Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
74.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Angry Man

Hocam 60-80k arası bir sıralamada bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.

Sizce değer mi?

Okuduğum şehir önemli mi?

Bilgisayar bölümü için yeterli olduğumu nasıl anlarım?

İş imkanları okuduğum şehir/üniversite ile orantılı mı?

Ne kadar ingilizce bilmeliyim?

Bölüme gitmeden önce ne kadar bilgi birikimine ihtiyacım var?

Bölümü sevemem diye çok korkuyorum. Bu hissiyat sizce gereksiz mi?

Bölüm için hangj dersleri iyi bilmem gerekiyor?

Çok sorduysam affola ama kafamda çok soru var
    Ulan be şu yazıya bak. Sınavdan 10 gün önce yazmışım. 60-80k yazıyor. Ben şu an 120k gelmeyecek diye korkuyorum. Sınav çok acımasız.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bestoftimes B kullanıcısına yanıt
    Geç dönüşüm için kusura bakma öncelikle, forumu takip ediyorum ama nasılsa gözümden kaçmış. TOBB tam burslu alım yaptığı için Hacettepe'nin önünde gibi gözüküyor aslında sıralamalara bakınca ama asla bu seni yanıltmasın. Bana göre Ankara'da ODTÜ'den sonraki ikinci adres Hacettepe olmalı, nitekim bu iki okulun eğitim müfredatı birbirine çok yakın. Mezunlarından da birbirlerinde yüksek lisans yapan çok. İlave olarak, savunma sanayiinde hacettepe etkisi de hissediliyor. Yurtdışı olarak da hacettepe öndedir çünkü her yerde mezununu bulman mümkün, en azından tobb'a oranla daha fazla. TOBB'un nasıl bir artısı var dersen holdinglerin ve şirketlerin TOBB'a bağlı olması staj, part-time olanaklarını belki (!) arttırır ama en nihayetinde kapitalist dünyada kimse bağlı olduğu odaya bakıp da eleman alımı yapmıyor.
  • Sakarya veya Uludağ da bilgisayar mühendisliği okunur mu? Bir de hayalim hep bilgisayar mühendisliği okumak ama iş imkanı kafamı karıştırıyor. Ben de Bursa'da yaşıyorum, acaba Bursa'da iş imkanı olarak bir bilginiz var mı? Ve sence 65-75 arasında sıralaması gelecek olan biri mezuna kalmalı mı daha iyi bir bm kazanmak için?
  • Bestoftimes B kullanıcısına yanıt
    Durumun iyise ve Bilkent burssuz seni ekonomik anlamda zorlamayacaksa orayı tercih et derim. Her ne kadar ODTÜ'den sonra Hacettepe hissediliyor desem de bunu devlet ve burslu vakıf üniversiteleri arasında değerlendirip söyledim. Yoksa elbette Bilkent'li olmak sana çok şey katar, Hacettepe'den iyidir elbette.
  • enesbsk E kullanıcısına yanıt
    Bursa'da üretime dayalı çok fazla bir iş olduğunu söyleyemem. Yani sıfırdan teknoloji üreten ve geliştiren yer sayısı çok az, ulutek'te vardır biraz o kadar. Geri kalanı piyasaya hazır iş yapma ve ürün satma derdinde. Microsoft, Oracle, vb. ürünler yada firewall falan satıp iş yapmanın peşindeler. Proje üreten ve katma değerli iş yapan çok görmedim, o yüzden olsa gerek ki iyi üniversitelerden mezun kimseler çok fazla Bursa'da durmuyor. Eğer bilgisayar mühendisliği okunmak isteniyor ve Sakarya/Uludağ denginde bi yerler geliyosa evet okunur neden okunmasın. Ama "iyi kötü 4 yıllık bi yer bitirmiş olayım sonrasında da çok bi idealim yok duruma göre bakarız" modundaysan okunmaz. Daha iyi bir bm kazanabileceğini düşünüyorsan elbette kalınır mezuna ama birkaç bin oynar en fazla diyorsan kalınmaz. Elbette daha iyi yapabileceğini bilemezsin önceden ama şu anki sınavında beklenmedik bişi yaşamışsındır yada bu sene çalışamamışsındır aslında daha iyilerini yapacak gibisindir o zaman mezuna da kalınır.

• açıkçası Kocaeli istiyordum bm olarak, oradan 3 ortalama ile mezun olanlar Aselsan'a alınıyormuş diye biliyorum. Ama ayt fen kısmında beklediğimden kötü sonuç geldiği için 65-75 arasında bir sonuç bekliyorum. Yine de güzel yanıtın için teşekkür ederim. Zaten Kocaeli veya Sakarya'da okursam en azından nerede hayalimdeki kodlama işini yapabileceğimi, en azından hangi şehirde hayallerime açılan kapının olduğunu öğrenirim gibime geliyor.
  • Hocam alıntı olarak cevaplasan yazılanları öbür gibi takip etmesi zor oluyor

• Hocam KTÜ bilgisayar 2. Sınıfım, sektör için yüksek lisans gerekir mi? Direk yüksek maaş ile başlamak hayalim değil, düşük ücretle başlasam bile kendim tırnaklarımla yükselmek istiyorum kariyerimde. Aklımda 1-2 birşey falanda yok hani. Direk software tester olmak var. Sektöre nasıl bir giriş yapmalıyım, hangi pozisyonlarda başlamalıyım.

Yeni işe girince ortam nasıl?

İş imkanı ne durumda ve ne durumda olacak?

Hangi dalda uzmanlaşmış bilgisayar mühendisine ihtiyaç var?

Not: İstanbul'da oturuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: enesbsk

açıkçası Kocaeli istiyordum bm olarak, oradan 3 ortalama ile mezun olanlar Aselsan'a alınıyormuş diye biliyorum. Ama ayt fen kısmında beklediğimden kötü sonuç geldiği için 65-75 arasında bir sonuç bekliyorum. Yine de güzel yanıtın için teşekkür ederim. Zaten Kocaeli veya Sakarya'da okursam en azından nerede hayalimdeki kodlama işini yapabileceğimi, en azından hangi şehirde hayallerime açılan kapının olduğunu öğrenirim gibime geliyor.
    "3 ortalama ile mezun olanlar Aselsan'a alınıyormuş" özelinde söylemiyorum ama bu gibi kısıtlı ifadelere güvenip de bir yer seçmeyin. İş dünyası bambaşka bir yer, sen sırf daha iyi bir yere girebilmek için ortalama kasarsın ama senden daha düşük adam da seninle aynı yere girebilir. Bunlar olağan şeyler.

• quote:

Orijinalden alıntı: kaand12@

Hocam KTÜ bilgisayar 2. Sınıfım, sektör için yüksek lisans gerekir mi? Direk yüksek maaş ile başlamak hayalim değil, düşük ücretle başlasam bile kendim tırnaklarımla yükselmek istiyorum kariyerimde. Aklımda 1-2 birşey falanda yok hani. Direk software tester olmak var. Sektöre nasıl bir giriş yapmalıyım, hangi pozisyonlarda başlamalıyım.

Yeni işe girince ortam nasıl?

İş imkanı ne durumda ve ne durumda olacak?

Hangi dalda uzmanlaşmış bilgisayar mühendisine ihtiyaç var?

Not: İstanbul'da oturuyorum.
    "sektör için yüksek lisans gerekir mi?"
    Biraz bulunduğu sektöre ve yaptığın işe bağlı, mesela Machine Learning, Deep Learning, Big Data, Data Mining, Robotik, vb. alanlarda iş yapacaksan yüksek lisans gerekir. Fakat software engineer/developer olarak başlayacaksan gerekmez.

"Direk software tester olmak var. Sektöre nasıl bir giriş yapmalıyım?"
    Test yazan ekip biraz daha tecrübeli olur developer lara göre. Kolay bişi değil çünkü test yazmak, developer'ın eksiğini görmeye çalışıyosun. Sana önerim bişi geliştirirken beraberinde testlerini de yazman jUnit vb. tool lar kullanabilirsin. Test cidden çok önemli sektörde. Okul hayatında ödevim iş görsün yeter mantığıyla hareket edildiği için adam akıllı test yazımı yapılmıyor. Bana göre büyük eksiklik bu, öğrenci kendi test lerini yazabilmeli. Sana önerim web tabanlı bi proje olur. Web application larda hem frontend hem backend de ciddi test lerle karşılaşırsın. Çok fazla hata/bug yakalama şansın var.

"Yeni işe girince ortam nasıl?"
    Aslına bakarsan çok değişken, ortamdan ortama değişir. Teknokentlerde az çalışanlı bir firmadasındır patronla bile kanka olursun, öte yandan çok kurumsal bir yere yada kamuya girersen takım elbiseyle çalışıp aşırı resmi bir ortamda da bulunabilirsin. Ama genelde her şirket çalışanlarını motive etmeye yönelik şeyler üretiyor, hele ki takımca çalışılan yerlerde bunu çok görürsün. Haftalık happy hour lar yada belirli periyotlarla tatlı/yemek ikramları falan.

"İş imkanı ne durumda ve ne durumda olacak?"
    Bana göre iş imkanı her geçen gün artan bir sektör bizimkisi. Dikkat et mesela neredeyse her sektörde çalışmak gün geçtikçe zorlaşırken (doktor, avukat, eczacı, öğretmen, vb.) mühendisin ki iyileşiyor. Çünkü bir toplumda refah ancak mühendislerle yükselir. He elbette nüfusa paralel iş imkanı olmaması belki yeterli istihdam sağlayamayacak ama en nihayetinde grafiğin ibresi pozitif olarak devam edecek bizim sektörde diye düşünüyorum.

"Hangi dalda uzmanlaşmış bilgisayar mühendisine ihtiyaç var?"
    Bu da yapacağın ve ilgi duyduğun işe göre değişir, her şeyin uzmanı değerlidir aslında. Seçeceğin sektör önemli burada biraz. Savunma sanayi düşünüp mobil app üzerine uzman olsan, uçuk kaçık bi Objective-C developer ı bile olsan o kadar değerli olmayabilirsin. Her uzmanlık kendi alanında değerli.

• Hocam yazılım (robotik siber güvenlik) alanında kendimi geliştirmek istiyorum şuan ktü ve çomü bilgisayar mühendisliği arasında kaldım ktü donanım ağırlıklı diyor çomü de kriptografi yapay sinir ağları gibi dersler var ama ktü isim olarak daha önde sizce nasıl tercih yapmalıyım

• Staj yerini nasıl buluyordun ve stajyerlerde aranan özellikler neler?

Gazi uni hakkında ne düşünüyorsun? Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: alpyavuzhan

Hocam yazılım (robotik siber güvenlik) alanında kendimi geliştirmek istiyorum şuan ktü ve çomü bilgisayar mühendisliği arasında kaldım ktü donanım ağırlıklı diyor çomü de kriptografi yapay sinir ağları gibi dersler var ama ktü isim olarak daha önde sizce nasıl tercih yapmalıyım
    bahsettiğin alanlar ciddi uzmanlık gerektiren dallar, hangi üniversiteyi seçersen seç robotik, yapay sinir ağları yada siber güvenlik alanlarında en fazla bi tane ders alabilirsin ki bu da introduction to cyber security/robotics/deep learning vb. bişi olur. O yüzden sececeğin okul bana hangi uzmanlık alanlarını sunuyor diye düşünme. Onun yerine mezunları nerelerde çalışıyor, eğitim dili ne, okuyanlar memnun mu, akademik kadroları nasıl, vb. sorulara cevaplar bul. Bunlar sana daha doğru bir tercih yapmanda fayda sağlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B830044C0

Bu mesaj silindi.
    Yatay Geçiş, Yan/Çift dal başvuruları kriterleri değişebiliyor. En sağlıklısı kendi sitesinden takip etmek;

oidb.metu.edu.tr
    Yatay Geçiş Başvuruları | ODTÜ ÖĞRENCİ İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI
    http://oidb.metu.edu.tr/yatay-gecis-basvurulari

• tyt 1k dan sayısal 8k olunca mezuna kalmayı düşünüyorum itü pc için. haberiniz yoksa tyt puanı seneye de kullanılabiliyor. yoksa da ytü pc ye giderim heralde. mezuna kalmaya değer mi sizce itü? itü pc ytü pc arası çok fark olur mu?

• quote:

Orijinalden alıntı: SavaşçıprensesZeyna

Staj yerini nasıl buluyordun ve stajyerlerde aranan özellikler neler?

Gazi uni hakkında ne düşünüyorsun? Teşekkürler.
    Bölüm forumumuz var, genelde iş ve staj ilanları orada duyruluyor. Stajyer alacak şirketlere oradan başvuru yapabiliyorsun, onun dışında staj yapmak istediğin yerler de olabilir onların da insan kaynakları ile iletişime geçip başvuruda bulunabilirsin. Stajyerlerde çok bir şey aranmıyor açıkçası çünkü onlardan bir şey beklenmiyor. Özel bir şirketse belki part-time 'a yönelik düşünen stajyerlere öncelik verebilir ama kamuysa yada kurumsal bir şirketse o birimde yapılan basit işlerden verebilirler. Ama çok bir şey beklemez kimse, hatta tek satır kod bile yazamasa da sorun etmezler.

Gazi üni hakkında çok bir bilgi sahibi değilim ama çalışanlarıyla denk gelmedim çok fazla staj yaptığım ve part-time çalıştığım yerlerde. Eğitiminin şehrindeki diğer okullara göre (ODTÜ, Hacettepe, Bilkent) eksik kaldığı algısı var bende. Fakat Bilgisayar mühendisliği okuma düşüncesinde olan ve puanı oraya yeten bir kimse yine de yazıp okuyabilir bence.

• quote:

Orijinalden alıntı: zzzrot

tyt 1k dan sayısal 8k olunca mezuna kalmayı düşünüyorum itü pc için. haberiniz yoksa tyt puanı seneye de kullanılabiliyor. yoksa da ytü pc ye giderim heralde. mezuna kalmaya değer mi sizce itü? itü pc ytü pc arası çok fark olur mu?
    İngilizce büyük fark bana göre, hatırladığım kadarıyla Yıldız Teknik türkçeydi. O yüzden İTÜ İngilizce nin elbette farkı olacaktır fakat sektör ve piyasa bakımından ikisinin hemen hemen aynı olduğunu düşünüyorum çünkü ikisi de ortak İstanbul pazarını paylaşıyor. Staj ve iş imkanları da hemen hemen aynıdır, Ankara'da da benzer durum var. Herkesin pastası ortak fakat işe alımlarda ingilizce eğitimin nispeten daha önde tutulduğunu söyleyebilirim. Diğer türlü muhtemelen senden YDS, TOEFL, IELTS, vb. sınavlara girmiş olmanı bekleyecekler.

• marmara üni hakkinda bilginiz var mi hocam? sizce iyi mi egitimi yoksa baska bir yer mi tercih etmeliyim ? (siramalam 25319)
  • quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

İngilizce büyük fark bana göre, hatırladığım kadarıyla Yıldız Teknik türkçeydi. O yüzden İTÜ İngilizce nin elbette farkı olacaktır fakat sektör ve piyasa bakımından ikisinin hemen hemen aynı olduğunu düşünüyorum çünkü ikisi de ortak İstanbul pazarını paylaşıyor. Staj ve iş imkanları da hemen hemen aynıdır, Ankara'da da benzer durum var. Herkesin pastası ortak fakat işe alımlarda ingilizce eğitimin nispeten daha önde tutulduğunu söyleyebilirim. Diğer türlü muhtemelen senden YDS, TOEFL, IELTS, vb. sınavlara girmiş olmanı bekleyecekler.

Alıntıları Göster
    Esit agirliktan 30k yaptim sayisal 180k yeditepe bahcesehir vs yazigim mi bir taktik ver bir de esit agirlikciyim fizik nasil geçeriz

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Lapsekili_Big_Smoke

marmara üni hakkinda bilginiz var mi hocam? sizce iyi mi egitimi yoksa baska bir yer mi tercih etmeliyim ? (siramalam 25319)
    aslında o sıralamaya hacettepe gelse çok harika bir tercih olur fakat marmara için aynısını diyemiyorum çünkü çok bilgim yok orasıyla ilgili. belki hacettepeden de iyidir, sıralamalar yanıltmasın seni. Orada okuyan veya mezun kimselere sor mutlaka, ilave olarak ingilizce eğitimini öğren. gerçekten ingilizceyi hissediyor musun okulda yoksa adı mı var sadece? İlave olarak başka mühendislikler düşünüyor musun, belki aynı sıralamaya başka mühendislikler de olabilir?
  • 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.