Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
73.955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: nezcafe

Çok büyük avantaj hem de. Mesela bilgisayar mühendisliği bölümleri arasında seçim yapacakken ilk neye dikkat edersin diye sorsan ingilizce olup olmamasına derim. Bi bölüm türkçe olup 10K da olsun, diğer bölüm ingilizce olup 20K da olsun. İngilizce olanı seç derim. Çünkü bu disiplin tamamen ingilizce terimlerle, ifadelerle gelişmiş ve gelişiyor. Terimleri ve kavramları türkçeleştirmek/türkçeleştirmeye çalıştırmak o kadar yanlış ve tehlikeli ki, birbiri ile konuşamayan iki insan ortaya çıkıyor sonra. Mühendis isen, dünyayı takip etmelisin, yapılan çalışmaları incelemelisin ve bunların hiçbiri türkçe değil. En basit bi "recursion" terimini bile türkçeleştirip "özyinelemeli" demek o kadar komik duruyor ki... Özetle, ingilizce okumak büyük avantaj sağlamanın ötesinde şart bana göre.
    Teşekkürler yolunuz açık olsun

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Kendini geliştirme neleri kapsıyor ?
    İstanbul Ankara iş imkanları nasıl ?
    İstanbul üniversitesi bilg müh hakkinda bilgin var mı ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi IT Engineer -- 20 Haziran 2018; 15:31:46 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • kızgın boğa K kullanıcısına yanıt
    Daha 1.sınıfta iken bile çalışmaya başlayan arkadaşlarım vardı. Dolayısıyla, 1.sınıf öğrencisinin bile iş yaptığı yerde iş imkanlarının oldukça fazla olduğunu rahatça söyleyebilirim. Hemen hemen her sektörde çalışabileceğin gibi kendi başına da Yazılım ve Bilişim sektörü piyasada büyük bir paya sahip. Maaş durumları şehirden şehire, şirketten şirkete göre çok farklılık gösterse de genelde kendi bölümümden mezun kimselere baktığımda ortalama giriş maaşı 4bin civarı olduğunu görüyorum. Bundan sonrası sana kalmış, çok fazla şirket değiştirerek, kendini biraz daha iyiden satarak bu rakamları kısa sürede 5 hanelere de çıkartabilirsin. Yurtdışında ise çok daha rahatsın tabi, yıllık ortalama 80bin dolar seviyelerinde Amerika'da çalışman mümkün. Diğer bir ihtimal de kendi işini kurmak, birkaç yıl sektör tecrübesinden sonra piyasayı iyi analiz edip kendi bilgi birikiminle de birleştirerek güzel bir startup da kurabilirsin.

• Kendini geliştirme neleri kapsıyor ?
    Bir kere lisans seviyesinde gördüğün dersleri tam anlamıyla biliyor olman lazım. Örneğin veri tabanı dersinde gördüğün MySQL'i tam öğrenmeden kendini geliştirme adına NoSQL'e girmemek gerek. Ama mesela sana lisans programında gösterilen dersleri anladın, bunları yeterli görmüyorsun kendine ilave şeyler ekleyebilirsin. Örneğin, machine learning çalışabilirsin. Yada artificial intelligence gibi popüler konulara girebilirsin. Yada mobil programlama öğrenirsin, vb. bunların hepsi senin için birer artıdır. Must derslerde olmasa bile kendin online dersler alarak, kurslara yazılarak kendini geliştirebilirsin.

İstanbul Ankara iş imkanları nasıl ?
    Ankara'nın başkent olması ister istemez iş imkanlarında da kamunun istanbul'a göre daha çok önplanda olmasını sağlıyor. Bakanlıklarda ve diğer devlet kurumlarında, savunma sanayi şirketlerinde ve üniversitelerin teknokentlerinde ciddi imkanlar var. Ankara'nın piyasası genelde bu üç tipten oluşuyor. İstanbul'da ise özel sektörün gücünü hissetmen mümkün, dünyaca ünlü global markaların türkiye ofisleri genelde istanbuldadır. Buralar havalı yerler, yapılan işler havalı mıdır orasını bilmem ama. İstanbul'da da devlet kurumları ve savunma sanayi şirketleri var tabi ki ama ankarada kadar çok değil. Maaşları içinde hemen hemen yakın diyebilirim ama ankara'da devlet ve savunma sanayinin etkisi maaşları bi tık yükseltiyor.

