Şimdi Ara

bilgisayar kendini resetliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
373
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

bilgisyarı yeni aldım fakat aldığımdan beri bilgisayar hep kendini olur olmadık yerde resetliyor. şu anda bilgisayarımda kaspersky kurulu kaspersky açıkken oyun açtığımda bi süre sonra bilgisayar kendi kendine reset atıyor. (genelde loading dediği sıralarda resetlioyr) ama kaspersky yi disable yaptığım zaman takılmıyor. veya yine kaspersky ve photoshopu ikisini birden açtığımda bazen yine birden reset atıyor. bu resetleme kaspersky olmadığı zamanlarda da olabiliyor. ama genelde hep bilgisayar bişeye başladığı zamanlarda veya 3-4 işlemi aynı anda yaptığım zaman resetleniyor. ne yapabilirim sorun neden olabilir. yardımınıza ihtiyacım varr??

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wolwerin -- 8 Şubat 2006 2:12:45 >

• dostum bu sorun işlemci den kaynklanıyor pc yüksek performans sergilediğinde tabiiki işlemcinin de ısısı yükseliyor .
    tavsiyem eger donanım hakkında bir bilgin varsa işlemcini sök üzerinde ısı macunu temizle ve yeniden sür işlemci fanını ve sugutucusunu güzel yerine oturttur .yok sorun hala devam ediyorsa bu sefer şüpheli parça power supply bir yerden daha güçlü bir power sp bul (bilmiyorum şu ansendeki power sp nın wt ı ne )dene
    ama pc yeni demişsin eger garantisi var burda yaptıgın aynı açıklamayı aldıgın yere götür ve orda yap açıklamanı ama muhtemelen ya CPU yada PSU ok
  • sorunu ısınmadan yada programdan kaynaklanıyor eğer bozukl xp kurulmuşsa bu film izlerken media playerda falan çok olur sonra direcxt ekran kartıyla tam anlaşmaz ve tıkandığı yerede bilgisayar reset atar donanımsal olarak sınmadan kaynaklanır bu sorun genelde bilgisayarına anakartını yanında gelen ısı kontrol programları ile kontrol et sonrada sıcaklık 70 c derceyi geçiyorsa fanın dönüş deviri düşük demektir daha hızlı döne bir fdan alman gerekecek yada arkadaşın dediği gibi fan ile cpu arasında temezsızlık varsa termal macun alıpğ bunların araoında güzelce sürcen sana kolay gelsin olmazsa bilgisayarcıya alıp götürcen orda mutlaka sorunu bulurlar deneme yanılma yöntemil ile
  • işlemcimi söksem o bilgisayar bi daha birleşemez yani donanımdan pek anlamam power suply nin de üzerinde asus yazıyo kasanın özel parçası heralde (kasa Asus ta231 ) bilgisayarı aldığım yere götürdüm ama onlarda pek anlamıyo heralde , tanıdıkla ye iç ama alışveriş yapma demişler fan taktılar onlarda ama hala aynı sorun devam ediyo şimdi ben kasayı bi daha götürsem yine yapamayacaklar 3-5 gün daha bilgisayarsız kalacam. kızılkorsan senin dediğin programada baktım şu anda sıcaklık 50 derece, fan 2700rpm ve 1,40 volt . bunların ne anlama geldiğini bilmiyom ama 70 derecenin üstüne çıkabilir heralde sıcaklık . yardım ettiğiniz için teşekkürler bu dediklerinizi aynen iletecem
  • Hocam 2700 rpm fanın saniyedeki dönüş hızı
    50 derece işlemcinin ısısı
    1.40 volt da işlemci voltajı kabaca özetlersek böyle
  • http://forum.donanimhaber.com/m_4481363/tm.htm
    Burayı bi oku belki sana uyan bişi çıkar faydalanırsın
  • Programlar uyumsuzluk yapabilir bence kasperskydan kaynaklanıyor.Sisteminden kaspersky kaldır ve öyle dene.Eğer olmazsa formatla yeni alınan bir bilgisayarda ısı proplemi olacağını zannetmiyorum.Saygılar.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bilgisayar Kapanıyor
    11 ay önce açıldı
    Bilgisayar kendine gelemiyor.
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • saniyede 2700 kez dönebiliyomu fan maşalla

termal macunun sürülüp sürülmediğini nasıl anlayabiliriz görülüyomu fanı kaldırmadan bakınca ?
  • dkika demek istemiş arkadaş saniyede 2700 yapsa kasayi kaldirir
  • quote:

Orjinalden alıntı: nerazzuri

dkika demek istemiş arkadaş saniyede 2700 yapsa kasayi kaldirir
    hahahahaha çok güldüm yaww
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.