Ekran kablosunu ana karttaki uygun bağlantı noktasına (HDMI veya DisplayPort) bağlayın.
-
Ekranı Monte Edin: Ekranı kasaya takmak için birlikte verilen standoffları veya vidaları kullanın. Standofflar, ekran ile kasa arasında boşluk oluşturarak hava sirkülasyonunu iyileştirir.
-
Gücü Bağlayın: Ekrana giden güç kablosunu bağlayın.
-
Kasayı Kapatın: Yan paneli yeniden takın ve bilgisayarınızı açın.
-
Sürücüyü Yükleyin: Gerekirse, ekran için sürücüyü üreticinin web sitesinden indirip yükleyin.
-
Ekran Ayarlarını Yapın: Windows veya macOS ayarlarına giderek ekran ayarlarını yapın ve istediğiniz çözünürlüğü ve yenileme hızını seçin.
İpuçları:
- Kasa içi ekranların genellikle standart masaüstü monitörlerinden daha küçük olduğunu unutmayın.
- Kasa içi LCD ekranlar, yüksek yenileme hızları ve düşük gecikme süreleri gibi oyuncular için özel özellikler sunar.
- Kasaya uygun olduğundan emin olmak için kasa içi ekran boyutunu ve montaj seçeneklerini kontrol edin.
- Standofflar kullanmak, ekranın düzgün bir şekilde monte edilmesini ve havalandırılmasını sağlayacaktır.
- Bilgisayar kasalarına yönelik özel olarak tasarlanmış kasa içi monitörleri tercih edin.
Bu kılavuzu izleyerek, bilgisayar kasasına kolayca bir kasa içi ekran takabilir, görüntüleme alanınızı genişletebilir ve genel bilgisayar deneyiminizi geliştirebilirsiniz.