Şimdi Ara

bilgisayar müh. mezunuyum (kafanız karışıksa konusabiliriz) (8. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
768
Cevap
98
Favori
74.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
50 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Angry Man

Hocam 60-80k arası bir sıralamada bilgisayar mühendisliği okumak istiyorum.

Sizce değer mi?

Okuduğum şehir önemli mi?

Bilgisayar bölümü için yeterli olduğumu nasıl anlarım?

İş imkanları okuduğum şehir/üniversite ile orantılı mı?

Ne kadar ingilizce bilmeliyim?

Bölüme gitmeden önce ne kadar bilgi birikimine ihtiyacım var?

Bölümü sevemem diye çok korkuyorum. Bu hissiyat sizce gereksiz mi?

Bölüm için hangj dersleri iyi bilmem gerekiyor?

Çok sorduysam affola ama kafamda çok soru var
    kocaeli bilg gunduz oku. iyidir. sakarya da olur.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • 26_bbz_26 2 kullanıcısına yanıt
    Hocam Kocaeli biraz zor da Sakarya yı tavsiye eder misiniz?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam Merhaba. Ben de bilgisayar mühendisliği düşünüyorum . Gebze Teknik Üniversitesi bu konuda nasıldır bir fikriniz var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kararsizkalanadam -- 23 Haziran 2018; 1:38:16 >
  • Kararsizkalanadam K kullanıcısına yanıt
    YGS-LYS koçluğu yaptığım dönemde bir arkadaş Gebze'ye yerleşmiştim şu an 1.sınıfı bitirdi. Özelden yaz istersen numarasını atayım, orada okuyan birinden dinlesen daha doğru olur. Benim orayla ilgili bir bilgim yok çünkü, yanlış yönlendirmiş olmayayım seni.
  • Merhaba hocam ünide bölüm seçiminde baya kararsızım matematiği çok seviyorum özellikle geometri hiç bir derste o kadar zevk almıyorum kendi çapımda ispatlarlada uğraşıyorum + Biyolojiyede merakım çok fazla internetten saatlerce evrim,kanser hücreleri vb bir sürü yabancı makale okuyorum bunlara ek bilgisayar bilimleri özellikle AI ve machine learning var cidden araştırma yapıp geliştirmek istediğim alanlar lisansta matematik,moleküler biyoloji yada bilgisayar mühendisliği yazmayı düşünüyorum ama çok kararsızım bu konuda hangi alan bana daha fazla olanak sağlar?

Şuan asıl uzmanlaşmak istediğim alanlsr AI ve ML . Ünide matematik için boğaziçi odtü yada bilkent yazmayı düşünüyorum bu okulların ders programını incelediğimde çok fazla seçmeli ders olanığı sundukları için istediğim alana yönelebileceğimi düşünüyorum ancak ceng yada mbg seçersem daha spesifik bölümler oldukları için bu dediklerimi yapamayabilirm.Sizce bu okullardaki matematik lisans eğitimi olanakları gelecekte bu dediklerimi yapmak için yeterli olurmu yoksa ceng mi tercih etmeliyim ?

• Angry Man kullanıcısına yanıt
    Benim kuzenim oradan mezun ama hiç memnun değildi. Şu an iyi bir yazılım şirketinde çalışıyor ama her şeyi kendim çabalayarak yaptım, okul bana bir şey katmadı, tam bir vakit kaybı, diyordu. Bana da okula pek tavsiye etmedi.

Ben de en kötü ihtimalle yine de Sakarya’yı tercihlerime koyacağım ama ne şehirden ne de okuldan umudum var, bir sene daha mezuna kalmakta istemiyorum...

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Sakarya nın tek sıkıntısının İngilizce olmaması diyorlardı. Sakarya hakkında bu kadar kötü yorum ilk defa okudum. Ama şu var Türkiye'de ki hangi okul eğitim veriyor ki? Hele ki iş mühendislik ise. Elbette ben orayı okuyup bitireyim gelsin iş teklifleri gelsin yurt dışılar. Böyle bir şey yok bir zahmet sende taşın altına elini sokmalısın. Benimde en düşük hedefim Sakarya. Bence moral bozmayalım hocam. Ben hala o kadar da kötü bir okul olduğunu düşünmüyorum

• Bölümden veya ee’den arkadaşların arasında mckinsey giren var mı?

• Heisenbrrg kullanıcısına yanıt
    Merhaba,

Böyle alanlara ilgi duyup okumalar yapman harika, tebrik ederim öncelikle. Yanlış anlamıyorsam üniversitede bölüm olarak matematik seçmeyi ve ardından ML/AI gibi alanlara yönelmeyi düşünüyorsun. Madem aklında matematik üzerine akademik çalışma fikri yoksa neden ML/AI gibi alanlarda daha lisans seviyesinde işler yapabilmene fırsat sağlayan Bilgisayar Mühendisliği'ni seçmiyorsun? MBG'yi tıp ın argesi olarak görüyorum ben. Ama türkiye'de ne seviyede bu arge çalışmaları yapılıyor açıkçası şüpheciyim, yeterli kadar iş sahası var mıdır emin değilim. CENG yada MBG çok spesifik bölümler değil, kendi başlarına birer bilim dalı bunlar. Bilgisayar bilimlerine ait bir dalda ilerlemek istiyorsan CENG okumaktan daha mantıklı bir hareket olamaz heralde bana göre. Matematik okuyan kimselerde de sonrasında yazılıma yönelme oluyor ama bir bilgisayar mühendisi kadar başarı yakalamalarını zor görüyorum.

• ODTÜ EE yada CENG bölümlerinde okuyan kimselerden çok fazla alan dışı hatta non-tech işlerin yapıldığı yerlere bile giren sayısı azdır. Düşün ki adam 4 sene boyunca temel seviyede elektroniğin dibine vuruyor, ardından parası fazla diye danışmanlık üzerine çalışıyor. İnsan ihtisas yaptığı alanda ilerlemek ister ki daha güvenli adımlarını atabilsin. Bana da mesela global bir firma ekonomi ve finans üzerine çalışır mısın diye sordu, ben sıcak bakmadım. Kendime değil, o alana güvenemedim. McKinsey gibi yerlerin istediği şey tamamen zehir gibi kafaya sahip kişileri kapmak. Bu tarz danışmanlık şirketlerine daha doğrusu non-tech yerlere Boğaziçi/Sabancı/Koç'taki kişilerin daha çok ilgi gösterdiğini görüyorum. Bana göre bunun iki sebebi var;
    1) Teknik bir üniversitede okumuyor olmaları, bunun neticesinde must olarak sözel derslerin olması ve ciddi bir şekilde bu derslerin veriliyor olması.
    2) İstanbul'daki okullar olması ve genelde danışmanlık gibi hizmetlerin istanbulda varlık gösteriyor olması.

McKinsey'e başvuran bir arkadaşım oldu Boğaziçi EE'den. Çok da başarılıydı, fizik çapıyla beraber 4 senede 3.80 üstü ortalama ile mezun olup amerikadaki sayılı üniversitelerden birine doktora kabulu aldı ve oraya gidecek şimdi. Böyle bir adamı bile birkaç aşama geçtikten sonra almadılar ama kendisi bana Boğaziçi EE'deki kimselerin ilk hedef olarak McKinsey'i görebileceklerini söyledi. ODTÜ'ye bakacak olursak ise ilk hedef ASELSAN, çok net. Hatta McKinsey'i çoğu kimse bilmiyor bile olabilir ODTÜ EE de. He bir de işe ilk girenleri acayip çalıştırdıklarına dair söylentiler geldi kulağıma, ne kadar doğru emin değilim.

Biraz uzun olduysa kusura bakma, başarılar dilerim.

• Bilgisayar mühendisliği yerine yazılım mühendisliği tercih edilebilir mi? Sektörde çok farkı oluyor mu?

• Kararsizkalanadam K kullanıcısına yanıt
    Tercih edilmez diyemem, o alan da birçok akademik çalışma var fakat Yazılım Mühendisliği dediğin şey zaten Bilgisayar Mühendisliğinin bir alt dalı. Bilgisayar Mühendisliği lisans programlarında Yazılım Mühendisliği üzerine dersler alındığını görebilirsin. Şimdi hal böyle iken, bilgisayar mühendisliği lisans programından mezun olmuş bir yazılım mühendisi ile Yazılım mühendisliği lisans programından mezun olmuş kimse var karşında. Hangisi sana bu alanda daha çok güven verir, birisi temel bilgisayar bilimi üzerine yazılımı koymuş, diğeri ise temeli biraz es geçip üzerine yazılımı koymuş. Sektörde de farkı olur elbette, zaten Boğaziçi/ODTÜ/Bilkent gibi üniversitelerde böyle bir bölüm göremezsin.
  • nezcafe kullanıcısına yanıt
    Evet daha çok özel üniversitelerde var bu bölüm. Özel üniversite okumak istemedigim icin bu bölümü es gecmeyi dusunuyordum zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: nezcafe

