Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (9. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
73.850
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayar bilimlerinde yüksek yaparak da saydığın alanlarla ilgilenebilirsin. Bilgisayarla beraber matematikten çap yapan kimseleri çok gördüm de, bilgisayardan sonra matematik yüksek'i yapan kimseyle tanışmadım. Tersini gördüm ama, matematik mezunu olup bilgisayardan yüksek yapan kimseleri tanıyorum. Her koşulda bana bilgisayardan yüksek yapmak daha makul geliyor. Ama araştırmaya devam et mutlaka, bu söylediğim seni ikna etmesin.
  • mesajlarin hicbirini okuyamadim malum sinav yaklasti. zaman az. belki benzerini yazmislardir kb. hocam tercih zamani da burda olur musunuz lutfen?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ea_guru

yani boğaziçi-koç olmasına dikkat ettikleri kadar hangi lise olduğuna da bakıyorlar mı merak ettim

bu arada 10.000 dolar maaş gerçek mi çünkü cumhurbaşkanlığı maaşından bile fazla abd de 10.000 dolar bu şirketler için belki normaldir ama türkiyede 10.000 dolar maaş almak istanbulun en güzel yerlerinde oturup en lüks arabalara binmek demek

hayali bile güzel umarım girersin

Alıntıları Göster
    Tabii liseye önem veriyorlardır ama önemli olan mülakatta gösterdiğin başarı.

O dediğim pozisyon için dediğim maaş gerçek.

Partnerlerin maaşları daha da fazla

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yeditepe düşünüyorum, odtü boğaziçi itü,varken başlarda sıkıntı yaşarım diye korkuyorum , yeditepe nasıldır bilgisayarda? İş bulma oranı ilk 5k ünilerden çok düşük müdür?
  • Tabi ki, buralardayım ben. Hatta sınavdan önce bu konuyu açmak istemiyordum ama canım sıkıldı dayanamadım. Tercih zamanı birkaç arkadaşımı daha alıp gelicem buraya zaten, birden fazla kişinin görüşleri daha faydalı olur :) Sınavında başarılar şimdiden.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi qRs -- 23 Haziran 2018; 19:13:28 >
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    tesekkur ederim :D

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • İş imkanı ve maddiyat olarak bilgisayar mı veterinerlik mı?

• baris7777 B kullanıcısına yanıt
    İş bulma acayip nasip işi. Yeditepe'den mezun olup odtü'lü adamın alamadığı maaşı da alabilirsin gayet. Belki oradan mezun olup kendi işini kurar altında odtülü çalıştırırsın neden olmasın. O yüzden iş bulma oranına dair bir şey demeyeyim ama genel kanı tabi ki ilk 5k üni lerin daha rahat iş bulduğu yönünde. Özel olarak yeditepe'nin eğitimini bilmiyorum. Birçok arkadaşa önerdiğim gibi sana da diyorum ki, linkedin'den yeditepe mezunlarına bak. Çalıştıkları yerleri gör, zaten fikir verir sana.
  • Telefon numarani verir misin sinavdan sonra bi cay kahve ismarlayip tecrubelerinden faydalanayim hocam.

• quote:

Orijinalden alıntı: baris7777

Yeditepe düşünüyorum, odtü boğaziçi itü,varken başlarda sıkıntı yaşarım diye korkuyorum , yeditepe nasıldır bilgisayarda? İş bulma oranı ilk 5k ünilerden çok düşük müdür?
    Bilgisayar mühendisi kolay kolay işsiz kalmaz. Ama Aselsan gibi spesifik yerlere girmek zor olur.

Babam uzay mühendisi, ABD'de master yaptı. Hoca olmayı düşünürken çeşitli yerlerde çalışınca sonrasında dönmedi akademiye. Bir komşumuz Anadolu'da vasat bir okuldan inşaat mühendisliği mezunu. Kendisi yurtdışında çalışıyor. Aldığı maaş babamla aynıydı yıllar önce.

Bu maaş, iş bulma vs. şans işi biraz. Şuan ona kimse nereden mezunsun diye sormuyor bile, herkes yaşam şartlarına bakıyor. Yeditepe'den mezun olup kendinizi iş hayatında geliştirirseniz bence sorun olmaz. Hatta muazzam maaşlar kazanabilirsiniz.

• hocam ybs ile yazılımcılık kariyerinde iyi yerlere gelinebilir mi?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-1DFD8C17B

Bilgisayar mühendisi kolay kolay işsiz kalmaz. Ama Aselsan gibi spesifik yerlere girmek zor olur.

