slm arkadaşlar bilgisayarımın fişini actıgımda bilgisayar otomatik olarak başlıyor çalışsın fakat ekran açılmıyor ekran ışıgı yanıp sönüor sizce bu neden olabilir ? powersupplymı anakartmı ? İlginize şimden teşşekürler.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Öncelikle aramıza Hoşgeldin.. İlk olarak foruma uygun olarak başlıkta açınız konularınızı Sorununuza gelecek olursa ekrana görüntü vermiyorsa ram lerden kaynaklanabilir öncelik olarak ram lerinizi çıkartın sonra geri takın öyle deneyin eğer yine açılmazsa bu sefer Bios Sıfırlayın eğer yine açılmazsa çözümüne bakarız
ramları sökdüm taktım ancak bios ayarları bile acılmıor onlara bakayım bilgisayar kapalı oldugu zaman fişi açınca otomatik açılıyor ben power tuşuna basmadan fakat kasa çalışıyor hard disk dvd rigter çalışıor ses gelior yani ekran açılmıyor.. teşşekürler
BIOS AYARINDA BUNUNLA İLGİLİ BİR BÖLÜM VARDI BİZİM BİLGİSAYAR ATOLYESİNDEDE Bİ BİLGİSAYARDA BU SORUN VARDI EKRAN RAMLARDAN KAYNAKLANIR AMA BİLGİSAYARIN DİREK BAŞLAMASI FİŞİ TAKINCA BIOS AYARINDANDIR BIOSUNU SIFIRLA DÜZELİR..(O.C YAPMADIYSAN)
ramları sökdüm takdım hadla tek ram ile de denedim yine acılmadı ekran hiç acılmıor sadece ekran ışıgı yanıp sönüor.. ve kasa hale daha otmatik kendi açılır :S ekran da hiç bir açılma olmadıgı için bios ayarınada giremiyorum
Önce biosu sıfırla olmaz ise, tüm donanımları sök işlemci ram ekran kartı takılıyken bir dene, gene olmaz ise ramleride çıkar (anakart hoparlörü takılı olmalı) anakarttan bip sesleri duyarsan ramlerin arızalıdır.ekran kartını ayrıca dene,yine olmaz ise psu ve anakartı konrol et kolay gelsin. (fiş takıldıktan sonra bilgisayarın kendi kendine açılması biostan ayarlanabilir.tabiki anakart veya psu arızalı değilse.)
teşşekürler başaylm dagıtmaya :) bib sesi gelmedi ramlar degil bence cpu gidmiştir
Cpu çok nadir bozulan bir donanımdır.Anakartın arızalı ise bütün denemelerin sonuçsuz kalır. kolay gele.
ramları sökdüm ekran kartını modemi dvd room bütün baglantı kablolarını modem ve dvd yok iken baştan toplayıp çalıştırdım yine açılmadı anakart gigabytedir 4 ay olmadı alallı başka nasıl bir sorun olabilir bu arada monitörüde denedim çalışıyor sorun monitörde degil ekran karttında olabilrr mi ?
Anakartında onboard ekran kartı çıkışı varsa ayarların bozulmuş ise görüntü onboard karttadır. Monitör kablosunu onboard çıkışa takmayı dene varsa.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme