Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (39. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
73.772
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
Giriş

Burada yıllardır insanlara bilgisayar mühendisliğinin, yazılımın iyi/kötü yanlarını ve neden tercih edeceklerini/etmeyeceklerini anlatmaya çalışıyorum. İlk defa bu sene şunu belirtmeliyim ki, bilgisayar mühendisliği sıralamaları overrated bir noktaya gelmiş durumda. Bakıyorsun adam 10k sıralama yapmış, bizim zamanımızda İTÜ'ye girerken şimdi o sıralamaya kapısından bile geçemez. Sonra 10k sıralamaya sahip adam gerçekten garip okullar yazmak zorunda kalıyor bilgisayar mühendisliği için. Ve mezun olduktan sonra bakıyor ki, iş çok farklı. Sektör daralmıyor kesinlikle. Genişliyor, ancak pandemi zamanındaki hype lanmayı bir daha görür müyüz bilmiyorum.

Sektörde mutlaka size de yer kalır ancak kendinizi ne noktada geliştirdiğiniz önemli. Yapay zekanın geldiği yer ortada. O kısma hiç girmeyeceğim ama bana sorarsan önümüzdeki 5-10 sene içerisinde gömülü sistemler üzerinde çalışanlar daha çok sivrilecek diye düşünüyorum. Benim sıralamam ilk 8-9k bandında değilse, bilgisayar mühendisliği yazarken birkaç defa daha düşünürüm. Çünkü okullar malesef sizin başarınızın gölgesinde kalacak okullar.

• nezcafe kullanıcısına yanıt

Hocam peki 20k bandinda ne onerirsiniz.. hayalim bilgisayardi fakat cidden iyi hicbir universitede gelmiyor neredeyse

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Loky19 kullanıcısına yanıt

Bunu yazacağımı hiç düşünmezdim ama sağlık alanlarına ilgi duyuyor musun? Örneğin, diş, eczacılık, tıp gibi?

Hocam ankara universitesi yazilim veya aybü yazilim veyahutta gazi bilgisayar ( tek. Fakültesi ) hakkindaki dusunceleriniz neler acaba

Gazi bilgisayardan bi arkadaş ile beraber çalışıyoruz. İyi olduğunu söyleyebilirim. Diğerleri hakkında bir bilgim yok. Mezunlarına hiç denk gelmedim.

maaş kaç hocam

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Hocam merhaba bilgisayar siralamalari ilk defa geriledi. Bunun sonunca iuc bilgisayara yerlestim. ( 22 bin siralama ile ) kendisi istanbul universitesi muhendislik fakultesinin devami konumunda. Sizce hata yapmis miyimdir :p bundan 5 yil sonra bizi nasıl bir piyasa beklemekte. Insanlarin staj bulunmakta zorlandığını duyuyoruz sizce yapay zeka juniorlarin yerini alabilecek konuma gelirse 5 yil sonra biz is bulabilir miyiz? Bu arada tavsiyeleriniz icin teşekkürler. Az önce 6 yil önce konuştuğunuz insanların geçen sene mezun olup is hayatina atildigini fark ettim bence çok gurur verici bir şey. Onun harici yazilim sizce nereye doğru yöneliyor. Bu cok subjektif bir soru farkındayım sizin görüşlerinizi merak ediyorum sadece. Piyasadaki bir cok insanla konustum kimisine göre yapay zeka herkesin meslegini elinden alacak noktaya gelecekken kimine göre sadece fazlaca hypelanan arama motorlarının evrimlesmesi gibi yorumlanabilecek motorlar. Tıp yazsaydım da memleketim gelecekti acikcasi hangisinde daha mutlu olurdum bilmiyorum. Cevabinizi sabirsizlikla bekliyorum

Epey bi geç yanıt için kusura bakma öncelikle. Forum bildirimi gözümden kaçmıştı ve bir süredir de girmemiştim foruma. Artık bir yola girmişsin, seçenekler geride kalmış. Bence o yüzden şöyle olsaydı nasıl olurdu, yada şu bölüm daha mı mutlu ederdi gibi soruları aklına getirme bile. Çünkü tamamı cevapsız ve seni mutsuzluktan öteye götürmeyecek sorular. Bu sorularla yaşamaya başlarsan en ufak olumsuzlukta "bak işte zamanında tıpı seçecektim" vb. cevaplara sığınmaya başlarsın. Halbuki hiçbir yerde toz pembe bir hayat yok. Elbette ki her yerde zorluklar çıkacaktır insanın karşısına. O sebeple hakkında hayırlısı olmuştur diye umuyorum ve başka seçeneği düşünmüyorum senin adına.

Gelelim yapay zeka ve piyasanın durumuna. Mühendislik her zaman kendini yenilemiş ve geliştirmiştir. Tarih boyunca bu böyledir, hatta o yüzden mühendislikler yeni mühendislikleri doğurmuştur. Zamanında elektrik-elektronik nasıl bilgisayarı doğurduysa belki de şu anda yapay zeka mühendisliğinin doğuşuna şahitlik ediyoruz. Ben kesinlikle bunu sektör adına olumsuzluk olarak değerlendirmiyorum. Çünkü piyasada tutunmak isteyen her türlü kendine bir şeyler katmak zorunda, bu yapay zeka olsa da böyle olmasa da böyle. Yapay zekanın olduğu durumda belki de bunu iyi kullanan daha da avantajlı hale gelecek. Günün sonunda "biz yazılım yapan insanları işten çıkaralım yerine makineleri koyalım" anlayışı pek de teorikte olduğu kadar pratikte başarılı olamayacak diye düşünüyorum. Geç cevap verdiğim için tekrardan üzgün olduğumu dile getiriyorum, başarılar dilerim.

• 
Sayfa: önceki 3536373839
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.