Şimdi Ara

Bilgisayar kendini sürekli resetliyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
632
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bilgisayarı açtığımda grundig yazısı geliyor ve bilgisayar yeniden başlıyor sürekli bu şekilde resetlenip duruyor.Anladığım kadarıyla çöktü ancak win7 cdsini taktigimdada biraz bekliyor ve yine kendini resetliyor bios ekraninada giremiyorum var mıdır bi çözümü?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bıosu sıfırlamayı denedınız mı?
  • Giriş bile yapamıyorum ki biosa pek bilgim yok zaten nasıl sıfırlanacağını anlatırsanız denerim

•  Bilgisayar kendini sürekli resetliyor

Anakart uzerindeki bu pili cikartin, guc tusuna 3-4 defa basin (bu sirada guc kablosu cikarilmis olmali tabi) Yeni pil varsa onu takin yoksa eski pil ile devam edin..

BIOS ekranina girmiyorsa sıkınti. Yine de deneyebilecek bazi seyler var;

Anakarti ve tum bilesenleri sukup temizleyin (kompresor iyi olur / toz birakmayan bez-mendil)

--Simdi sadece anakarta guc kaynagi takili olsun, dugmesine basip acin.

--Sonra sirayla sunlari takip, her parcada bilgisayari tekrar acin. (guc tusuna uzun basarak kapatin)

#Islemci
    #Ram
    #HDD/SSD
    #PCI kartlari (ekran karti vs.)
    #USB aygitlari
    #...

#####Sorun devam ediyorsa maliyetli kisim geliyor...

-Farkli bir guc kaynagi deneyin (gucu onemli degil, sadece anakarti baglayin)

-Hala ayni sorun oluyorsa anakartta siyah is veya normal gozukmeyen devre elemani goruyorsaniz anakart zarar gormus olabilir. (is ve devre elm. sart degil)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MarjinaL -TR -- 16 Ocak 2016; 22:59:30 >

• Yalnız laptop benimki yani dediginiz gibi anakartı vs sökme ihtimalim yok

• bataryayı çıkarıp şarz cihazı ile dene
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kabızİmam

Yalnız laptop benimki yani dediginiz gibi anakartı vs sökme ihtimalim yok

Alt kapagin sokulebilir olmasi gerekiyor, pili ve kismen olsa da, diger parcalari cikarabilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Atıyorum PC'yi gece kapattınız, sabah açtınız, ne kadar süre dayanıyor PC? Genellikle PC resetlemeleri işlemcinin aşırı ısınmaya bağladır. OC falan denemediğinizi varsayıyorum ki zaten laptoplarda denemek pek mümkün değil. Tahminime göre işlemci üzerindeki fan çalışmıyor. Dolayısı ile işlemci sıcaklığı 80-100 derece arası bir sıcaklığa ulaştığında düzenli olarak resetliyor. Kendi başınıza çözebileceğiniz bir problem olduğunu sanmıyorum.
  • Kabızİmam kullanıcısına yanıt
    Guc tusuna basar basmaz, su tuslari her acilista sirayla deneyin: DEL- ESC - F2 - F1 - F12 - F11 - F3

Marka logosu yerine sistem BOOT'u gelirse kapanmadan fotografini cekin.

veya boot asamasi gozukmuyorsa ve BIOS aciliyorsa, CPU - Status - Health vb. bolumlerden birinde birimlerin sicakligi gozukmeli. O ekranida cekin.

Sonuclari paylasabilirseniz daha kesin cevap verme imkanim olur.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.