Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisi özele mi girmeli devlette mi çalışmalı ? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
186
Cevap
15
Favori
64.997
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: TrueBlack

quote:

Orijinalden alıntı: Kaygerya

bilgisayar mühendisliği bölümü insana her alanda uzmanlaşabilecek bilgiyi vererek sizi mezun eder. yanı mezun olduğunuzda işletim sistemleri üzerinde roket güdümleri üzerinde robotic üzerinde mekatronik üzerinde çip programlama üzerinde yeterli bilgi ile mezun olursunuz. basit desktop uygulamaları web projeleri falan bilgidsayar programcılarının işi zaten. yani fizik, elektronik , matematik bilmeden sadece programcı olursunuz mühendis değil.

:) bu yoruma çok güldüm ama ben :) Özellikle roket güdümleri kısmına :) hangi üniversite kardeş orası ? Bütün herşeyde 2 paragraflık bilgi sahibi olmak değildir mühendislik. Mühendis işini iyi yapan uzman insan anlamındadır. Ne yazıkki türkiyedeki bilgisayar mühendislerin %80 i bilgisayar teknolojileri hakkında 0 bilgi ile bitiriyor okulu. Yani olayın özü yeni mevzun olmuş bir bilgisayar mühendisi sadece yüzeysel bilgi ile doludur. Ayrıca öyle roket güdümleri falanda rüyanda belki :) uçmayın arkadaşlar uçmayın :) ego tatmininden başka birşey değil bu :) Ayrıca çokta komik duruyor :) Eğer senin şu cümlendeki gibi olsaydı mühendisler ben hafta sonları mühendislere ders vermezdim :) biliyorum ne kadar içler acısı düzeyde bilgisayar bilgileri olduğunu. %20 lik kısmıda tamamen kendi merakı ile geliştiriyor kendini. Böyle kendini gazlamanın ben mühendislik bitirdim demenin tek faydası şu oluyor özel sektörde; kısa sürede kovulmak :) çünkü herkes okul bitince ayaklarının altına kırmızı halılar serilecek sanıyor, okulun verdiği bilginin yeteceğini sanıyor. Bu işleri yapabilmek için gerekli bilginin %10 ununu bile vermiyor okul oysaki. Böyle bir gazla okulu bitirip gerçek hayatın öyle olmadığını görünce oturup hiç mühendislik okumamış gibi sıfırdan herşeye çalışmaya başlıyorlar. Tabi çalıştığı işyeride onun gelişim sürecini beklemiyor. Yapılacak işler var. Sonrada başka bir iş arama zamanı başlıyor. Olayın özü şudur; yazılımcı her işe göre kimliğe bürünür. Muhasebeyle alakalı birşey yapıyorsa muhasebeci kadar muhasebe bilir, ziraatle ilgili yapıyorsa ziraat mühendisi kadar ziraat bilir. Bunlarıda mühendislik okurken öğretmezler. Tamamen merak ve ilgiyle alakalı bir durumdur bu iş. Okulu bitirince herşeyin süper olacağı hayali ve kendini çok yüksekte görme süresi mevzun olduktan 2-3 yıl sonra tamamen biter genelde :) Gerçekler acıdır. Kendimizi kandırmayalım. Önemli olan şey şudur. Yaptığın işi ne kadar iyi yapıyorsun. Neler yapabiliyorsun. Neler verebiliyorsun birikim açısından. Mülakatlarda karşıma çıkan en büyük olay şu. Okulda C# ile hello world yazmışsa C# biliyorum yazıyor CV de. Roket güdümleri gibi yani :) I Know Roket Güdümleri :) Nerden biliyorsunuz. Okulda 2 satır yazı okudum roketle alakalı gibi. Yazılım işi tamamen merak, heves ve yetenekle alakalıdır. Bu yüzdendirki dünyanın en büyük bilgisayar şirketlerinin kurucuları mühendis değildir. Bu yüzdendirki en çok arananlar listesindeki hackerlar mühendis değildir :) Gerçek hayatta okulun sana verdiği bilginin bir fayda sağlayacağını düşünen ve bununla yetinmeye çalışan insana mühendisliğin tek faydası şu olur. Bilgisayar Mühendisi XXX XXX yani adının önünde bilgisayar mühendisi yazar. Sende bakar mutlu olursun :) Oysaki 4 sene o okulu okurken gerçek dünyada neler oluyor merak edip kendini geliştirip gerçekten yaptıkları işin hakkını verseler çok güzel olurdu. 3 defa bilgisayar mühendisi aldık biz işe CV ye döktürmüşler. Uzak masaüstünün ne olduğunu bilmiyordu biri. Biri yazılım açısından 0 sadece internette gezmeyi biliyor. Biri Oracle BI biliyorum yazmış adam daha sql de select * from yazmayı bilmiyor.

Sorunun cevabına gelirsek; kendini geliştirmişsen, işini iyi yapıyorsan. Öğrenmişsen bir çok şeyi üniversite okurken ağzını ayırıp sağda solda gezmemiş birşeyler için hazırlamışsan kendini özel sektörde çalış, devlette 5 yılda kazanacağını özelde 1 yılda kazanırsın (Tabi hemen değil). Ama yok arkadaş benim bilgim iyi değil diyorsan git devlette çalış.

Yazıyı okudum mantıklı da geldi, insanın kendini geliştirmesi ile alakalı, her üniversite mezunu aynı olsaydı zaten sorun olurdu. Ama şu noktaya katılmıyorum çalıştığın bölümle ilgili o bölümün uzmanı kadar bilgin olamaz bana göre. Öyle olsaydı bilgisayar mühendislerine Filozof derdik (Güya her konuda bilgi sahibi olan insanlar filozof oluyormuş ya) sonuçta sen otomasyonu hazırlarsın veri girdisini yapacak olan işi bilen insandır. Eczane otomasyonu yaptın diyelim gelip ilaçları sen mi gireceksin veritabanına hangisi ne işe yarar bunları bilmen mi lazım?

• quote:

Orijinalden alıntı: welrocken

quote:

quote:

bilgisayar mühendisliği bölümü insana her alanda uzmanlaşabilecek bilgiyi vererek sizi mezun eder. yanı mezun olduğunuzda işletim sistemleri üzerinde roket güdümleri üzerinde robotic üzerinde mekatronik üzerinde çip programlama üzerinde yeterli bilgi ile mezun olursunuz. basit desktop uygulamaları web projeleri falan bilgidsayar programcılarının işi zaten. yani fizik, elektronik , matematik bilmeden sadece programcı olursunuz mühendis değil.

:) bu yoruma çok güldüm ama ben :) Özellikle roket güdümleri kısmına :) hangi üniversite kardeş orası ? Bütün herşeyde 2 paragraflık bilgi sahibi olmak değildir mühendislik. Mühendis işini iyi yapan uzman insan anlamındadır. Ne yazıkki türkiyedeki bilgisayar mühendislerin %80 i bilgisayar teknolojileri hakkında 0 bilgi ile bitiriyor okulu. Yani olayın özü yeni mevzun olmuş bir bilgisayar mühendisi sadece yüzeysel bilgi ile doludur. Ayrıca öyle roket güdümleri falanda rüyanda belki :) uçmayın arkadaşlar uçmayın :) ego tatmininden başka birşey değil bu :) Ayrıca çokta komik duruyor :) Eğer senin şu cümlendeki gibi olsaydı mühendisler ben hafta sonları mühendislere ders vermezdim :) biliyorum ne kadar içler acısı düzeyde bilgisayar bilgileri olduğunu. %20 lik kısmıda tamamen kendi merakı ile geliştiriyor kendini. Böyle kendini gazlamanın ben mühendislik bitirdim demenin tek faydası şu oluyor özel sektörde; kısa sürede kovulmak :) çünkü herkes okul bitince ayaklarının altına kırmızı halılar serilecek sanıyor, okulun verdiği bilginin yeteceğini sanıyor. Bu işleri yapabilmek için gerekli bilginin %10 ununu bile vermiyor okul oysaki. Böyle bir gazla okulu bitirip gerçek hayatın öyle olmadığını görünce oturup hiç mühendislik okumamış gibi sıfırdan herşeye çalışmaya başlıyorlar. Tabi çalıştığı işyeride onun gelişim sürecini beklemiyor. Yapılacak işler var. Sonrada başka bir iş arama zamanı başlıyor. Olayın özü şudur; yazılımcı her işe göre kimliğe bürünür. Muhasebeyle alakalı birşey yapıyorsa muhasebeci kadar muhasebe bilir, ziraatle ilgili yapıyorsa ziraat mühendisi kadar ziraat bilir. Bunlarıda mühendislik okurken öğretmezler. Tamamen merak ve ilgiyle alakalı bir durumdur bu iş. Okulu bitirince herşeyin süper olacağı hayali ve kendini çok yüksekte görme süresi mevzun olduktan 2-3 yıl sonra tamamen biter genelde :) Gerçekler acıdır. Kendimizi kandırmayalım. Önemli olan şey şudur. Yaptığın işi ne kadar iyi yapıyorsun. Neler yapabiliyorsun. Neler verebiliyorsun birikim açısından. Mülakatlarda karşıma çıkan en büyük olay şu. Okulda C# ile hello world yazmışsa C# biliyorum yazıyor CV de. Roket güdümleri gibi yani :) I Know Roket Güdümleri :) Nerden biliyorsunuz. Okulda 2 satır yazı okudum roketle alakalı gibi. Yazılım işi tamamen merak, heves ve yetenekle alakalıdır. Bu yüzdendirki dünyanın en büyük bilgisayar şirketlerinin kurucuları mühendis değildir. Bu yüzdendirki en çok arananlar listesindeki hackerlar mühendis değildir :) Gerçek hayatta okulun sana verdiği bilginin bir fayda sağlayacağını düşünen ve bununla yetinmeye çalışan insana mühendisliğin tek faydası şu olur. Bilgisayar Mühendisi XXX XXX yani adının önünde bilgisayar mühendisi yazar. Sende bakar mutlu olursun :) Oysaki 4 sene o okulu okurken gerçek dünyada neler oluyor merak edip kendini geliştirip gerçekten yaptıkları işin hakkını verseler çok güzel olurdu. 3 defa bilgisayar mühendisi aldık biz işe CV ye döktürmüşler. Uzak masaüstünün ne olduğunu bilmiyordu biri. Biri yazılım açısından 0 sadece internette gezmeyi biliyor. Biri Oracle BI biliyorum yazmış adam daha sql de select * from yazmayı bilmiyor.

