Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
8 Misafir - 8 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
73.825
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet ingilizce konusunda haklısın öğrenmeyecek olanın bu bölüme gitmemesi lazım mesela ege türkçe diye geçiyor ama zaten terimler ingilizce olarak aktarılıyor bence türkçe bölüm diye her şeyi türkçeleştirmiyorlar sadece anlatış tarzı türkçe olabilir ve her üniversienin ingilizce eğitimide iyi değil hatta türkçe konuşulanları bile duymuştum belki yanlışta düşünüyor olabilirim bilemiyorum. Mesela dokuz eylül ingilizce olarak geçiyor ege %30 diye geçiyor ikisininde sıralaması birbirine yakın birini tercih edicek olsam egeyi tercih ederim .

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • caner5 kullanıcısına yanıt
    Bu yaz ne yapmamı önerirsiniz?
    İlgi duyduğun alanlar varsa udemy'den o alanlar ilgili dersler alıp izlemeni tavsiye ederim. Staj bulma ihtimalin çok düşük ama hiçbir şey yapmasan bile işin döndüğün bi şirkette takılma fırsatı kovala derim. Sana iş vermeseler bile orada dönen işleri görürsün. Ama staj bulamazsan da problem değil, millet zorunlu stajını bulamıyor gönüllü bulamaman çok normal. Bir de problem çözme ve algoritma kurma üzerine pratikler yapabileceğin https://leetcode.com/ benzeri sitelerde sorular çözebilirsin. Mülakatlarda mutlaka buralardan sorular sorulur.
  • saveyourself S kullanıcısına yanıt
    henüz kabul ettiğim bir teklif olmadı.
  • Mundoo kullanıcısına yanıt
    Hayır.
  • Duck dynasty D kullanıcısına yanıt
    1 sene beklemek istermiyorsan bence bu dediğin bölümlere de yerleşilir. Hacettepe 'yi özellikle tavsiye edebilirim. Ankarada hacettepe'nin de varlığını hissediyorsun, çalıştığım yerlerde bunu gördüm. İngilizce olması çok önemli, şirketler buna çok önem veriyor. İngilizce okuduysan eğer çoğu zaman senden yds vb. dil sınavları bile istemiyor. İnternetteki dersler okulda gördüğün derslere yardımcı olabilir sadece benim gözümde, sıfırdan bir şey öğrenmesi ve onu uygulaması çok mümkün gelmiyor bana internetten. Bir kere şöyle düşün, okulda lab ve ödevlerin olacak derslerin uygulaması olarak. İnternetteki derste en fazla sana ödev verirler, bu da ne kadar kaliteli olur bilemiyorum. Ardından feedback alabilir misin bu ödevle ilgili o da belli değil. He ama internetteki ocw dersleri çok faydalı oluyor, ben okulda gördüğüm birçok derse ilave olarak sınav zamanlarında saatlerce ders izlediğimi biliyorum.

• Mundoo kullanıcısına yanıt
    ortalamam 2.5-3.0 bandında, okul sıralamamı bilmiyorum.
  • LaktozSuzSüt kullanıcısına yanıt
    1) Pek katılmıyorum doğrusu. Çünkü bu alan sürekli kendini yenileyen teknolojilerle dolu. Mesela 5 sene önce yapılan iş ve işin yöntemi şu anda çok farklıdır. Durağan ve aynı olması mümkün değil, her gün yeni bir framework çıkıyor, farklı kütüphaneler yazılıyor, güncellemeler yapılıyor, dillerin yeni versiyonları çıkıyor vs. Bunların hepsi, işinizi dinamik tutmanıza sebep oluyor. Yerinde sayan bir kurum varsa zaten bunlara direnemeyip bi yerden sonra batmaya mahkum oluyor. Kaldı ki, mühendislik alanı kümülatif bilgiler ışığında ilerler. Yani siz bugün bir ürün ortaya çıkartıyorsanız, yarın bu ürünün üstüne bişiler koyarak ilerlesiniz. Yarın da aynı ürünü sıfırdan yapmazsınız.

2) Bi bilgim yok açıkçası, stajlarımda ve part-time çalışmalarımda bu alandan mezun kimseyle karşılaşmadım.

3) Durağan olmamalı bir kere, yenilikçi olmalı. Sabırsız olmamalı, problem çözmekten sıkılmamalı. Bir problemi çözüp bırakmamalı, bir kez daha düşünüp daha iyi çözümü olup olmadığını sorgulamalı.