ODTÜ EE yada CENG bölümlerinde okuyan kimselerden çok fazla alan dışı hatta non-tech işlerin yapıldığı yerlere bile giren sayısı azdır. Düşün ki adam 4 sene boyunca temel seviyede elektroniğin dibine vuruyor, ardından parası fazla diye danışmanlık üzerine çalışıyor. İnsan ihtisas yaptığı alanda ilerlemek ister ki daha güvenli adımlarını atabilsin. Bana da mesela global bir firma ekonomi ve finans üzerine çalışır mısın diye sordu, ben sıcak bakmadım. Kendime değil, o alana güvenemedim. McKinsey gibi yerlerin istediği şey tamamen zehir gibi kafaya sahip kişileri kapmak. Bu tarz danışmanlık şirketlerine daha doğrusu non-tech yerlere Boğaziçi/Sabancı/Koç'taki kişilerin daha çok ilgi gösterdiğini görüyorum. Bana göre bunun iki sebebi var;
    1) Teknik bir üniversitede okumuyor olmaları, bunun neticesinde must olarak sözel derslerin olması ve ciddi bir şekilde bu derslerin veriliyor olması.
    2) İstanbul'daki okullar olması ve genelde danışmanlık gibi hizmetlerin istanbulda varlık gösteriyor olması.

McKinsey'e başvuran bir arkadaşım oldu Boğaziçi EE'den. Çok da başarılıydı, fizik çapıyla beraber 4 senede 3.80 üstü ortalama ile mezun olup amerikadaki sayılı üniversitelerden birine doktora kabulu aldı ve oraya gidecek şimdi. Böyle bir adamı bile birkaç aşama geçtikten sonra almadılar ama kendisi bana Boğaziçi EE'deki kimselerin ilk hedef olarak McKinsey'i görebileceklerini söyledi. ODTÜ'ye bakacak olursak ise ilk hedef ASELSAN, çok net. Hatta McKinsey'i çoğu kimse bilmiyor bile olabilir ODTÜ EE de. He bir de işe ilk girenleri acayip çalıştırdıklarına dair söylentiler geldi kulağıma, ne kadar doğru emin değilim.

Biraz uzun olduysa kusura bakma, başarılar dilerim.
    Yorumun için teşekkür ederim.

Ben de son sınıf Bilkent EE öğrencisiyim, kariyer planlamamı daha birinci sınıfın başında, ABD'ye doktora için gitmek üzerine yaptım. Ona yönelik çalışıp, ortalama kastım. Birkaç ay öncesine kadar McKinsey'i sadece ismen biliyordum, ne yaptığı konusu hakkında en ufak fikrim yoktu. ODTÜ EE öğrencilerinin ilk hedefi nasıl Aselsan'a girmekse bizimkilerin de ilk hedefi ABD'ye doktora için gitmek. Okul ve hocalar akademik kariyere teşvik ediyor, potansiyel gördüğü çalışan öğrencilerle çok ilgileniyorlar . Neyse 2014 ee mezunlarından biri McKinsey'e girmiş. bu adam 4.00 ortalama ile mezun olmuş, 1 sene UCLA'de exchange yapmış, cs labında çalışmış orada da 3.98 ortalama yapmış, çok başarılı biriydi. Yahu Stanford veya MIT'ye başvursa çok rahat bir şekilde kabul alabilecek bu adamın Türkiye'de, mühendislik dışı bir alanda ne işi var diye araştırdım. Benim de kafam karıştı, gerçekten dolar cinsinden uçuk paralar kazanıyor. Belki mühendislik yapmıyorlar ama analitik zekalarını sonuna kadar kullanabilecekleri işlerle uğraşıyorlar. Mckinsey bu adamı kendi sponsorluğunda Columbia Üniversitesine MBA yapmaya yollamış geri döneceği zaman associate pozisyonunda işe başlayacak. Bu pozisyonun maaşının birinci ağızdan 10 bin dolar olduğunu öğrendim 27-28 yaşında "mühendislik" yapan, yönetici olmayan hiç kimse bu paraları kazanamaz, hatta 30 sene boyunca salt mühendislik yapan biri bu paranın yarısını bile alamaz. Belki aselsan'daki yöneticiler bile bu kadar kazanmıyordur. Ayrıca orada staj yapıyorum.

