< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (38. sayfa)

-
-
Hocam açıkçası kodlamayı şimdiden çok önemli görmenize gerek yok. Dersler başlayınca bile calculus, fizik, İngilizce nin vs. çok daha önemli olduğu göreceksiniz. Çünkü ilk dönem bölüm dersi olarak sadece bi tane alıyorsunuz ve az bucuk kodlama temeli olan birini o kadar da zorlayacak bir ders olmuyor bu. Onun dışında bence calculus ve fiziğe falan ağırlık verseniz daha iyi olur, ortalamayı yüksek tutmak adına. Çünkü ortalamayı ilk sene yaptın yaptın, sonradan toparlaması daha zor oluyor. Kredileri de yüksek ilk seneki derslerin.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
up
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Seneye artık :)
-
öhöm öhöm.. hafiften bi hortlatalım o zaman
-
Hortlat reizzz ;)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenshin17 -- 6 Temmuz 2023; 16:17:30 > -
Faydalı konu :)
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Geçmiş ve hayırlı olsun arkadaşlar. Sonuçlarınız iyidir umarım
-
Hocam hala burdaysan koç kimya gidip bilgisayarla çap mı yapayım yıldız teknik bilgisayar mı yazayım?
-
Koç
Bilgisayarla çap yapabilecek ortalamayı yapabileceğine güveniyorsan koç yaz tabii. Ama herkes bilgisayarla çap yapmak isteyecek rekabet çok olacak haberin olsun. Ve çap her zaman çok zor ve yoğun olur. Tanıdığım çapçıların hepsi 7/24 çalışıyor ortalamayı düşürüp çapı kaybetmemek için. Düzenli ders çalışabilmen lazım.
-
Koçta çap kaybedilebiliyor mu, neredeyse herkes çap yapmıyor mu
bilmiyorum, kendi üniversitem hakkında konuşmuştum koç için farklıysa bilemem
-
Oldukça farklı
Tr de daha fazlası/kolayı yoktur muhtemelen
Baktım konuya eskisi gibi rağbet yok tatilde çok açmadım valla forumu hakkını helal et :) hayırlısı olsun hakkında merak ettim ne yazdığını
-
Koç kimya'ya girdim hocam.
-
Stajın kendiliğinden bir önemi yok aslında. Kendine ne kattığın önemli. Yoksa google'da bile staj yapsan kendine bir şey katmadıktan sonra iş hayatında bir işe yaramaz. Çünkü herkes stajın aslında orada çalışmak olmadığı, dolayısıyla normal iş mülakatlarını geçip de oraya girmediğini biliyor. Ama orada ne çalıştığını sorarlar, ki genelde stajdan memnunsan şirket de senden memnunsa iş teklifi de yapabilirler. Stajı bırakıp 3.sınıfta savunma sanayi+teknokent de aslında bir stajdır yani :) ben stajı zorunlu staj yada part-time çalışmak olarak ayırmıyorum. Benim gözümde çalışmanın her türlü faydalıdır. He sen part-time çalıştığın yerde zorunlu stajını kabul ettiremiyorsundur o zaman zorunlu staj için hızlıca bi yer bulmaya çalışabilirsin bence.
Not ortalaması mı staj mı gibi net bi ayrım yapamam. Not ortalaman belli bir seviyede olduktan sonra kesinlikle staj yada part-time çalıştığın yerde elde ettiğin tecrübe diyebilirim. Örneğin not ortalaman 3.20 yerine 3 olsun ama daha öğretici bi staj yapmış ol.
-
Herkese geçmiş olsun diyeyim öncelikle. Öyle veya böyle bir sınav daha geride kaldı. Şimdi sıra tercihte. Her sene olduğu gibi bu sene de elimden geldiğince burada aktif olmaya çalışacağım. Mümkünse sorularınızı, aklınıza takılanları bu konu altından sorarsanız herkes faydalanmış olur. Eğer özel olduğunu düşündüğünüz sorular olursa, onları da DM'den sorabilirsiniz.
Hayırlı olsun herkese.
-
Sonuçlar da açıklandı, herkese şimdiden kazanacağı bölüm hayırlı olsun diyeyim. Şu anki tercih döneminin aslında işin en zor kısmı olduğunu yıllardır burada söyler dururum. Çünkü en ufak yanlış bilgiyle yapılacak bir hata insanın yıllarına, belki de ömrünün mutsuz geçmesine sebep olabilir. O sebeple her şeyi en doğru şekilde öğrenmeye gayret edin. Herkese iyi tercihler. Kafa karışıklığı yaşarsanız Bilgisayar Mühendisliği veya ODTÜ hakkında, ben yıllardır olduğu gibi bu yıl da buradayım :D
-
hocam sorum sektör hakkında olacak direkt. İş imkanları ne düzeyde? Tamam bir pandemi kadar rahat olmadığının bilincindeyiz fakat cidden yoklara oynuyor mu? Atıyorum her sene 10 bin orta halli bilgisayar mühendisi çıksın. 5 yıl sonra mezun olacağımızı hesaba katarsak 50 bin kişi daha sektöre katıldığında bize yer kalır mı? Biraz durumlar hakkında bilgi verebilirseniz çok sevinirim. Özellikle top tier ünilerde okuyamayacak insanlar için.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X