Şimdi Ara

Bilgisayar korsanları bir devlet uydusunu hackleyip kontrolü ele geçirdi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.770
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bilgisayar korsanları bir devlet uydusunu hackleyip kontrolü ele geçirdi
    Uzaydaki binlerce uydu, siber güvenlik tehditlerine karşı ne kadar güvenli? Bu sorunun yanıtını araya Avrupa Uzay Ajansı (ESA), uyduların güvenlik önlemlerini test etmek için bir siber güvenlik tatbikatı düzenledi.

ESA, uzay endüstrisindeki siber güvenlik uzmanlarını OPS-SAT gösteri nano uydusunun kontrolünü ele geçirmeye davet etti. Bunun üzerinde beyaz şapkalı bilgisayar korsanları da sistemin kontrolünü ele geçirmek için çeşitli "etik" bilgisayar korsanlığı tekniklerini kullandı.

Ayrıca Bkz.NASA'nın HARP projesi Dünya'nın manyetosferinin ürkütücü seslerini yakaladı

Hackerlar uydunun tüm kontrolünü ele geçirdi

Bilgisayar korsanları uyduya girmeyi ve yükün küresel konum sistemini, tutum kontrol sistemini ve hatta yerleşik kamerayı dahi kontrol altına almayı başardı. 

Tatbikata ilişkin yayınlanan rapor, hackerların kontrolü ele geçirmek için standart erişim haklarını kullandıklarını ve ardından çeşitli güvenlik açıklarını kullanarak kötü amaçlı kod eklediklerini söylüyor.

Bilgisayar korsanları bir devlet uydusunu hackleyip kontrolü ele geçirdi
    Bu değişiklikler, bilgisayar korsanlarının eylemlerini gizlemesine ve ayrıca Dünya'ya geri gönderilen verileri tehlikeye atmasına izin verdi, hatta yerleşik kamera tarafından çekilen görüntüleri değiştirmeye kadar gitti.

Tatbikat sonrası konuşan bir siber güvenlik uzmanı, tatbikatın benzeri görülmemiş olduğunu ancak uydu sistemlerinde bulunan potansiyel kusurlar ve güvenlik açıkları konusunda farkındalığı artırmak için önemli olduğunu söyledi. Böylece hem mevcut hem de gelecekteki uydu sistemlerinin bu tür saldırılara karşı daha iyi korunabilecek.

Kaynak:https://bgr.com/science/hackers-took-control-of-a-government-owned-satellite-in-a-controlled-experiment/

• forum üyeleri, bir önceki cümlenizde yazdığınız gibi "haber okumak istemiyor" değiller...

"aldatıcı" başlıklarla sunulan haberlere girip de, konu içeriğinin paylaşılan başlıkla nerdeyse "180 derece farklı yönde" olmasına tepkililer...

EDIT: yoksa "okey" oynamak isteyenler elbette mynet'e yönelebilirler... ben "okey" kısmında bıraktım en son mynet'i, düşünün o derece yaşlı ve siteden uzağım...

• Clickbait baslik. Propaganda haberlerine yine bir yere kadar sabır gösterebildim de iyice ipin ucunu kaçırdınız artık. İyice ensonhaber denilen şeye döndünüz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Tatbikatta yazması lazım başlığa

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Bu editörü nasıl engelliyoruz?

• hopeyoung H kullanıcısına yanıt
    Normal şekilde üye bloklar gibi blokluyirsun. Yanlış bilgi verdiği haberleri de görmek zorunda kalmıyorsun artık.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • @gun Hocam,Allah aşkına şu habere bak ,her gün baitlenmekten ciğerim soldu.El alışkanlığım olmasa haber okumayacam forumda.

• E_Y_B_H_P_T E kullanıcısına yanıt
    Haber okumak istemeyen mynet habere gidebilir burası teknoleji sitesi .

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • haber bölümüne el at hocam, konuların çoğu clickbait. editörü engellesek bile konuları önümüze çıkıyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • forum üyeleri, bir önceki cümlenizde yazdığınız gibi "haber okumak istemiyor" değiller...

"aldatıcı" başlıklarla sunulan haberlere girip de, konu içeriğinin paylaşılan başlıkla nerdeyse "180 derece farklı yönde" olmasına tepkililer...

EDIT: yoksa "okey" oynamak isteyenler elbette mynet'e yönelebilirler... ben "okey" kısmında bıraktım en son mynet'i, düşünün o derece yaşlı ve siteden uzağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi srkn -- 1 Mayıs 2023; 10:22:34 >
  • Habere tık gelsin de nasıl gelirse gelsin, 2023 DH haber editörü kalitesi.

• Editörü kime sikayet ediyoruz ? Bilgisayar korsanları bir devlet uydusunu hackleyip kontrolü ele geçirdi Bilgisayar korsanları bir devlet uydusunu hackleyip kontrolü ele geçirdi 

• srkn kullanıcısına yanıt

Forumdaş o mesajı bana yazmıştı. Ben gece mesajımda editörü savunmuştum sadece. Sonra cayıp mesajımı uçurdum.

Çünkü bu kadar tepkiden sonra tekrar düşündüm. Bütün haber kaynaklarını inceledim, her ne kadar "başlık okuyucuda ilgi uyandırmalı" şeklinde kaide olsa da ciddi anlamda clickbait olduğunu kabul ettim.

Sadece eklemek istiyorum, tepkiler güzel de ama burada bir üyenin yaptığı gibi "sizde hiç şahsiyet onur yok mudur" şeklinde mesajlar kabul edilemez. Haklı olmak ayrı, ipin ucunu kaçırmak ayrı.

• Forumdaki kötü moderatörleri etiketleyen chrome eklentisi yapılmalı

• Bizi kandırmasanız da habere tıklayacaktık

• sayın editör, insanları neden clickbait ile kandırıyorsunuz?

• Editör, olması gereken başlığı atmış. Ben de bir editörüm ve maalesef bu tarz başlıkları biz değil, yöneticilerimiz attırmak istiyor. Ben de bu tür başlıklara kesinlikle karşyım

• DH Misafiri D kullanıcısına yanıt

O zaman editör atması gereken başlığı atmış olmuyor. Patronuna para kazandıracak başlığı atmış oluyor. Burada etik koruması kişiye kalan bir durum. Herhangi bir patron bana yapılamayacak, etiğe uymayan, yalan dolan veya karşı tarafı kandırabilecek bir işlem yaptıramadı yaptıramaz da. Bu yüzden iş değiştirdiğim de oldu.

o yüzden bu başlık ve benzeri şeylerin savunulacak yanı yok maalesef. Biz buraya doğru haberi almaya geliyoruz milliyet hürriyet ten hallice magazin haberleri okur oluyoruz.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.