Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (7. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
73.839
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Değişmez. Değişmiyor. Çünkü iş imkanı belli ve işi yapacak, yapabilecek adam sayısı belli. X işini A birim paradan aza yapacak adam yoktur. Daha aza yapıyorsa o iş sorumludur, çünkü maliyetler ve bu mesleğin o işi yapabilecek seviyede olan çalışanının refah seviyesi, geliri bellidir. Türkiye bu konuda ucuz denebilecek ülkelerden birisi. Çünkü işverenler istedikleri işi bilmiyor. Bana web sitesi yap diyor. Sitenin arka planı, özellikleri ne olacak bir fikri yok. Zibil gibi de yaparım abi diyen mühendis var. Ama işi belirli bir seviyeden ucuza, kaliteden ödün vermeden yapacak adam yok. Bu yüzden yazılım o tür şirketler için hayati öneme sahip ve daha da önemli hale gelmeye başladı. Değeri düşmez bu mesleğin. Ama aradan sıyrılmak lazım.

Not:Bau 4.sınıf.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • En nefret ettigim sey de bilgisayar muhendislerinin surekli web tasarimcisi olarak gorulmeleri. Para web gelistirmede ama farkindasiniz degil mi web tasarimi (backend,frontend farketmeksizin) ortalama zekaya sahip fonksiyonlar,mantik konularina hakim herkesin ugrasip yapabilecegi seyler. Hele ingilizceniz okuma duzeyinde varsa kaynak sonsuz. (Bence en buyuk problem kaynagin coklugu yuzunden ve degisimin hizi yuzunden bocalama ve fokus olamama bu cagda)

Bir de ben oyle pek dindar bir insan degilim ama is bulmak kader kismettir kimse bana maval okumasin. Bogazici , Odtu mezunu olursun bes sene evde cakili kalirsin(Intahar edenleri biliyorum bu sebeple). Ege mezunu olursun her CV attigin gel yarin basla der. Bunlar hayat tecrubesi ile sabittir. O yuzden kafaniza cokta takmayin hangi uniyi okudugunuzu. Hakkini vererek aylaklik yapmadan okuyun kafi.

Bir de su bolumu sirf parasi guzel beyaz yaka isi diye okumayin. Gercekten bilgisayari seviyorsaniz okuyun. Ben bil muh ogrencilerine RAM nedir CPU nedir diye ogrettigimi biliyorum ilk yillarinda! Bence bu biraz da egitim sistemimizin (lise) berbatligiyla alakali.

Bir de abi tavsiyesi. Korkmayin! Korkarsaniz korktugunuz sey misliyle basiniza gelir. Elinizden geleni ardina koymadan calisin. Hayatin sahibi siz degilsiniz ama hayatinizin sahibi sizsiniz. Alacaginiz en kotu karar kararsizliktan yegdir.

• Ben de bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.Sorularım şunlar;
    1-)Biliyorsunuz endüstri 4.0 devrimi konuşuluyor almanlar tarafından yorumunuz nedir?
    2-)Mesele sadece yazılımcı olmak değil.Yönelimler değişiyor.Siber güvenlik,web tasarımı,IT Manager Vs.(aklıma gelmedi pek)Endüstri 4.0 paralel olarak ben ilerde yapay zekaya,robot teknolojisine yönelmeyi düşünüyorum.Yorumunuz nedir?
    3-)İngilizce seviyem orta ben de başkentte yaşıyorum.Bilkent ve odtü hariç genel olarak Üniversitelerin hazırlık bölümü çok iyi değil.İngilizceyi ilerletmek için bir öneriniz var mı?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • mesajim bulunsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Matematiği severim,nedensiz bir biçimde işin analiz kısmına aşırı ilgim var.çalışma tarzı da bana uygun ama bir sorunum var: çok işlem hatası yapıyıyorum ve bu bölümde sorun olur diye korkuyorum,seçmeli miyim?

