Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
73.601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Eğer kendinde o kapasiteyi ve güveni görüyor isen bence bir sene daha beklenip odtü itü hedeflenebilir. Şimdi senin gözünde 1 sene çok büyüyor olabilir ama inan seneler geçtikçe 1 sene çok çok az bir süre olarak gözüküyor gözüne. Dediğim gibi 1 sene bekleyerek odtü mezunu olabileceksen değer tabi ki. Kendini senden iyi tanıyan yok, o yüzden kendini öl, tart ve kararını öyle ver. Ege'den çok da yukarı taşıyamayacaksan değmeyebilir.
  • Toriko kullanıcısına yanıt
    Öncelikle çalışman azminden ötürü seni kutlarım, alanda bilgi sahibi olman zorunda değilsin tabi ki bu bölümü okurken ama bir temelin varsa senin için çok daha keyifli olacaktır. "Hacettepeden mezun olduktan sonra piyasada durumum ne olur" dersen ODTÜ'lünün Boğaziçi'linin olduğu hemen her yerde sen de olabilirsin. Nitekim stajlarımda ve part-time çalışma hayatımda bunu çokça gördüm. Hacettepe mezunları da savunma sanayinde ciddi bir konuma sahipler. He ama Boğaziçi ve ODTÜ'ye bir senenin ardından kesin gözüyle bakarsan, 1 sene daha beklemek mantıklı. Kendime güvenemiyorum, yine bu seviyelerde yapma ihtimalim yüksek diyorsan o zaman hiç riske atma derim. Seneler ilerledikçe zaman daha kısa geliyor, şu anda 1 sene gözünde büyüyor olabilir belki ama mezun olduktan sonra 1 sene senin için çok daha kısa geçen bir süre olacak :)

Linux eğitimi tabi ki veriliyor hatta 4 senelik lisans eğitimim boyunca windows'ta hiç geliştirme yapmamız beklenmedi. Tüm lablarımız ve ödevlerimiz linux tabanlı işletim sistemlerinde verildi, uygulandı. Piyasada da linux hakim diyebilirim, başlı başına server yönetici pozisyonu sayıları bir hayli fazla. İş çok yani orada da

• Bilgisayar mühendisliği = donanım+yazılım
    Yazılım mühendisliği = yazılım
    Kesinlikle böyle bir algı oluşmasın kafalarda, yazarken bile çekindim acaba birinin aklında böyle kalır da yanlış bilgi verir miyim diye ama aydınlatma amaçlı yazdım. Bir kere donanım diye bahsedilen şey ekran kartı, ram, vb. bilgisayar parçaları ise bunları görmüyorsun bile. Belki çoğu mezun ekran kartının neye benzediğini bile bilmez, bilmesi de gerekmiyor zaten. Yok eğer donanım ile bahsedilen şey, embedded system ler ise bununla ilgili de 1 en fazla 2 ders alırsın lisans programın boyunca. Ki o da çok faydalı oluyor, çünkü bugün dünyada genel kullanıma yönelik bilgisayarla kıyas edilemeyecek kadar fazla embedded system bilgisayarlar kullanılıyor. Bunlar dışında bir donanım kavramı varsa da ben bilmiyorum. Gelelim yazılım mühendisliği kısmına, yazılım mühendisliğinin lisans programını incelediğimde bilgisayar mühendisliğine ek kurs gibi bir şey gördüm. Bilgisayar mühendisliğinde verilen birçok temel dersin verilmediğini ve buna ilave olarak ayrı ayrı dönemlerde ayrı ayrı verilen derslerin yazılım mühendisliğinde tek bir ders ile bir dönemde verildiğini okudum. E hal böyle iken ben kimseye yazılım mühendisliği yaz bilgisayar mühendisliği yerine diyemem. Bunu mantıklı da bulmam. Eğer benim yanlış bildiğim noktalar var ise, yazılım mühendisi arkadaşları da beni aydınlatmaya davet ediyorum.