• nezcafe kullanıcısına yanıt
    Öncelikle hayatta umarım istediğiniz yerlere gelirsiniz.Soruma gelicek olursak.1600 tl te çalisan insanlar var bu ne kadar doğru 4 bin tl . Birde aselsan havelsan gibi şirketlerde duyduğuma göre ODTU den çok alim oluyor , mesela izmir in bir universitesinden de o şirketlere girebilir miyiz yani kısacası nasıl bir yol izlemeliyim aselsan gibi şirketlere girmek icin tavsiyelerinizi bekliyorum.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4JustiesKlein kullanıcısına yanıt
    "Soruma gelicek olursak.1600 tl te çalisan insanlar var bu ne kadar doğru 4 bin tl" burayı anlayamadım, tekrar sorabilir misin?

"izmir in bir universitesinden de o şirketlere girebilir miyiz"
    Evet girersin fakat genelde hem başvuran için hem de şirket için o süreci yönetmek zor oluyor. Mesela art arda 2 haftada 3-4 kere görüşmeye çağırabiliyor en basitinden. Aynı şehirde değilsen, 10-15 dakikalık görüşmeler için 1-2 gününü feda etmen gerekiyor. Öğrenci isen çok daha zor oluyor bu. Ama hiçbir şirkette olmadığı gibi bu şirketlerde de sadece şuradan alım yapılacak yada şuradan alım yapılmayacak gibi bir durum söz konusu değil. Birkaç mesaj önce de bahsetmiştim, benim mülakatımı yapan ekipten birisi Mersin üniversitesi'ndendi sanırım.
    Şuan yeni bir mezun 4 bin tl gibi bir yazını gördüm , 1600 alan yeni mezun mu de var ve suan sizin dedğiniz miktarlarda maas almak zor diyorlar bu ne kadar doğrudur ? Tesekkur ederim

• 4JustiesKlein kullanıcısına yanıt
    Benim şu anki durumumu sorarsan işsizim Ama başvurduğum ve teklif aldığım yerler oldu. Kendi çevremdeki ve bölümdeki arkadaşlarıma bakıp ben bu rakamı ortalama bir değer olarak söyledim. Nitekim bölüm tanıtım sayfamızda da bir ara ortalama giriş maaşı 3500 ₺ olarak yazmaktaydı. (şimdi baktım da orayı bulamadım http://tanitim.ceng.metu.edu.tr/) he bu ortalama rakamdır, kimisi 4 bin alır kimisi 3 bin alır bir yandan yüksek lisans yapar vs. Boğaziçi/ODTÜ/Sabancı/Koç vb. üniversitelerden mezun bir mühendisin 1600 gibi bir rakama çalışmasını pek mantıklı bulamıyorum ben. He ama şu da var, bazen şirketler sırf çok talep olmasın ve gelen kişi tamamen para odaklı düşünmesin diye giriş maaşını çok düşük de verebiliyor. İnşaatta okuyan arkadaşlarım var mesela, adam 2500 ₺ ye başlayabileceğini söylüyor bir yerde. Sebebi de şuymuş, 1 yıl içinde 6bin lirayı geçecek şekilde bir yükselme oluyormuş. Demem o ki, piyasa gerçekten çok dalgalı ve değişken.

• senin arkadaşlarından 4 ortalamayla stanford mıt gibi okullara doktoraya giden oldumu
  • İnsanlar genelde stanford, mit der ama 3. ve 4. leri sayamazlar. Benim arkadaşlarımdan stanford yada mit'e giden olmadı ama ilk 10'da, 20'de olan üniversitelere giden arkadaşlarım var yüksek lisans ve doktora için. İlla stanford yada mit olsun istiyorsan, önceki senelerden oralara gitmiş mezunlarımız var. Fakat hem benim arkadaşım hem de mit de okuyan kimselerin kesişimi 0
    Çok tesekkur ederim güzel yorumun için.

Teşekkür ederim cevabınız için.

• quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

henüz kabul ettiğim bir teklif olmadı.
    Herkes sana teklif ediyor yani?
  • 1- ısparta süleyman demirel de okunur mu ?
    2- 25 yaşında okulu bitirmek geç mi ?
  • Mühendislik unvanı çok önemli mi?Böte mezunlarının sektördeki şansı nasıl?

• Hocam bu sene sisteminde değişmesiyle kaç bin içerisinde olurum tahmini çok zorlaştı. ama 40-70k aralığında bir sıralama olacak yüksek ihtimalle.

Normalde yazılım alanına yönelmek istiyorum.

Ankarada yaşadığım için şehır dışına çıkmazsam eğer Ankara içerisinde Atılım Çankaya gibi özellerde %50 veya tam burslu bilgisayar mühendisliği yazmakmı daha mantıklı olur. Yoksa Bilkent ctis%50 yazmakmı daha mantıklı olur.
    Çevrende Ctis okuyanlar varmıydı?

Son olarakta Atılım vs Çankaya bilgisayar dersek hangisi önde olur?
    "en başta problem çözmekten kaçmayan aksine problem çözmekten keyif alan insanlar okuyabilir derim. " bu problemelere ygsde çıkan problemleri dahil edebilir miyiz?
  • 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.