Arkadaşlar bundan 2 ay önce bilgisayarımı garantiye vatana yollamıştım kasma/donma dan evet bilgisayarım geldi ve sorunu giderilmişti ancak bu sefer farklı sorunla karşılaştım. Valorant,Gta5 gibi oyunları oynarken bilgisayar bazen sadece mavi ekran gri ekran beyaz ekran renk verip kendine restart atıyor yazı falan yazmıyor hiç. Gta 5 oynarken fps drop yiyorum birde önceden olmuyordu sizce neden yardımcı olurmusunuz teşekkürler |
Bilgisayar (Masaüstü) oyun oynarken kendi kendine reset atıyor...
-
-
Öncelikle;
- Bilgisayarınızın marka ve modeli nedir?
- Garanti'den geldiğinde, garanti kapsamında bilgisayara yapılan işlemlerin yazıldığı bir kağıt verdiler mi? Verdiyseler ne yazıyordu?
- Garantiden sonra bilgisayarınıza format atılmış mıydı yoksa formatsız şekilde geri mi geldi?
- Oyunları oynarken işlemci ve ekran kartı sıcaklıklarını kontrol ettiniz mi?
- 2 ay önce garanti'den geldikten sonra bir sıkıntı yaşamayıp bugünlerde bahsettikleriniz başınaza gelmeye başladı?
İkinci olarak;
- Hard disk sentinel indirerek bilgisayarınızın disklerini kontrol etseniz iyi olur. Programı indirip kurun. Açılan ekranın sol tarafından her bir diskiniz için ayrı ayrı seçim yapın ve sağ tarafındaki performans ve sağlık bilgilerinin olduğu sayfanın görüntüsünü çekip buraya atın.
- Oyun sırasında bilgisayar sıcaklıklarını ölçmek için Msi after burner indirin kurun ve sıcaklıkları açıp ekran kartı ve işlemci için gözlemleyin. Msi after kullanımı için nette bir çok video mevcut.
Sorularıma cevap verip dediklerimi de yapıp sonuçları buraya yazarsanız durumu değerlendirebiliriz.
-
yardımcı olduğun için çok teşekkür ederim hemen dönüş yapıcam sana
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X