• fabricioramirez F kullanıcısına yanıt
    aynen, bir arkadaş cevap vermiş. dediği gibi herkese gönderemiyorsun, bazılarının maili kapalı oluyor ama istek atabiliyorsun. İstek atarken not olarak ekleyebilirsin mesajını.
  • Hocam kendimi en fazla 40klık ege üniversitesi yapabilecek gibi görüyorum ve minimumda 92klık karadeniz teknik üniversitesini kazanabilirim gibime geliyor.Mesela en kötüsünü düşündüğüm ihtimal gerçekleşti ve ege değil de karadeniz tekniği kazanabildim.Bu üniversitelerden mezun olduğumda arada bariz bir fark olur mu ikisindede kendimi geliştirmek için uğraşacağımı düşünürsek ve yan gelip yatmadığımı varsayarsak ? Ayrıca mezun senem ve bir sene daha kalıp uğraşmaya gücüm olduğunu sanmıyorum bu sene sıralamam ne olursa olsun gideceğim gibi.Ayrıca 40k yaptığımı varsayarsak ege ye mi gitmek daha mantıklı yoksa ingilizce eğitim veren dokuz eylül'e mi ? Yukarıda benzer bir şey sorulduysa ve cevapladıysanız kusura bakmayın çok fazla zamanım yok hemen sorup kaçayım dedim şimdiden teşekkürler :)
  • xKisaBoylu X kullanıcısına yanıt
    başkalarının yaptığı tercihlere göre kendi tercihini değiştirmek ne kadar doğru? Yani bir şekilde yılın birinde insanlar ege'yi tercih etmiş olsa ve o yıl puanları bi anda artsa ondan sonraki yıllarda belki insanlar 25k yapsam da ege kazansam diyecek. Nitekim zamanında bazı üniversitelerde tekstil mühendisliği birinci olurken, bazı yıllarda ilköğretim matematik öğretmenliğinin çok yüksek puanlarda kapattığını araştırıp görebilirsin. O yüzden hazır istediğin de bir bölüm varken, okurken keyif alacağın bir okulu yakalamışken hiç böyle düşünme. Elbette 3k yapmış olsan bunları demem ama 25k da 40k ya çok çok uzak sayılmaz -ki puanların son senelerde sürekli yükseldiğini düşünecek olursak belki yine yükselip 35-36k lara gelecek.
  • Merhaba, bilgisayardan bağımsız bir bölüm okusak yinede bu sektörde iş bulabilirmiyiz? Bulursak nasıl ?

Kendimi geliştirmek istiyorum. Yazılım yönünde. Sertifika almak aklıma geldi siz ne önerirsiniz ?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • üniversite gerçekten önemli mi?
    baya önemli, çünkü aldığın eğitimin kalitesi = üniversite

istanbul'daki birkaç adı duyulmuş üniversite dışında mühendislik okunsa vasat bir mühendis mi olunur hakikaten?
    o kadar da değil tabi ki ama adları duyulmamış üniversitelerde okuyup önemli olan kendini geliştirmek demek de çok akıl karı değil.

1. sınıftan itibaren kendimizi geliştirmek için ne önerirsiniz?
    aslında çoğu insan kendimi nasıl geliştirebilirim derken derslerin ucunu kaçırıyor, bu çok daha sıkıntı. Yani ortalaman 3 yerine 3.5 olacaksa eğer derslerden başka bişiyle uğraşmazsan, bırak uğraşma da ortalamanı 3.5 da tut derim. He ben ortalamamı zaten 3.5 da tutarım ama yine de bir şeylerle uğraşmak istiyorum dersen de Linkedin'den başarılı akademisyenleri ve sektörde bilinen isimleri bul, takip et ve onların seminerlerine katıl derim. Kendine uygun, ilgi duyduğun alanlardan da udemy gibi platformlardan ek dersler alabilirsin. Bunlar gayet yeterli olur zaten.

dersler başta zorluyor mu :(
    pek sayılmaz aslında çünkü lisenin devamı gibi oluyor. Diferansiyel denklemler biraz uyuz ama ondan sonra ağır matematikle çok işin kalmıyor zaten.

• Lil Peep L kullanıcısına yanıt
    seni tanımadan buna cevap vermek çok açık bir şekilde seni yanlış yönlendirmek olur. Bana "su ürünleri mi yoksa ce mi" diye sorsan ben yine kime göre ve neye göre derim. Bir arkadaşım mesela şu anda hemşire olarak görev yapıyor ve memur olarak atandı. Yani hem işi hem de işine göre aldığı para gayet iyi fakat gel gelelim ben ömrümün sonuna kadar bu işi yapmam diyor. Kendince haklı o da, o yüzden senin yatkın olduğun alanı bilmeden, yapmaktan keyif aldığın şeyler hakkında bilgi sahibi olmadan "ce okumalısın" yada "okumamalısın" şeklinde bir tavsiye veremem.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Hocam kendime güveniyorum büyük ihtimalle bir sene bekleyip odtü yü kazanabilirim lakin çok sıkıldım iki senede bir de aile baskısı Hâlâ iki olasılığı da düşünüyorum ama sanırım ege gelirse gidecem. Hazırlıkta ingilizcemi baya geliştireceğime inanıyorum zaten work and travel programına da katılacam kısmet olursa. Ayrıca html css js de çalışırım hazırlıkta. Bilgisayar mühendisliğinde üniversite cidden bu kadar önemli mi? Üniversitenin eğitimin yanında internette yabancı kaynaklardan eğitim alsam, seminerleri kaçırmasam, kayda değer sertifikalar alsam, projelerde çalışsam Ege den mezun olduktan bir iki sene sonra odtü bilkent vs. okuyanların prestijine yetişemez miyim? Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sanchize -- 21 Haziran 2018; 1:8:12 >
  • cay698 C kullanıcısına yanıt
    MIT Türkçe mi Harran İngilizce mi desen, muhtemelen harran ingilizce derim
    computer science/engineering bana göre ingilizce okutulmalı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi nezcafe -- 21 Haziran 2018; 14:34:6 >
  • Merhaba hocam.Mezuniyetiniz hayırlı olsun.İnşallah iyi işler bulursunuz.
    Dokuz Eylül'de bilgisayar mühendisliği okumaktayım şu an.İlk senem bitti.
    Bu yaz ne yapmamı önerirsiniz?
    İlk sene genel olarak yazılım gördük , çok az donanım gördük.Bölümümü seviyorum da fakat bu işi başarabilecek miyim bilmiyorum.Çok fazla yan alan var,3 boyutlu tasarımla da ilgilenmek istiyorum mobil platformda uygulama yazmakla da.Siz ne öneririrsiniz benim durumumda olan birine?
    Cevaplarınız için teşekkür ederim.
  • nerde çalışıyorsun kardeşim
  • Merhaba, senenin başında hedefim itü bilgisayardi ama bir aptallik edip ciddiye almadim. Şuan hedefim hacettepe o da olmazsa iyte sizce ingilizceyi iyi derecede ogrenip internetten ders alip* basarili olabilir miyim?