McKinsey işe alım konusunda çok ince eleyip sık dokuyor. Bir kere mezun olunan liseye bile bakıyorlar, incelediğim cvdeki herkes marka liselerden (GS, Robert, Ankara TED vs...) mezun olmuş, Amerikan sistemi ile eğitim veren top 5 üniversiteyi 3.90+ ile bitirmiş kişiler. Sadece 1 tane 3.65 ile bilkent endüstri'den mezun olan gördüm. Neredeyse MIT'ye girmek kadar zor. Bilkent iktisat mezunu 3.75 ortalamalı, abd'de doktora yapan adamı mülakata bile çağırmamışlar mesela.

Nanoteknoloji üzerine doktora yapmaya hazırlanan biri olarak bu danışmanlık firmaları ciddi anlamda beni düşündürüyor. İdealist olmak önemli ama işin maddi boyutunu da düşünmek gerekiyor. Doktora süresince sadece yaşam maliyetlerini karşılamaya yetecek kadar para veriyorlar. 28 yaşında kadar kıt kanaat geçinip, 5-6 yıl tecrübeli danışmanın alacağı parayı rüyamda bile göremeyeceğimin farkındayım.

okuldan bir arkadaş bu adamla konuşmuş blogunda yazmış şunu demiş

quote:

"Yapabiliyor olmakla sevmek ayrı şey. Mühendislik iyi bir meslek değil, devamı yok. Mühendissen mühendis devam ediyorsun yöneticiler altında. Teknik elemansın, saygı görmüyorsun. Ben EE'yle bağımı kestim, mühendislere şunu çalış şunu sun falan diyorum şu anda."

CS lablarının daha relax olduğunu en azından kıyafet konusunda insanların rahat olduğunu, EEcilerin çok içine kapanık olduğunu söylüyor. (UCLA'da CS labında çalışmış.)

"Özel sektörde değerliyiz, okumuş kalifiye adamlarız. Sırf İstanbul'da bir sürü şirket var ve bunların müdürleri bizim hayalimizde almadığımız paraları alıyoruz. Biz ise o kadar okuyup lablarda üç kuruşa çalıyoruz. Bilim aşkın yoksa akademide de aynı durum." diyor.

bu da cvsi:

benim de yazım biraz uzun oldu, son sınıfa girmişken ciddi anlamda hedeflerimden sapmaya başladım. ne yapacağımı bilmiyorum. Bir yandan aldığım onca ağır dersi düşünüp, alakasız işler yapmayı saçma buluyorum bir yandan da içimdeki çok para kazanma hırsı bu yolu tercih etmem gerektiğini düşündürüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7C18139D2 -- 23 Haziran 2018; 12:39:59 >

• Bilgilendirici mesajın için teşekkür ederim, benim de aydınlandığım noktalar oldu mesajını okuyunca. Arkadaşımı belki marka liseden mezun olmadığı için bile almamış olabilirler fikrine kapıldım şu an :) Açıkçası böyle donanımlı birinin "mühendislik iyi bir meslek değil, devamı yok." şeklinde iddialı bir cümle kurmasına pek katılamıyorum. Elbette bahsedilen şeyler çok doğru, bugün bir din görevlisi bile (küçümsemek için söylemiyorum, yaptığı işin nispeten kolay olmasına binaen söylüyorum) 3000 tl ye yakın, geçkin, para alabiliyorken ülkenin en değerli savunma sanayi şirketlerinden birinin ODTÜ mezunu mühendise üç aşağı beş yukarı aynı parayı teklif etmesi cidden normal olamaz. İnsan yaptığı işten önce keyif almalı tabi ki ama para da göz ardı edilebilecek bir detay değil. Bugün iş teklifleri geldiğinde herkes seçimini muhtemelen en yüksekten yana yapar, kimse demez ki burası benim gelişimime daha çok imkan verecek. Dolayısıyla danışmanlığı da bir yerde anlamlı görebilirim fakat bu yöneticilik işi altındakini ezme yada onu değersizleştirme gibi olmamalı.