İstanbul üniversitesi bilg müh hakkinda bilgin var mı ?
    malesef, orasıyla ilgili bilgi sahibi değilim.

• nezcafe kullanıcısına yanıt
    Hocam daha bunları konuşmak için erken tabi ama ben kendimi machine learning alanında geliştirmek istiyorum, otonom sürüşe özellikle ilgim var. Bunu da lisans derecesini aldıktan sonra abd de doktora yaparak sağlamak istiyorum. Odtü ve bilkent gibi okullardan her yıl mutlaka abd ye burslu olarak doktoraya gidenler oluyor. Sizin çevrenizde de mutlaka vardır, bu konuda ne düşünüyorsunuz tavsiyeleriniz var mı ?
  • Açıkçası geleceğin parlak alanlarını machine learning, artificial intelligence gibi topic ler oluşturuyor. Dolayısıyla, şimdiden bu alanlara ilgi duymanı çok olumlu görüyorum senin adına. Evet, benim çevremden de birçok kimsenin mezun olur olmaz Amerika'ya yüksek lisans ve doktora çalışmaları için gittiklerini biliyorum. Epey de faydası oluyor, hem ekonomik anlamda hem kariyer anlamında hem de farklı kültürlerle bi arada çalışma anlamında ciddi katkısı var. Ben de fırsatın varsa ve istiyorsan oraya gitmeni, kendi ilgi duyduğun alanlarda staj yapmanı isterim. Ve bu aslında o kadar zor değil, her yer çalışacak adam arıyor. Mesela, sen autopilot sürüş söyledin diye bi bakayım dedim hemen karşıma birçok staj imkanı çıktı tesla da. Bunların başvurup çok rahat kabul de alabilirsin. şimdiden kariyerinde başarılar diliyorum :)

link:

• quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

Açıkçası geleceğin parlak alanlarını machine learning, artificial intelligence gibi topic ler oluşturuyor. Dolayısıyla, şimdiden bu alanlara ilgi duymanı çok olumlu görüyorum senin adına. Evet, benim çevremden de birçok kimsenin mezun olur olmaz Amerika'ya yüksek lisans ve doktora çalışmaları için gittiklerini biliyorum. Epey de faydası oluyor, hem ekonomik anlamda hem kariyer anlamında hem de farklı kültürlerle bi arada çalışma anlamında ciddi katkısı var. Ben de fırsatın varsa ve istiyorsan oraya gitmeni, kendi ilgi duyduğun alanlarda staj yapmanı isterim. Ve bu aslında o kadar zor değil, her yer çalışacak adam arıyor. Mesela, sen autopilot sürüş söyledin diye bi bakayım dedim hemen karşıma birçok staj imkanı çıktı tesla da. Bunların başvurup çok rahat kabul de alabilirsin. şimdiden kariyerinde başarılar diliyorum :)

link:https://www.tesla.com/careers/job/autopilot-softwareengineeringinternshipspring2018-54081
    çok teşekkür ederim hocam sizin de yolunuz açık olsun.

• Selamlar hocam mezunum. Sene başında odtü bilgisayarı istiyordum lakin yeterince çalışmadım. Ege bilgisayar gelecek gibi. Sizce Ege ye gidip ingilizcemi programlama dillerini vs. kendi çabamla sıkı çalışarak geliştirmek mi daha iyi olur bir sene daha bekleyip odtü itü yü hedeflemek mi?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanchize -- 20 Haziran 2018; 19:15:52 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Toriko

Bu mesaj silindi.
    bence mezuna kalıp potansiyelini bilkent-odtü-boğaziçi üçlüsünden birisine yerleşerek kullan. tabi çalışacağına ve bu üçünden birisini kazanacağına inanıyorsan mezuna kal.
  • şimdi çok soran olmuş ama ben yine de kendimi aydınlatamadığım bir konuda sormak istiyorum: oyun geliştiricisi olmak istiyorum. donanım ile uğraşmayacağım, kendimi sadece yazılıma yöneltmek istiyorum. yine de bilgisayar mühendisliği bu konuda yazılımın önüne geçer mi? ne kadar çok bilirsen o kadar iyi diyenler olacak, biraz abes bir soru soruyorum ama ileride kullanmak istemediğim bir bilgiyi neden öğreneyim ki?