1 yıl mezuna kalsam itüyu tutturacagima inaniyorum ama 1 yil daha calismak istemiyorum artik bir de aile baskisi falan sizce hacettepe iyte gibi bolumlere yerlesilir mi?

* İnternetten ders almaktan kastim Edx gibi online ortamda MIT harvard gibi universitelerden ders almak.

• Yurt dışı düşünüyor musun

• Ortalaman kaç, okulu kaçıncı bitirdin?

• 1)Bilişim sektöründe özellikle yazılım bazlı çalışmalarda işlerin artık monotonluğa ve rutine bağlandığını sürekli benzer işlerin ve projelerin döndüğü söyleniyor,buna katılıyor musun ?

Yani bu alan çok hızlı ilerleyen ve gelişen bir alan belki de her sene yeni bir teknoloji çıkıyor kendini güncelliyor ama Türkiye piyasasında şirketler bu gelişmeleri yakından takip edip kendilerini o alana göre yönlendiriyor mu ? Yoksa senelerce bildiği bir işi riske atmadan yaptırıyor mu ?

2)YBS hakkında ne düşünürsün ?

3)Bilgisayar mühendisliği bölümü ve bilişim çalışanında OLMAMASI gereken özellikleri yazabilir misin ? En azından senin çevrende gördüğün kadarıyla ?
  • xxrem4 X kullanıcısına yanıt
    Sıralamalara çok takılma derim. Mezunlarını incele linkedin'den, nerede çalışıyorlarmış bi bak. Hatta bazılarıyla konuşmaya çalış. İki üniversite için de yap bunu. Bana sorarsan ingilizce eğitim veren yer her zaman bi adım öndedir.
  • Kancaaa kullanıcısına yanıt
    Kurumsal bir firmada iş bulmanız çok zor. İnsanlar ne yaptığınıza baktıkları gibi sizin ünvanınıza, diplomanıza da bakıyor. Küçük çaplı, az çalışanlı firmalara, teknokent şirketlerine girebilirsiniz belki ama onun için de gerçekten kendinizi kanıtlamış olmanız gerekli. Mesela çoğu proje yazılırken yada işe alım politikası uygulanırken "4 yıllık bilgisayar mühendisliği lisans programından mezun olmuş" ibaresi ekleniyor. Ama elbette yapılan iş de çok önemli, kendini geliştirirsen belki kendi işini yaparsın. Mobil uygulamalara yönelik bi şirket düşün mesela, bunun için ilkokul okumak bile gerekmez.
  • Yetişirsin elbette ama ben piyasada şunu görüyorum, hiçbir şey bilmeyen ODTÜ mezunu çok şey bilen XXX üniversite mezunundan daha değerli olabiliyor. Çünkü çok bilen birisi bile o işe girdiğinde, orada dönen işi tam bilemiyor olacak ve mutlaka bir şeyler öğrenmesi gerekecek. Adam da diyor ki, ben ODTÜ mezununu alırsam biliyorum ki bu adam çok çabuk öğrenir, iyi de öğrenir. O yüzden bunu alayım. Yani ben mülakatlara girdiğimde mesela gerçekten aşırı uç şeyler hiç soran olmadı. Bi kere yeni mezunsun zaten, senden kimse uzaya roket fırlatmanı beklemiyor. Sadece çok iyi ve hızlı öğrenebiliyor olman gerek, bunun için de adam odtü/boğaziçi vb. mezunlara güveniyor.
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.