• Hocam ben şuan İTÜ bilgisayar istiyorum ve gelebilir.Ama bi ihtimal Yıldız da olabilir.Yani bu ikisi arasında bi'kaç özel üni var.Siz ne önerirsiniz?Yıldız hakkında bilginiz var mı?İTÜden sonra Yıldız mı yazmalıyım?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Keyoen -- 22 Haziran 2018; 13:7:49 >
  • Berceste- kullanıcısına yanıt
    Evet kalabalık fakat bu kalabalığı hissetmiyorsun bile çünkü okul çok büyük. Normalde ben de kalabalık yerleri sevmem fakat ODTÜ'de bunu hissetmedim bile. Hatta öğrenci sayısının böyle fazla olması sosyal bir ortamın ve birçok topluluğun gelişmesine katkı sağlıyor.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Teşekkürler kardeşim bir mühendis ve yönetici olarak güzel aydınlattın beni

sorduklarım ezber problemler değil.

herhangi bir problem sorusuyla karşılaştığımda ( denemede vs.) onu kesinlikle kendi yöntemlerimle çözüyorum. soru kökünü okumadan aslında bu bilgileri verdiğinde benden ne isteyeceğini anlıyorum ve çoğu zaman soru kökünün sonunu okuyorum. problem sorularında soruyu birden fazla okuduğum olsa da problemi iyi idrak ediyorum ve gerçekten o problem ile birlikte yaşıyorum(soruyu çözerken çok iyi odaklanıyorum, sınıfa birisi girmiş birisi çıkmış vs. hiçbir şeyi fark etmiyorum sanki ölüm kalım meselesi). her soruya özel çözüm geliştirmeye çalışıyorum. bunları kendimi övmek için yazmadadım sadece bunların meslekde bana herhangi bir fayda sağlayıp sağlamayacagını merak ediyorum.
  • Endüstri Mühendisliği okusam ve yazılım üzerinden çalışmak istesem, bir Bilgisayar Mühendisinden ne farkım olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4216716F6 -- 22 Haziran 2018; 14:16:22 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Deniztns

En nefret ettigim sey de bilgisayar muhendislerinin surekli web tasarimcisi olarak gorulmeleri. Para web gelistirmede ama farkindasiniz degil mi web tasarimi (backend,frontend farketmeksizin) ortalama zekaya sahip fonksiyonlar,mantik konularina hakim herkesin ugrasip yapabilecegi seyler. Hele ingilizceniz okuma duzeyinde varsa kaynak sonsuz. (Bence en buyuk problem kaynagin coklugu yuzunden ve degisimin hizi yuzunden bocalama ve fokus olamama bu cagda)

Bir de ben oyle pek dindar bir insan degilim ama is bulmak kader kismettir kimse bana maval okumasin. Bogazici , Odtu mezunu olursun bes sene evde cakili kalirsin(Intahar edenleri biliyorum bu sebeple). Ege mezunu olursun her CV attigin gel yarin basla der. Bunlar hayat tecrubesi ile sabittir. O yuzden kafaniza cokta takmayin hangi uniyi okudugunuzu. Hakkini vererek aylaklik yapmadan okuyun kafi.

Bir de su bolumu sirf parasi guzel beyaz yaka isi diye okumayin. Gercekten bilgisayari seviyorsaniz okuyun. Ben bil muh ogrencilerine RAM nedir CPU nedir diye ogrettigimi biliyorum ilk yillarinda! Bence bu biraz da egitim sistemimizin (lise) berbatligiyla alakali.

Bir de abi tavsiyesi. Korkmayin! Korkarsaniz korktugunuz sey misliyle basiniza gelir. Elinizden geleni ardina koymadan calisin. Hayatin sahibi siz degilsiniz ama hayatinizin sahibi sizsiniz. Alacaginiz en kotu karar kararsizliktan yegdir.
    Eline sağlık hocam, harika bir mesaj olmuş. Ben de katılıyorum sana.

• JesterKafa kullanıcısına yanıt
    1) İnsanlık taş devrinden bugüne belirli devrimler yaşayarak geldi, böyle de devam ediyor. Nasıl 200 sene önce sanayi devrimi gerçekleşmişse, ardından elektrik ve elektroniğin devrimi geldiyse şimdi de endüstri'de yeni bir devrim yaşanıyor. Dünya'da her kim bu devrime ayak uydurursa kazanmaya ve güçlenmeye devam edecek. Bunun sadece Almanlar'a indirgemek de yanlış olur, Ukrayna da bunu gerçekleştirebilir, Hindistan da, Türkiye de. Ama bunu konuşmak yetmez tabi ki, endüstri 4.0 diyorsak arkasını da doldurmamız gerek. Nasıl yapacaksın bunu? Kim yapacak, devlet mi yüklenecek özele mi teşvik edilecek? İstihdam nasıl sağlanacak? Bunlar gibi onlarca sorunun henüz yanıtı yok, ya da ben göremedim ülkemizde.

