Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
74.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    "şu dilden başla" gibi bir yaklaşım hiç doğru değil bana göre. Eğer amaç programlama, kodlama öğrenmek ise ilk önce genel mantığı kavranmalı. Yani dilden bağımsız olarak, nedir bu programlama? Bilgisayar yada herhangi bir sistem ona söylenilen bu kodları nasıl anlar ve yorumlar? Biz bir problemi nasıl çözeriz? Hemen hemen tüm dillerde görebileceğimiz yapılar nelerdir? Bu ve benzeri sorulara cevap bulmadan Python'da "print("Hello World!")" yazmanın bir anlamı yok. He eğer bu sorulara kafada cevap bulundu ve artık elimizi kirletmeye nereden başlayalım dersen, Python güzel bir başlangıç olur. Hem yazması basit ve anlaşılır hem de çok geniş bir kullanımı var.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Hmm peki bunlari nasil ogrenebilirim okula baslamadan? Var midir onerebileceginiz bi kitap,internet sitesi veya youtube kanali vs?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
    Çok teşekkür ederim

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • DaveMurray D kullanıcısına yanıt
    Açıkçası çok fazla bi araştırma yapmamıştım bu konuda, o yüzden sana doğrudan link atamam ama "introduction to programming" tarzında aramalar yaparsan zaten popüler sonuçlar senin için yeterli olacaktır. Türkçe istiyorsan da bizim mezunlardan Mustafa Murat Coşkun 'un youtube kanalı ve udemy dersleri var. Onlara bi bakabilirsin.
    Çok tesekkur ederim udemy ye bakacagim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mühendisliğin ileriki döneminde yöneticiliğe yükselmek için mba gibi bir şey yapmak gerekli mi yapmadan da yükselinebilinir mi? Siz yapmayı düşünüyor musunuz

• Osmnn.osmnn O kullanıcısına yanıt
    Yapmadan da yükselebilirsin, böyle bir şart yok. Ama oraya yükseldiğinde ekonomiyi bilmen gerek, o yüzden MBA 'in büyük faydası olur. Yöneticinin işini rahatlatır ve daha başarılı olmasını sağlar. Ben de düşünüyorum ama hemen değil, belki birkaç sene sonra.
  • Hocam çok naif bir insansın. Umarım bu yardımcı olma özelliğini kaybetmezsin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • teşekkür ederim, inşallah kaybetmeyiz
  • hocam özellikle savunma sanayide 5-6 yıllık bir mühendis ortalama 10k civarı para alabilir mi yoksa bu para ortalama için birazcık uçuk mu kalıyor
  • Dişhekimiolurmu kullanıcısına yanıt
    bulunduğu pozisyon çok önemli, yükselme alması vb. şeyler kişiden kişiye çok değişir. 10k ya yaklaşır belki ama geçmesini pek mümkün görmüyorum 5-6 yıllık bir mühendiste. Özel sektörde değişebilir tabi ama, savunma sanayinde iş yapan özel şirketler de var. Oralarda alabilirsin eğer şirket için çok önem arz ediyorsan.
  • abim sence kıbrısta okunur mu bu sene ilk mezun senem ve gelirse gitmek istiyorum bu sınav sistemi beni yeterince üzdü geçen sene çalışmamıştım bu senede çalıştığım halde saçma sapan sorulardan dolayı süre yetiştiremedim mattan 20 üstü yaparkan iki sınavdada 10+ yaptım sence gelirse kıbrısa gitmeli miyim kesinlikle kendimi gelştireceğime inanıyorum boş insan değilim birsürü proje var kafamda şu an bile
  • Benim sorum biraz farklı olacak.100-150k arası bir sıralama bekliyorum.Başka Anadolu şehirlerinde Türkçe Ceng okumak yerine şöyle bir alternatif buldum.Atılım Üniversitesi Bilişim Sistemleri Mühendisliği bilmiyorsanız biraz açayım.%80 pc ile aynı yazılım dersleri fakat donanım dersleri yerine işletme görüyor bu bölüm.Kariyernet vs iş ilanlarına baktım.Yazılım ile ilgili tüm ilanlarda şunu gördüm:"Bilgisayar Mühendisliği,Yazılım Mühendisliği,Bilişim Sistemleri Mühendisliği bölümlerinden mezun olmuş."Ayrıca TMMOB Bilgisayar Mühendisleri Odasına da kayıt olabiliyor.Atılımı duymuşsunuzdur.Genellikle pek sevilmez ortamından dolayı ama akademik kadrosu güzel gibi artı eğitim de ingilizce.Her zaman dediğiniz gibi kendini geliştirmeye bakıyor.Ankarada ve ingilizce okumanın daha fazla yararı olacağı kanısına vardım kendim.Sizin fikrinizi merak ediyorum.%75 burslu ayrıca yıllık 9k gibi bir fiyat.Başka şehirde okusam yaklaşık aynı para zaten çıkar cebimden diye düşünüyorum.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• Hocam sizin hem yazilima hem de makineye ilginiz olsa hangisine yonelirdiniz. Ben sosyal bir insan degilim yani cevreyle is yapamayacagim. Yazilim muhendisliginde genel olarak cevren olmali yoksa daha az yukselirsin deniliyor. Son olarak da ben yurtdisinda yasamak istiyorum. Butun bunlari goz onune alirsak hangisini secerdiniz?