Babam uzay mühendisi, ABD'de master yaptı. Hoca olmayı düşünürken çeşitli yerlerde çalışınca sonrasında dönmedi akademiye. Bir komşumuz Anadolu'da vasat bir okuldan inşaat mühendisliği mezunu. Kendisi yurtdışında çalışıyor. Aldığı maaş babamla aynıydı yıllar önce.

Bu maaş, iş bulma vs. şans işi biraz. Şuan ona kimse nereden mezunsun diye sormuyor bile, herkes yaşam şartlarına bakıyor. Yeditepe'den mezun olup kendinizi iş hayatında geliştirirseniz bence sorun olmaz. Hatta muazzam maaşlar kazanabilirsiniz.

Alıntıları Göster
    Yeditepede zaten 17k oda kolay değil girmek ama işte odtünün itünün adı var , inşallah hayırlısı olur, işsizlik çok kötü allah kimseye vermesin.

• trouble48 T kullanıcısına yanıt
    Birbirinden çok uzak iki alan bunlar :) Bilgisayar ile başka mühendisliği karşılaştır desen okey de, veterinerliğe dair inan hiçbir bilgim yok.
  • Hocam yukarda alıntıladığınız azimli yazar blogundan yazıyı bir kaç defa okudum biliyorum

ben de hem ee ci olurum hem yazılım bilirim diyordum artık yazılım üzerine yoğunlaşıp cs okumayı planlıyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: hayallereinanmak

Hocam yukarda alıntıladığınız azimli yazar blogundan yazıyı bir kaç defa okudum biliyorum

ben de hem ee ci olurum hem yazılım bilirim diyordum artık yazılım üzerine yoğunlaşıp cs okumayı planlıyorum.
    aynen tuğrulcan'ın blogu. o kişiyle ben de konuştum ayrıca, benzer şeyleri dedi bana da.

ee zaten çok geniş bir alan, spesifik bir dala kaymak bile zorken hem ee hem de yazlım üzerinde uzmanlaşmak imkansız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C18139D2 -- 24 Haziran 2018; 1:0:10 >
  • Olivier17 kullanıcısına yanıt
    Elbette gelinebilir, neden gelinmesin. Kişinin azmi ve öğrenme kapasitesiyle ilgili tamamen.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toriko

Bu mesaj silindi.
    silikon vadisi'ndeki büyük firmaların junior software engineer maaşı 120 bin dolar civarı vergi falan çıkınca net 80-90 bin civarı oluyor, senior software engineer maaşı da 180-200 bin dolar %35 civarı vergi. ev kiraları 3 bin dolar. eğer yönetim kademesine geçmezsen 200 bin doları kolay kolay geçemezsin.

ama şöyle bir şey var. mckinsey türkiye'de çalışırken dediğim parayı alıyorsun :D bildiğin zengin hayatı yaşarsın o para ile istanbul'da. hele partnerların aldığı paralar daha da uçuk. başka ülkelerdeki ofislerde çalışma şansın da var. Ve ayrıca büyük kurumsal firmalara üst düzey yönetici olarak da geçen çok mckinsey çalışanı var. Mesela ing bank genel müd. önce mckinseyde çalışmış, 34 yaşında ing bankta gnl md. olmuş.

banka genel müdürlerinin maaşı yıllık milyon lira seviyesinde.

maalesef, mckinsey türkiye'ye girmek, silikon vadisi'ne mühendis olarak girmekten daha zor. mckinsey kariyer başlangıcı için muhteşem bir firma. istiyorsan araştır; anvato'nun (google'a satıldı) kurucusu alper turgut'ta burada çalışıyordu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C18139D2 -- 24 Haziran 2018; 11:15:16 >

• Hocam gerçekten merak ediyorum o kadar para istiyor musunuz? Yani bana kalırsa ayda 5 6 bin lira alsam, hadi maks 10k diyeyim bana yeter kalanını da yardım kuruluşlarına falan bağışlarım. Siz bir ara bayağı bahsedince araştırdım şu McKinseyi(ekşide) gerçekten de çok fazla çalışıyorlarmış. Neredeyse iş- uyku gibi bir hayat. Böyle yaşayacağıma daha rahat yaşarım 500klık arabaya bineceğime 100 150klık arabaya binerim :)

• quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

Elbette gelinebilir, neden gelinmesin. Kişinin azmi ve öğrenme kapasitesiyle ilgili tamamen.
    hocam aslında sormak istediğim şu. bilgisayar mühendisliği mezunu bir yazılımcı (iyi üniversiteler;odtü,boğaziçi,itü) gibi olabilir miyiz? veya şirketler bizi kabul ederler mi? sizin etrafınızda var mı bu bölümden mezun olanlar?
  • 
Sayfa: önceki 7891011
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.