2) Elbette artık yönelimler değişiyor. Kendi başına bir yazılımın anlamı olmamaya başladı, en basitinden desktop application ları düşünün. Artık günümüzde kaç tane desktop application kullanıyoruz ki? Her şey web e taşınmış durumda. Öte yandan ciddi bir akıllılaşma söz konusu. Bir elektrik devresi bile bugün machine learning yöntemleri ile tasarlansın isteniyor. Gelecek de ismini zikrettiğin alanların pastada payı daha da büyük olacak. Her zaman şunu düşünürüm ben, bir işi makine yaptıysa bir kere dönüp kimse o işi bir insana yüklemez. Ortadan bir kere insan gücü kalktıysa onu geri getiremezsin bir daha. Yurtdışında gündelik işlerde kullanılmak üzere robotlar geliştirilmeye çalışıyor, artık insanın insana ihtiyacını kaldırmaya çalışıyorlar. Elbette insanın insana ihtiyacı bitecek değil fakat yönelim o yönde. Senin de yönelmeyi düşündüğün alanları çok mantıklı ve gelecek vaad eden alanlar olarak görüyorum.

3) Oldukça fazla ingilizce dersler ve seminerler izlemenizi tavsiye ederim. İngilizce dizi-film izlemektense, ingilizce olarak yeni bir teknolojinin lansman videolarını yada anlatımın yapıldığı seminerleri izlemen hem jargonu öğrenmen hem de ingilizceni geliştirmen bakımından yararlı olur. İmkanın varsa birileriyle de konuş tabi ki, mesela seminerini izlediğin kimseye mesaj atabilir belki skype görüşmesi bile talep edebilirsin eğer gerçekten o seminere dair soruların var ve ilgiliysen. Ben akademide ve sektörde kendisine ulaşılmasından ve soru sorulmasından rahatsız olan kimseyi görmedim. Birçok skype görüşmesi yaptığım yönetici ve teknik kimse de oldu. İnsanlar gerçekten işlerini severek yapıyorsa diğer kimselere yardımcı olma gayretinde çalışıyorlar.

Umarım açıklayıcı olmuştur, başarılar dilerim.

Cevabınız için teşekkürler.Almanlar deme sebebim bu iş ilk Siemens gibi markalardan alman devlerinden çıktı o yüzden öyle dedim.Ülkemizde ise tanıdığım pc mühendislerinden aldığım bilgilere göre artık şirket toplantıları ar-gelerde yapay zeka üzerine konuşulması bir abimin tavsiyesi üzerine yapay zeka üzerine fikrim yoğunlaştı.Ülkemizde endüstri 4.0 fikrini en reklam sayılabilecek Muharrem İnce'den duydum.Olabilitesi yüksek gibi duruyor.Son bir sorum daha var.Seminerler ve kurslar olarak kesinlikle faydalan dediğiniz bir kurum var mı?Kusura bakmayın çok uzun oldu bir kez daha teşekkürler yorumunuz için.