Bana sorarsan yöneticilik yada danışmanlık o kadar da zor işler değil, teknik kısmı her zaman daha çok önemli olduğuna inanırım. Hatta yöneticiden daha fazla maaş almasını bile isterim altındaki teknik ekibin. Bu sadece yöneticiler için geçerli değil, teknik bilgiden ve işten uzaklaşan herkes için bunu söyleyebilirim. Herkes yönetici olabilir, iyi yönetici olur; kötü olur orası tartışılır. Ama herkes devre tasarlayamaz, kod yazamaz. Bilgi gerek önce, o bilgi olmadan bu kimse kötü devre tasarladı diyebilir misin? Adam ortaya bir şey bile koyamıyor ki daha. Arçelik'ten bir yönetici gelmişti, siber güvenlik alanında ciddi teknik bilgisi yüksek mühendis aradıklarını söylemişti ve bulduklarında kendisinden yüksek maaşın verileceğini söylemişti. Bence olması gereken de bu, o yüzden mühendislik dediğin şeyin devamı olmaması düşünülemez. He adam ömrünün sonuna kadar elbette o kadar üretken olamaz, ama bana göre 35'ine kadar o üretkenliği devam edebilir. Ardından yönetici pozisyonuna yükseldiğinde daha sağlam bir yönetici olur diye beklerim çünkü öncesinde senelerce teknik ekibin bir parçası olmuş, oradaki işleri çok iyi analiz edebilecek yetiye sahip olmasını beklerim.

He bir de en önemlisi de bana göre, bir kere teknik bilgiden uzaklaştın mı bir daha dönüşün olmuyor. Düşünsene şimdi mezun olup 2 yıl bir danışmanlık şirketinde çalışmışsın, EE'de öğrendiğin/gördüğün hiçbir şeyi uygulamamışsın. 2 yılın ardından gidip arge yapabilir misin, yada teknik alanda bir işte çalışabilir misin? Bence imkansız gibi bir şey bu. Hiç istemezsin en başta. Öte yandan, 2 yıl teknik çalışıp ardından çok daha başarılı bir yönetici yada danışman olabilirsin. Bu gayet mümkün, o yüzden ben mezun olurken teknik işten hemen uzaklaşmayı doğru bulmuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C18139D2

Yorumun için teşekkür ederim.

Ben de son sınıf Bilkent EE öğrencisiyim, kariyer planlamamı daha birinci sınıfın başında, ABD'ye doktora için gitmek üzerine yaptım. Ona yönelik çalışıp, ortalama kastım. Birkaç ay öncesine kadar McKinsey'i sadece ismen biliyordum, ne yaptığı konusu hakkında en ufak fikrim yoktu. ODTÜ EE öğrencilerinin ilk hedefi nasıl Aselsan'a girmekse bizimkilerin de ilk hedefi ABD'ye doktora için gitmek. Okul ve hocalar akademik kariyere teşvik ediyor, potansiyel gördüğü çalışan öğrencilerle çok ilgileniyorlar . Neyse 2014 ee mezunlarından biri McKinsey'e girmiş. bu adam 4.00 ortalama ile mezun olmuş, 1 sene UCLA'de exchange yapmış, cs labında çalışmış orada da 3.98 ortalama yapmış, çok başarılı biriydi. Yahu Stanford veya MIT'ye başvursa çok rahat bir şekilde kabul alabilecek bu adamın Türkiye'de, mühendislik dışı bir alanda ne işi var diye araştırdım. Benim de kafam karıştı, gerçekten dolar cinsinden uçuk paralar kazanıyor. Belki mühendislik yapmıyorlar ama analitik zekalarını sonuna kadar kullanabilecekleri işlerle uğraşıyorlar. Mckinsey bu adamı kendi sponsorluğunda Columbia Üniversitesine MBA yapmaya yollamış geri döneceği zaman associate pozisyonunda işe başlayacak. Bu pozisyonun maaşının birinci ağızdan 10 bin dolar olduğunu öğrendim 27-28 yaşında "mühendislik" yapan, yönetici olmayan hiç kimse bu paraları kazanamaz, hatta 30 sene boyunca salt mühendislik yapan biri bu paranın yarısını bile alamaz. Belki aselsan'daki yöneticiler bile bu kadar kazanmıyordur. Ayrıca orada staj yapıyorum.

McKinsey işe alım konusunda çok ince eleyip sık dokuyor. Bir kere mezun olunan liseye bile bakıyorlar, incelediğim cvdeki herkes marka liselerden (GS, Robert, Ankara TED vs...) mezun olmuş, Amerikan sistemi ile eğitim veren top 5 üniversiteyi 3.90+ ile bitirmiş kişiler. Sadece 1 tane 3.65 ile bilkent endüstri'den mezun olan gördüm. Neredeyse MIT'ye girmek kadar zor. Bilkent iktisat mezunu 3.75 ortalamalı, abd'de doktora yapan adamı mülakata bile çağırmamışlar mesela.