• nezcafe kullanıcısına yanıt
    linkedin den naail mesaj atiyoruz hocam

• Merhabalar, tıp yada bilgisayar mühendisliği istiyordum mezunum ve siralama olarak sanirim 25k falan yapacağim. Tip olmayacak maalesef, bilgisayara yöneliyorum küçüklükten beri ilgim bilgim ve hobimdi hep bilgisayarlar. Ama izmirde okumak istiyorum, en iyileri ise ege ve dokuz eylül fakat siralamalari 40k küsür, 25k yaparsam 40k lik bölüme gitmek sizce bir bakima gerizekalilik mi yada benim yerimde olsaniz napardiniz ? Danişacak birisine ihtiyacim var.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    üç nokta(...) ya bas ordan mesaj göndere basarak atabilirsin

inmail veya mesaj gönder yazıyor

galiba herkese mesj atamıyoruz

premium istiyor bazılarınde

• Toriko kullanıcısına yanıt
    iel falansa abitur falan varsa almanya güzel olur bence

uzaktan güzel görünüyor yani

TUM informatik falan :)

sınava gir bi sonra düşünürsün mezuna kalmayı falan

iyi bir sonuç alırsın odtü gelir belki

başarılar dilerim

• merhabalar,

nereden başlasam bilmiyorum ama öncelikle sanırım biraz cevabı belli olan bir şey sormak istiyorum. üniversite gerçekten önemli mi? istanbul'daki birkaç adı duyulmuş üniversite dışında mühendislik okunsa vasat bir mühendis mi olunur hakikaten?
    ve türkiye'de pek çok mühendis var, bu kadar insanın arasından yükselmek istiyorsak 1. sınıftan itibaren kendimizi geliştirmek için ne önerirsiniz?
    ve son olarak dersler başta zorluyor mu :(

teşekkürler.
  • alimmm78 kullanıcısına yanıt
    hocam mesaj gonder diye bi yer var.oraya ismi nasil ekleyecegiz

• Endüstri, elektrikli elektronik ve bilgisayar arasında sürekli gidip geliyorum. Bu sene sıralamalar ds iyice birbirine girecek,sene başında bilgisayar istiyordum ama 7k itüden sonra doğru dürüst üniveriste kalmıyor,o yüzden diğer bölümlere yöneldim. Sence eğer itü veya yükseğini tutturamazsam yine dr daha düşük sıralamadan ce okumalı mıyım?

• xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    izmirde okumak istiyorsaniz neden iyte yazmiyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jackk001 -- 20 Haziran 2018; 23:54:17 >
  • ytu turkce mi yoksa hacettepe ingilizce mi

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Sana katıldığım noktalar var fakat katılamadığım yerler de mevcut. Mesela, Türkçe'nin yeri ne dersen mühendislikte ben okuduğunu anlama ve kendini karşı tarafa aktarma derim. Bir çeşit iletişim yani, he bu bir matematik kadar önemli mi elbette değil. Puanı da ona göre zaten ama okuduğunu anlamadan da yada zayıf anlayarak da ve karşı tarafa böyle aktarak da yine çok başarılı olamazsın. Bir kere iletişimden kaybedersin ki iş hayatındaki belki de en öne çıkan detaylardan bir tanesi. Hadi diyelim bu senin için ikna edici değil ve bunu sallamıyorsun. Gördüğüm kadarıyla kendine çok güveniyorsun, o halde oku Ege'de ve kendini ispatla. En nihayetinde mülakatlara gireceksin iş için, onların sorduğunu daha fazlasını anlat. Geçenlerde Havelsan'da bir mülakata girmiştim, karşımdaki kişi yanlış hatırlamıyorsam Mersin üniversiteinden mezundu. (çıkışta stalklamıştım :D) Yanlış hatırlıyorsam da o seviyede bi yerden mezundu. E şimdi bu adam buraya gelmiş, velev ki torpille gelmiş olsa bile benim karşımda gayet bir ODTÜ mezunu gibi duruyor ve öyle konuşuyordu. Kendini bir şekilde kanıtlamıştı yani, özetle şunu tavsiye edebilirim ki; sisteme siteme etmek yerine biz kendi işimize bakalım. Çünkü sitem ederek bir yere varamayız ama kendi işimize bakarsak bi ihtimal başarılı olabiliriz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.