Şimdi Ara

Bilgisayar kendi kendine açılıyor ama boot etmiyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
651
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    İlginç bir sorun var arkadaşımın bilgisayarında.

Arkadaşımın bilgisayarı ne hikmetse arada bir açılıyor arada bir ise "bios ayarları için del, boot seçeneği için F12'ye bas" ekranının ardından DOS ekranı gibi ekran çıkıyor ve burada sadece imleç yanıp sönüyor fakat bir yazı yazılmıyor.

Açılmadığı bu zamanlarda ne biosa girilebiliyor ne güvenli mod çalışıyor ne bot ekranı çıkıyor.

İlginç olan ise bilgisyarda reset düğmesi yok!!! Bilgisayar dediğim gibi DOS ekranı çıkınca bekleyince sonuç yok bu nedenle düğmeye basılı tutarak kapatıyoruz işte ilginçlik de burada başlıyor kapattıktan sonra bilgisayarın fişini pirizden çıkartıyorum bekleyip takıyorum kapalı olan bilgisayar kendi kendine açılıyor. :S

Biosta elektrik kesilmesi gibi durumlarda bilgisayarın tepkisini ayarlayan durum var belki onunla alakalıdır diye biosa gireyim diyorum ama o da dediğim gibi olmuyor giremiyorum.

Bu akşam bilgisayarın açıldığı bir anda xp cd'siyle kurtarmayı denedim chkdsk yaptım sonrasında yine aynı problem devam etti.

Acaba sorun nedir???
    Neden DOS ekranı gibi ekran çıkar da bilgisayar kafasına göre istediği zaman açılır?

Powerdan mı? Bios piliyle mi alakalı? Açma kapama düğmesiyle mi ilgili? Ya da ne?

Sistem geri yükleme de yaptım değişen bir şey olmadı. :S

Not: Ben arkadaşımdan şimdi geldim. Şimdi o MSN'ye girdi :) sordum, şimdi açıldı yine dedi ama bu problem her gün yaşanıyor bir dahakine ne yapalım fikri olan var mı?

Şimdiden teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi PaRanoManYak -- 18 Ekim 2009; 23:09:04 >

• power suply nı kontrol ettir sorun var !
  • Kardeş teşekkürler, elimde psu var onu denerim bu haftasonu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.