Pandemiden sonra dünya genelinde yaşam şartlarının ciddi anlamda değiştiğini görüyorum. Buna iş dünyası da dahil. Biraz daha spesifik konuşursak yazılım ve bilişim sektörleri ise iş dünyasında pandemi sonrası yaşamları en çok değişen grup arasında. Öncelikle bunu ifade etmeliyim. Çünkü muhtemelen siz mezun olurken remote imkanlar daha da artacak. Bunu şundan dolayı söylüyorum; belki siz çalıştığınız kişileri bile görmeyeceksiniz, hakeza onlar da sizi :) Yaşla alakalı bir diğer durumda siz CV oluştururken muhtemelen doğum tarihinizi yazmayacaksınız bile. Etkili bir CV hazırlama derslerine bakarsınız hemen hemen hiçbirinde doğum tarihiyle alakalı bir şey göremezsiniz. Doğrusu da budur. Bunun yanında bazı kurumsal yerler bankalar, sigortalar, bazı kamu kuruluşları vs. "yetiştirme" ve "elinde tutma" gayesiyle yaş sınırları koyabilir. Ancak bu durum özellikle yazılım yada bilişim sektöründe çalışacak birinin karşısına çok fazla çıkmayacaktır. Çünkü çoğu yer sizin "kim olduğunuz" ile değil "neler yapabildiğiniz" ile ilgilenecektir. Elbette burada 50 yaşında biri olsa daha farklı olabilirdi fakat sizin durumunuzda yaşın doğuracağı çok ciddi bir engel göremiyorum ben. Kafanıza takmaya gerek yok bana sorarsanız. |
bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (37. sayfa)
-
-
Hocam 2. sınıf stajını nasıl bulmuştunuz? Ben şu an 2. sınıfım onlarca yere başvurdum, başvurduğum yerlerin birçoğu bırakın reddetmeyi dönüş bile yapmadı
Onun dısında iş hayatı nasıl, üniversite dönemine göre daha mı yorucu ?
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
tesekkur ederim hocam, 98 mezunuyum bahsedilen derslerin hepsini aldim :)
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
sabanci bilmem muhtemelen o da oyledir ama bogazicinde esas onemli kazanim diplomadan ziyade orda elde ettiginiz network.sinif arkadaslarinizin bir cogu yukselip direktorluklere gelecek, hocalariniz sizi severse size yol gosterecek.ve gittiginiz basvurdugunuz her yerde tepelerde bogazicili olacak ve ister istemez size ayri davranacak.
98 mezunuyum bir kere bile diploma goster diyen olmadi henuz.siz yeter ki kazanip mezun olabilin.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 26_bbz_26 -- 26 Mart 2022; 17:20:10 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
çok teşekkür ederim cevap için, yazdığım okullardan mezun birkaç kişiyle konuştuğumda sizinle birebir aynı şeyleri söylediler. linkedinde profil olustururken de yaş ile alakalı herhangi bir ibare olmadığını vs. söylediler. kendi tecrübelerinde iş başvurularında yaş ile ilgilii bir soruyla karşılaşmadıklarını da söylemişlerdi. dediğiniz gibi bankalar ve bazı kamu kuruluşlarında yaş sınırı olabiliyormuş, onu gördüm. çok güzel özetlediniz, teşekkürler tekrardan :)
-
Staj programlarını şirketler gözüyle düşünecek olursak, küçük ölçekli teknokent şirketleri stajyere genelde "şirkete kazandırabilir miyiz" gözüyle potansiyel personel olarak bakar. Hal böyle olunca daha önünde 2 senesi olan bir öğrenciyi pek kabul etmek istemezler, aşırı parlak biri değilse. Biraz daha kurumsal yerler geniş staj programları hazırladıkları için buralar belki biraz daha yüksek olasılığa sahiptir diye düşünüyorum. Staj programlarını yeterince takip ediyor musun bilmiyorum ama aklına gelebilecek hemen hemen her kurumsal şirketin olası staj programını incelemelisin. Özelden üniversite ve bölüm paylaşırsan belki daha çok yardımcı olabilirim, şuralar başvur gibisinden.
-
top üniversitelerd bu bölüme giremiyorum maalesef sıralamam 40bin ortalama ünilerde girebiliyorum gibi ingilizcem çok iyidir temel c,c++ bilgim mevcut liseden dolayı lisede çok uğraştım sizce yatay geçişle üni ortalama olsa da geçilebilir mi ?
-
Geçilebilir.
-
Nasıl durumlar arkadaşlar, tercih dönemi başladı mı :)
-
Var hocam daha. Dün küçük çaplı kalp krizi geçirdik açıklanır diye. 20 temmuzu bekleyeceğiz
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
tamamdır, ara ara ufak hortlatmalar yaparız o zaman böyle :D
-
Geçen sene de benzer paylaşımı yapmıştım tekrardan yapayım. ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Prof.Dr. Halit Oğuztüzün tercih sürecinde her akşam saat 18:00'de üniversite adaylarıyla Zoom ortamında buluşacaktır: https://zoom.us/j/97757841866?pwd=alBpNTd4bS8rdTlGdnhTVHozVnhpdz09
Çok değerli bir buluşma olacağı düşüncesindeyim. Tercih döneminde mühendislik, bilgisayar mühendisliği, ODTÜ düşünecek arkadaşlar varsa mutlaka katılmalarını öneriyorum.
