Şimdi Ara

Bilgisayar kendi keyfine göre kapanıyor.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
6
Cevap
0
Favori
714
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar. Öncelikle kötü Türkçem için özür dilerim Azerbaycanlıyım :) Bilgisayarı 2019 ekimde falan topladım. Ryzen 5 2600-ü aliexpress-den 2ci el aldım, diğer her parça yeni. Bilgisiyarda kendi keyfine göre durduk yere tüm fanlar hızlanıyor ve öyle de kalıyor donuyor. Case-nin güç tuşundan basılı tutup kapata biliyorum anca. Format atdım bi kaç kez düzelmedi. Geçen yıldan şimdiye kadar çözüm bulamadım. Isınmayla alakası yok, çünkü bazen 10 gün falan hic kapanmıyo Rdr2 120 saat falan oynadım bi kez olsun kapanmadı. Neden oluyor? Bilen varsa şimdiden teşekkürler.

Bu arada sistemim:

Cpu: Amd Ryzen 5 2600;

Gpu: Asus Rog Strix Rx570 4gb;

Ana kart: Asrock b450m pro4;

Ram: Corsair Vengeance 16gb 3000mhz;

Sistem ssd: Toshiba tr200 480gb;

HDD: Toshiba 1tb;

Psu: Thermaltake tr2 S 500w 80 plus white.

• Merhaba @Ares1m

Bilgisayarınıza her hangi bir hız aşırtma işlemi uyguladınız mı?

Bios ayarlarını sıfırlayarak denediniz mi?

Hiç bir sürücü yüklemeden sadece Windows 10 yükleyerek ve tüm güncellemeleri yaparak bir süre kullandınız mı?

Lütfen bunları bir deneyin. Olmaz ise farklı çözüm yolları deneyebiliriz.

• aklıma il gelen virüs kaynaklı olabileceği yönünde iyi bir antivirüs programı ile detaylı tarama yapın

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hız aşırtma yapmadım hiç. Bios ayarlarını sıfırlamağı denedim fark etmedi. Farklı bios sürümü indirmeyi denemedim açıkcası. Evet windows yükledim hiç bir şey yapmadan basit ayarlarını yaparken (uyku modu gece modu gibi) o zaman da bir kere kapanmışdı. Acaba farklı bios indirsem düzelme şansı var mı?

• terneke T kullanıcısına yanıt

Hemen format sonrası bilgisayarda virüs ola bilir mi bilmiyorum. Hep windows-un kendi defender-ini kullandım. İyi virüs programı önere bilir misiniz?

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.