• cvrex C kullanıcısına yanıt
    Kıbrıs'taki okullardan ve iş imkanlarından çok haberdar değilim ama çok fazla imkana sahip olacağını sanmıyorum. Orada okuyan birkaç kişiyle tanışmıştım, hiçbiri de memnun değildi. Açıkçası ben de önermem heralde orada okumanı. Sadece okul olarak da düşünme, eğitimler, seminerler, staj imkanları, vb. birçok parametreyi dahil etmen gerek üniversite yaşamına. O açıdan Kıbrıs'ın yeterli olduğunu düşünmüyorum. Umarım Kıbrıslı arkadaslar gelip beni linç etmez :D
  • JesterKafa kullanıcısına yanıt
    Açıkçası makul bir seçenek gibi geliyor bana. Ankara gibi bir şehirde ingilizce okumak bahsettiğiniz sıralamalara göre çok iyi bir seçenek. Eğer hırslıysan çap yapma imkanın da olur, zaten büyükşehirlerde iş için bi yerden tabiri yerindeyse "kapak attın mı" yükselmeye devam edersin. O sebeple planını mantıklı buldum ben, hayırlısı olur umarım.
  • Şimdi ne sen bensin, ne de ben senim :) O yüzden birinden tavsiye alırken her zaman bunu göz önünde bulundur ve "sen napardın" sorusundan kaçın. Gelelim senin durumuna, açıkçası ne kadar sosyal olmasan da iş hayatında her zaman birilerine dokunmak zorundasın eğer tek kişilik bir şirketin yoksa. Çevre insanın her zaman işine yarar fakat çevreye güvenecek kadar düşük bir işse zaten mutlu olamazsın orada. Yurtdışında makine mühendisi olarak her yerde güzel imkanlara sahip işler bulabilir misin, açıkçası emin değilim. Yazılımın iş imkanı hemen hemen her ülkede çok yüksek. Kaldı ki bireysel çalışma nispeten daha fazla. Senin sosyallik durumunu da göz önüne aldığımızda bence yazılım daha mantıklı bir tercih olabilir senin için ama sen yine araştırmaya devam et. Bu benim düşüncem, seni daha yakından tanıyan ve aklıselim hareket eden kimselerin dediklerini daha çok önemse. Fakat hepsinde kendi mantığına yatıyor mu, ona bak. Umarım hayırlısı olur.

Cok tesekkur ederim hocam, verdiginiz tavsiye benim icin gercekten degerli. Sosyallik olayina da cok takilmiyorum. İnsanin 4 sene sonra nasil olacagi belli mi ki.

Dediğim bölüm hakkında fikirleriniz nedir?Tanıdığınız duyduğunuz var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • JesterKafa kullanıcısına yanıt
    Yok açıkçası duymadım ama ODTÜ'de BÖTE olarak adlandırılan Bilkent'te CTIS olarak adlandırılan bölümse bu Atılım'daki yine fena olmasa gerek.
  • 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.