Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (10. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
74.054
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ben bilgisayar mühendisliği tercih etmeyi düşünüyorum ancak Türkiye'de özel sektör fazla gelişmiş değil kamuya da bilgisayar mühendisliği alımı az üniversiteden mezun olunca yurt dışına atılabilecek bir cv'ye sahip olur muyum emin değilim. 2 senedir bilgisayar mühendisliği istiyorum ancak bu aralar biraz karamsarım ne önerirsiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: ebecogi

Hocam gerçekten merak ediyorum o kadar para istiyor musunuz? Yani bana kalırsa ayda 5 6 bin lira alsam, hadi maks 10k diyeyim bana yeter kalanını da yardım kuruluşlarına falan bağışlarım. Siz bir ara bayağı bahsedince araştırdım şu McKinseyi(ekşide) gerçekten de çok fazla çalışıyorlarmış. Neredeyse iş- uyku gibi bir hayat. Böyle yaşayacağıma daha rahat yaşarım 500klık arabaya bineceğime 100 150klık arabaya binerim :)
    O dediğin paraları alırsam şuanki yaşadığım hayat standartlarını yakalayamam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam benim sorum şu Hacettepe Bilgisayar Müh. ile ODTÜ KKTC Bilgisayar Müh. %100 burslu aşağı yukarı aynı puan sizce eğitim ve yurt dışı bakımından hangisi daha başarılı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DefuseHostage -- 24 Haziran 2018; 18:59:45 >
  • Reyiz şuan nasıl yaşıyorsun

Mahzuru yoksa merak ettim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: DefuseHostage

Hocam benim sorum şu Hacettepe Bilgisayar Müh. ile ODTÜ KKTC Bilgisayar Müh. %100 burslu aşağı yukarı aynı puan sizce eğitim ve yurt dışı bakımından hangisi daha başarılı ?
    Hacettepe tabii ki.

kkk diploması çok sorunlu

• quote:

Orijinalden alıntı: alimmm78

Reyiz şuan nasıl yaşıyorsun

Mahzuru yoksa merak ettim
    Maddi durumum iyi işte

• Olivier17 kullanıcısına yanıt
    Çevremde o bölümden mezun kimse yok çünkü o bölümde okumadım yada okulumda olan bir bölüm değil. Şirketler kabul etmez diyemem fakat ismini saydığın üniversitelerden kabul alma oranın daha yüksek tabi ki.
  • J3ashtime J kullanıcısına yanıt
    Hocam, bilgisayar mühendisliğinin özel sektörde yada kamuda gelişemediğine emin misiniz yani neden karamsarsınız anlayamadım tam olarak. Bense mesela sizin aksinize bilgisayar mühendisliğinin, mühendislik disiplinleri arasında ülkemizde en gelişmiş alanlardan biri olduğunu düşünüyorum. Yurtdışına atılabilecek CV 'ye sahip olmanız biraz da hangi üniversiteyi kazandığınıza ve dilinize bağlı tabi ki. Güzel bir üniversiteden ingilizce okuyarak mezun olursanız gayet de atılabilirsiniz bence yurtdışına.
  • DefuseHostage kullanıcısına yanıt
    Açıkçası Hacettepe'yi daha mantıklı bulurum bu seçenekler arasında. Çünkü kıbrıs'a karşı bi önyargılı bakış var zaten, öte yandan hacettepe devlet üniversiteleri arasında başarılı sayılabilecek bir konumda.
  • Hocam önceki cevaplarda sorulduysa kusura bakmayın tek tek inceleyemedim. İngilizce'yi nasıl halletmemi önerirsiniz ? Trakya Üniversitesinde hazırlık okuyacağım fakat pek de güvenemiyorum.
  • Ayekaa A kullanıcısına yanıt
    Yukarıdaki birkaç arkadaşa söylediğimi sana da söyleyeyim; ingilizceyi ne için öğrenmek istiyorsun, bunun en başta yanıtlanması gerek. Yani, günlük yaşantımda kullanayım, amerikanın en ücra köşesine bile gittiğimde konuşup anlayayım; bir haberi çok rahat takip edebileyim amacındaysa günlük dilin konuşulduğu diziler, haber programları yada tv showlarını izleyip yabancı birileriyle anlık görüşme yapabileceğin uygulamaları kullanabilirsin, konuşmak için de. Eğer akademik bir yazıyı anlayayım, teknik bilgim fazla olsun diyorsan ingilizce dersleri yada seminerleri izleyebilir, journal okumaları yapabilirsin. Bir hukukçu gibi dilim olsun, tartışmalara katılayım, bana argüman sunsunlar ben onlara counter argument sunayım gibi bir düşüncedeysen "model of united nations" etkinliklerini takip edebilir, onlara katılabilirsin. Dediğim gibi ne için öğrenmek istediğine göre öğrenme yolu çok değişir bana göre.

• Hocam peki gerek bölümün gerek üniversiten ile ilgili olarak akademisyenliğe nasıl bakıyorsun? Sence özel sektörde çalışmaya başlayıp kariyer yapmak yerine akademik bi kariyer seçilebilir mi?

• Tekrar merhaba

Iyte hakkindaki gelismeleri takip ediyorsundur. Bu sene oraya gitmek hakkinda ne dusunuyorsun?

• BoluluBatuhan B kullanıcısına yanıt
    Lisans'tan sonra akademiye devam etmek artık tamamen kişinin isteğine kalmış bi seçenek. Kimse sana yüksek lisans yada doktora niye yapmadın diye sormaz pek, lisansı hallettiysen büyük ölçüde tamamsındır. Ben şahsen kendime uygun bulmuyorum akademisyenliği, hatta çok kez demişimdir MIT 'den bana şu anda hocalık teklifi gelse (yazması bile komik :D) kabul etmem. Bu kadar soğuk geliyor bana akademi çünkü. İş hayatına atılmak yerine akademik bir kariyerde de devam edilebilir elbette ama dediğim gibi kişinin ne istediği önemli. Yoksa, bu kadar iş alanı varsa akademi sayesinde var zaten. O alanın yokluğu düşünülemez yada önemi göz ardı edilemez.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler hocam.

• hocam gebze teknik ,türk alman üniversitesi ve ankara üniversitesi hakkında düşünceleriniz nelerdir sıralamam bu aralıkta gelecek sanırsam.
  • Hocam KKK ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği’ne gitsem aynı diplomayı mı alacağız sadece bunu sorayım sana ve önerir misin bölümü ?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • hocam ben yurtdışına yerleşmek istiyorum en prestijli meslekler kimya muh. ve bilgisayar müh. olarak söyleniyor sence Ktü Sakarya vb yerlerde bilgisayar mühendisliği okumam bu istediğimin önünü kaparmi yoksa ege kimya mühendisliğimi yazayım

• küçükhayallerinadamı kullanıcısına yanıt
    Farklı. Kkk diye belirtiliyor.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • J3ashtime J kullanıcısına yanıt
    gebze teknik ve ankara'yı türk-alman üniversitesine tercih et derim. eğitimin %100 ingilizce olmasına da dikkat et.
  • 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.