• schmeiblak S kullanıcısına yanıt
    İşlem hatasının meslekte birebir karşılığı olduğunu söylemem ama aşırı unutkan ve dikkatsiz bilgisayar mühendisi kuzenim microsoft'ta çalışıyor şu anda Dolayısıyla gözünü korkutan bir şey olmasın bu dikkatsizlik. Elbette her meslek dikkat gerektirir fakat dikkatsizim diye kaçacağın bir alan olmasın derim bilgisayar mühendisliği.
  • Keyoen K kullanıcısına yanıt
    Açıkçası ben özele (Bilkent, Sabancı, Koç olmadıktan sonra) çok sıcak bakmıyorum. Elbette bunlar dışındaki özel üniversitelerde de çok değerli çalışmalar yapılıyordur fakat öğrenci profillerini o kadar iyi görmüyorum. Bana sorarsan İTÜ ile Yıldız arasında reel anlamda özel hiçbir üniversite yok. Birkaç tane tam burslu öğrenci alıyorlar diye tam burslu programları üstlerde gözüküyor fakat ortalama öğrenci profiline baktığında çok daha aşağılarda olduğunu görüyorsun. Ben olsam devleti tercih ederdim fakat yine de ben böyle söylüyorum diye ikna olma :D Araştırmaya devam et, bilgiden ve araştırmadan zarar gelmez, başarılar dilerim
  • coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle büyük fayda sağlar. Sadece bu meslekte değil, ne işle uğraşırsan uğraş odaklanabiliyor olmak her zaman sana artı değer sağlar.
  • Bir endüstri mühendisi kadar yazılımla uğraşıyor olursun, fark burada Futbol okuluna gitmeden mahallede top oynamayı öğrensem profesyonel futbolcudan ne farkım olur, sorusundan farklı değil bana göre bu soru da. Bir tanesi okulunu okuyup kendini geliştiriyor, bir tanesi sağda solda gördüğü tekniklerle bir yerlere gelmeye çalışıyor. Yanlış anlama, yapamazsın, olmaz demiyorum; belki âlasını yaparsın ama bir Endüstri mühendisi olarak yaparsın, bilgisayar mühendisi değil.
  • JesterKafa kullanıcısına yanıt
    Bu konunun değil kıyısından, bu konuyla beraber siyaset konusu bile başka sekmede açık olmasın isterim. Sen lafını geçirdin diye söylüyorum, Muharrem İnce'den duyduk, kendisinin bu konudan haberdar olması güzel elbette ama biraz önce dediğim gibi arkasını doldurmak önemli olan. Bugün hiçbir siyasetçiden endüstri 4.0'ın istihdam planının çizmesini bekleyemezsin zaten, onların işi değil çünkü. Bu tam olarak bizim gibi mühendislerin işi aslına bakarsan Piyasada bazı sertifikalar inanılmaz değerli oluyor, şirketler sırf o sertifikaya sahip mühendis çalıştırmak için bütçeler ayırıyor. Onları burada saymam pek mümkün değil çünkü alanlara göre ayrılıyor hepsi. Örnek veriyorum, sen network ve sistem güvenliği üzerine uzmanlaşmak istiyorsundur; sertifikaları buradan görüntüleyebilirsin (
    en.wikipedia.org
    List of computer security certifications - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_computer_security_certifications
    ) Bunlar için elbette çok erken, mezun olduktan sonra çalışılıp alınan sertifikalar bunlar ama değerleri çok yüksek. Buralara gelene kadar kendi alanına yönelik seminerleri takip edebilir, alanınla ilgili Udemy'den yada diğer online ders satan yerlerden dersler alabilirsin. Çalışmayı istediğin alandan başarılı kimseleri belirleyebilir, onların çalışmalarını inceleyebilir, linkedinden takip edebilirsin. Bunlar zaten sana ciddi anlamda domain bilgisi kazandırır, şu aşamada da daha fazlası pek mümkün olmaz zaten. Başarılar dilerim.

Ben de böyle düşünüyordum ama içimde biraz şüphe vardı.Cevabın için teşekkürler =)

• quote:

Orijinalden alıntı: ebecogi

Sence neden bilgisayar mühendisi denince akla sadece yazılımcılar geliyor? Ne bileyim sistem güvenliği gibi yazılımcılık olmayan alanlar da sektörde çok yer kaplamıyor mu? Bir de herkesin yazılımı rahatça öğrenebilmesi (evden webden Vs.) yazılımcıları ele ayağa düşürecek mi? Bu durumda kendi kendine öğrenilemeyecek (ya da öğrenilmesi daha zor olan) alanlarda çalışmak daha mantıklı olabilir mi? Mesela matematik temelli mühendislik sistem mühendisliği falan. Tabi örnekleri yanlış vermiş olabilirim bilgim buraya kadar. :)
    Konu sahibi arkadas gayet guzel aciklamis ama ben kisa bi ekleme yapmak istiyorum. Turkiyede herkes turkce konusuyor ama bunlarin kaci siir yazabilir? Bu sorunun yaniti herkesin rahatca yazilim ogrenip yazilimciyi ele ayaga dusurup dusurmeyecegini veriyor.

• 
Sayfa: önceki 56789
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.