Nanoteknoloji üzerine doktora yapmaya hazırlanan biri olarak bu danışmanlık firmaları ciddi anlamda beni düşündürüyor. İdealist olmak önemli ama işin maddi boyutunu da düşünmek gerekiyor. Doktora süresince sadece yaşam maliyetlerini karşılamaya yetecek kadar para veriyorlar. 28 yaşında kadar kıt kanaat geçinip, 5-6 yıl tecrübeli danışmanın alacağı parayı rüyamda bile göremeyeceğimin farkındayım.

okuldan bir arkadaş bu adamla konuşmuş blogunda yazmış şunu demiş

quote:

"Yapabiliyor olmakla sevmek ayrı şey. Mühendislik iyi bir meslek değil, devamı yok. Mühendissen mühendis devam ediyorsun yöneticiler altında. Teknik elemansın, saygı görmüyorsun. Ben EE'yle bağımı kestim, mühendislere şunu çalış şunu sun falan diyorum şu anda."

CS lablarının daha relax olduğunu en azından kıyafet konusunda insanların rahat olduğunu, EEcilerin çok içine kapanık olduğunu söylüyor. (UCLA'da CS labında çalışmış.)

"Özel sektörde değerliyiz, okumuş kalifiye adamlarız. Sırf İstanbul'da bir sürü şirket var ve bunların müdürleri bizim hayalimizde almadığımız paraları alıyoruz. Biz ise o kadar okuyup lablarda üç kuruşa çalıyoruz. Bilim aşkın yoksa akademide de aynı durum." diyor.

bu da cvsi:https://tr.linkedin.com/in/cagatay-gulec-5a2abb55

benim de yazım biraz uzun oldu, son sınıfa girmişken ciddi anlamda hedeflerimden sapmaya başladım. ne yapacağımı bilmiyorum. Bir yandan aldığım onca ağır dersi düşünüp, alakasız işler yapmayı saçma buluyorum bir yandan da içimdeki çok para kazanma hırsı bu yolu tercih etmem gerektiğini düşündürüyor.

Alıntıları Göster
    hocam odtü ekonomi 15k dan alıyor yani çok yüksek bir sıralama değil tm ye göre. şimdi odtü econ dan 4.00 la mezun olan birisi ted koleji ankara fen gibi liselerden mezun olmasa da mckinsey e girebilir mi sizce ? (diğer tüm şartları karşılıyor diye düşünelim)

• ben incelediğim cvleri söylüyorum, sonuçta mckinsey'nin insan kaynakları müdürü değilim, orada da çalışmıyorum. bu ara 4.00 ile odtü'de bir bölümü bitirmek ilk 100'e girmek kadar zor eğer mülakatlarda yeterli başarıyı gösterirsen neden almasınlar?

http://www.bengusuozcan.com/teknoloji-psikoloji-gelecek/mckinseyden-nasil-elendim/
  • Merhaba, Bilgisayar mühendisliği lisans eğitiminin üzerine Matematik yüksek lisansı mı yoksa Bilgisayar Bilimleri vb. bir yüksek lisans programı mı daha faydalı olur? Özellikle lambda calculus ve discrete math ile ilgilenen birisi için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kenshin17 -- 23 Haziran 2018; 13:34:17 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-7C18139D2

ben incelediğim cvleri söylüyorum, sonuçta mckinsey'nin insan kaynakları müdürü değilim, orada da çalışmıyorum. bu ara 4.00 ile odtü'de bir bölümü bitirmek ilk 100'e girmek kadar zor eğer mülakatlarda yeterli başarıyı gösterirsen neden almasınlar?

http://www.bengusuozcan.com/teknoloji-psikoloji-gelecek/mckinseyden-nasil-elendim/
    yani boğaziçi-koç olmasına dikkat ettikleri kadar hangi lise olduğuna da bakıyorlar mı merak ettim

bu arada 10.000 dolar maaş gerçek mi çünkü cumhurbaşkanlığı maaşından bile fazla abd de 10.000 dolar bu şirketler için belki normaldir ama türkiyede 10.000 dolar maaş almak istanbulun en güzel yerlerinde oturup en lüks arabalara binmek demek

hayali bile güzel umarım girersin

• Heisenbrrg kullanıcısına yanıt
    koç ünide çap imkanları geniş olduğu ve seçmeli imkanı da rahatöış galiba

Koç a gidip ilgilendiğiniz iki şeyi çap yapabilirsiniz

Ne kadar iyidir bilmiyorum ama aklıma geldi

• 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.