Sorunun cevabına gelirsek; kendini geliştirmişsen, işini iyi yapıyorsan. Öğrenmişsen bir çok şeyi üniversite okurken ağzını ayırıp sağda solda gezmemiş birşeyler için hazırlamışsan kendini özel sektörde çalış, devlette 5 yılda kazanacağını özelde 1 yılda kazanırsın (Tabi hemen değil). Ama yok arkadaş benim bilgim iyi değil diyorsan git devlette çalış.

Yazıyı okudum mantıklı da geldi, insanın kendini geliştirmesi ile alakalı, her üniversite mezunu aynı olsaydı zaten sorun olurdu. Ama şu noktaya katılmıyorum çalıştığın bölümle ilgili o bölümün uzmanı kadar bilgin olamaz bana göre. Öyle olsaydı bilgisayar mühendislerine Filozof derdik (Güya her konuda bilgi sahibi olan insanlar filozof oluyormuş ya) sonuçta sen otomasyonu hazırlarsın veri girdisini yapacak olan işi bilen insandır. Eczane otomasyonu yaptın diyelim gelip ilaçları sen mi gireceksin veritabanına hangisi ne işe yarar bunları bilmen mi lazım?

sana bir örnek vereyim. Çelik haddehanesinin üretim processinin know how bilgisi için danışmanlık yapan bilişim firmaları var yurt dışında. Adamlar sadece geliyor senin işi nasıl yapman gerektiğini söylüyor. Ve senden milyon dolarlar alıyor. Çalıştığım kurum için söylerken. Ziraat ve muhasebe ile çok iç içeyim. Hatta o kadar iç içe oldumki bazı konuları bana soruyorlar. Know how bilgisi önemli olan zaten. Kod bir şekilde yazılır. Ama ne yazacağını bilmediğin sürece dünya kod bilsende bir işine yaramaz. Bunuda yapmanın en iyi yolu şudur. Üniversitede kodlama, veri tabanı, diagramlar ve doğru analizleme üzerinde bilgini ilerletirsen okul bittikten sonra tek bilmen gereken hangi işi nasıl yapman gerektiği olur. Ama şu andaki durum için konuşursak mevzun olan hello world seviyesinde mevzun oluyor ve mevzun olduktan sonra öğrenmeye başlıyor. Buda 4 yıl demek kafadan. Yani önce öğrendiğini unutuyor sonra tekrar öğreniyor. Cem yılmazın dediği gibi :)

• quote:

quote:

quote:

quote:

sana bir örnek vereyim. Çelik haddehanesinin üretim processinin know how bilgisi için danışmanlık yapan bilişim firmaları var yurt dışında. Adamlar sadece geliyor senin işi nasıl yapman gerektiğini söylüyor. Ve senden milyon dolarlar alıyor. Çalıştığım kurum için söylerken. Ziraat ve muhasebe ile çok iç içeyim. Hatta o kadar iç içe oldumki bazı konuları bana soruyorlar. Know how bilgisi önemli olan zaten. Kod bir şekilde yazılır. Ama ne yazacağını bilmediğin sürece dünya kod bilsende bir işine yaramaz. Bunuda yapmanın en iyi yolu şudur. Üniversitede kodlama, veri tabanı, diagramlar ve doğru analizleme üzerinde bilgini ilerletirsen okul bittikten sonra tek bilmen gereken hangi işi nasıl yapman gerektiği olur. Ama şu andaki durum için konuşursak mevzun olan hello world seviyesinde mevzun oluyor ve mevzun olduktan sonra öğrenmeye başlıyor. Buda 4 yıl demek kafadan. Yani önce öğrendiğini unutuyor sonra tekrar öğreniyor. Cem yılmazın dediği gibi :)

Cidden üniversitede sadece hello world mü öğretiyorlar? Dilin yapısı falan yok mu? Veya OOP öğretmiyorlar mı? Neyse işin kendini geliştirmede olduğuna çoğumuz katılıyoruzdur herhalde.