-
Merhaba, ben bu yil sinava girdim ozellikle matematikten cok iyi yapmama ragmen fende yaptigim hatalar beni oldukca geriye atti ve siralamam 38k geldi. Bilgisayar mühendislikleri son zamanlarda cok populer oldugu icin siralamalari cok dustu. Bu konunun ilk sayfalarini okurken 90-100 k ile alan kocaeli, Sakarya vs. Hemen hemen 40-50k ile almaya basladi ve bu yukselis belli ki devam edecek. Sizce bu tarz universitelerde okusam benim icin cok kayip olur mu? Düşündüğüm üniversiteler: kocaeli,sakarya,uludag ve bu sene yeni acilan ankara univ. Yazilim muh. ve yapay zeka muh.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Eğer yazılıma ilgi duyuyorsan, ben bu işi yaparım yaparken de keyif alırım diyorsan bu saydığın okullardan da mezun olduğunda pişmanlık yaşamazsın. Günümüzde bilgisayar mühendisliği ve yazılım çok popüler olmasına karşın pazar payı da çok büyüdü. Yani ortada ciddi anlamda istihdam da var. Biz mesela yeni ekip arkadaşı bulmakta ciddi zorluk çekiyoruz, hakeza sektör içerisinde konuştuğum hangi arkadaşım varsa biz de bulamıyoruz kolay kolay diyor. Dolayısıyla bu saydığın okullar orta seviye okullar da olsa bilgisayar mühendisliği bölümü itibariyle ilgi duyan kişiyi pişman etmez diye düşünüyorum.
Ancak burada seçim yaparken yazılım yada yapay zeka mühendisliği yerine bilgisayar mühendisliğini tercih edilmesini tavsiye ederim. Çünkü yazılım ve yapay zeka mühendisliği bilgisayar mühendisliği temeli alındıktan sonra özelleşen alanlar. O temeli bu alanda hayatını sürdürecek herkesin almasını öneririm ben.
Başarılar dilerim.
-
Peki yeditepe üniv. %50 burslu hakkında ne düşünürsünüz? Eğer burayı yazarsam sehir dışına çıkmayacağım için fiyatı makul gözüktü, ailem de sıcak bakıyor. Ayrıca diğerlerinden farklı olarak eğitimi ingilizce ve hazırlığı hakkında iyi şeyler duydum. Sizin bu okul hakkındaki görüşünüz nasıldır?
Akademik kadrosu:
akademik.yok.gov.trYÜKSEKÖĞRETİM KURULUhttps://akademik.yok.gov.tr/AkademikArama/view/searchResultviewListAuthorAndUniversities.jspBu da ders programi: https://eng.yeditepe.edu.tr/tr/bilgisayar-muhendisligi-bolumu/dersler
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Açıkçası hiç yeditepe bilgisayar mühendisliği mezunu bir arkadaşla karşılaşmadım. Fakat 3 tane mezun arkadaş tanıdım yeditepe den. Elektrik-elektronik mezunlarıydı. (Bilgisayarla çok farklı olduğunu düşünmediğim için rahatça örnek verebilirim.) 2si işyerinde beraber çalıştığım arkadaştı, birisi ise mülakata aldığımız bir adaydı. İş arkadaşlarımdan olan birisi şu anda CERN'de çalışıyor mesela. Diğeri de bu ay sonunda Hollandaya gidiyor. Mülakata aldığımız aday da çok beğendiğimiz birisi oldu. Özetle yeditepe mezunu tanıdığım 3kişi de başarılıydı gayet. Bunları dikkate aldığımda önerebileceğim bir okul olduğunu söyleyebilirim. Elbette burada %50 burslu olmasından kaynaklı maddi hesaplamalar işin içine girer ama o zaten senin ve ailenin vereceği bir karar.
Bu anlattıklarımdan farklı olarak okula/akademik kadrosuna dair pek bir bilgim yok. Yine de bu tercihte kararlıysan yeditepe mezunlarına linkedinde bakabilirsin yada çeşitli telegram/facebook vb. platformlarda yeditepede öğrenci/mezun kimselerle konuşman çok faydalı olacaktır.
-
Tercihler başlıyor. Herkesin hakkında hayırlısı olsun diyelim :)
-
Merhaba, hangisini yazdınız acaba?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Hocam ben Amazon Google Microsoft Facebook gibi çok büyük şirketlerde çalışmak istiyorum ODTÜlü olup mezun olur olmaz buralarda junior olarak çalışmaya başlamak büyük hayal midir böyle tanıdık var mı?
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Kesinlikle hayal değildir. Sadece senin isteğinle ilgilidir. Bizzat benim tanıdığım, bölümde beraber okuduğum arkadaşlarım var okulu bitirdiği gibi Google da başlamış, Amazon da başlamış vs. Hatta okulu bitmeden oralara staja gitmiş arkadaşlarım da var. Emin olun oralarda çalışan kişiler ODTÜ de yada ODTÜ dengi bir üniversitede okuyan kişilerden daha zeki değil. Hatta analitik olarak bizler daha başarılıyız bile diyebilirim. Elbette tüm dünyadan talep gördüğü için bu şirketler biraz zorlu olabiliyor girmesi ama Avrupada da çok fazla ofisleri var bu şirketlerin. Oralarda da istihdam ediyorlar. Nitekim Google Amazon Microsoft vb. şirketlerde çalışanları incelerseniz ODTÜ, Boğaziçi, Bilkent, vb. okullardan mezun birçok kişiyle karşılaşırsınız. Çoğu da ya mezun olduğu gibi gitmiştir oralara yada kariyerlerinin ilk yıllarında.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X