• Ya okulda sadece hello world öğrettikleri Yok. Tabiki de üniversitede öğrendiklerinde birşey yapamazsın ama Nasıl matematikte türev öğrendiğinde basit türev alır hoca ilk derste fakat problemler ilerledikçe en basit türevi ne hallere getirirsiniz. Aynı şey bu da Hoca okulda bi döngü gösterdiğinde en basitini ya da normalini gösterir ama senin ilerde kullanacağın çok çok sağlam döngülerdir. Ya da başa bi kon. Okulda sadece her konuyu öğretirler ama onu geliştirmek sana kalmıştır.

Ayrıca @exe_genesis Nasıl başka iş almıyorlar ki ? Yani bizim öğretim görevlisi Kendi çapında satmak için projeleri var. Yani kim almaz ki el altında proje.
  • yahu insanlar neden bilgisayar mühendisliğini C,C++,C# oracle sql oop falan sanıyor. bunlar bilgisayar programcılığı dersleri. dediğim gibi bu işin optik okuyucular , yön bulma sistemleri (bir önceki postumda roket güdümleri olarak yazmıştım), çip programlama ( alet ve araçlarda kullanılan çipler), tüm bunlar mühendisliğin alanı ve bunların hepsini öğretiyorlar. yani elektronik dersini ben niye alayım diyen arkadaşlar almanyada bmw de çalıştığım süre boyunca abs hava yastığı , esp dediğiniz herşeyin yazılımı verilog ile yazılıyordu ve ben üniversitede verilog dersi alıp çip programlamayı iyi bildiğim için o işe girebildim. yani özetle mühendislikten mezun olduğunuz anda size her alanda çalışabileceğiniz temel bilgi size verilmiş lur. bahsettiğiniz c++,C# sql falan bilgisayar muhendisliğinin çok küçük bir bölümüdür.
  • quote:

yahu insanlar neden bilgisayar mühendisliğini C,C++,C# oracle sql oop falan sanıyor. bunlar bilgisayar programcılığı dersleri. dediğim gibi bu işin optik okuyucular , yön bulma sistemleri (bir önceki postumda roket güdümleri olarak yazmıştım), çip programlama ( alet ve araçlarda kullanılan çipler), tüm bunlar mühendisliğin alanı ve bunların hepsini öğretiyorlar. yani elektronik dersini ben niye alayım diyen arkadaşlar almanyada bmw de çalıştığım süre boyunca abs hava yastığı , esp dediğiniz herşeyin yazılımı verilog ile yazılıyordu ve ben üniversitede verilog dersi alıp çip programlamayı iyi bildiğim için o işe girebildim. yani özetle mühendislikten mezun olduğunuz anda size her alanda çalışabileceğiniz temel bilgi size verilmiş lur. bahsettiğiniz c++,C# sql falan bilgisayar muhendisliğinin çok küçük bir bölümüdür.

Fkat açılan konular olsun konuşulan gündem konuları olsun, iş ilanlarında Aranan nitelikler olsun Hep programlama üzerine hocam. O yüzden hepimiz bu şekilde davranıyoruz. O zaman İş ilanlarında adamlar c# bilen html i ana dili gibi bilen c, c++ geliştiren olarak direk programlama dili isteyen nitelikler aramasın.. Dediklerine katılıyorum. Ama dediğim gibi günümüzde bu şekilde aranıyor türkiyede. Böyle olduğu için de ben billgisayar müh. öğrencisiyim ve tek amacım dil öğrenmek oluyor.

• "dünya gözünüzle görebildiğiniz değil aklınızla alabildiğiniz kadar büyüktür" sözünü hatırlatmak isterim. bilgisayar mühendisliği gibi dünya çapında kabul görmüş bir meslekte sadece" türkiyede çalışmak" gibi bir şeyi aklınızdan geçirebiliyor olmak sadece ve sadece dünyayı gözünüzle görebildiğiniz kadarıyla algılıyor olmanızdan ibaret. asla kimseyi aşağılamak veya dar görüşlülükle suçlamak istemem. herkesin nerede yaşayacağı nerede çalışacağı, yapacağı iş kendi tercihidir lakin , şu dil türkiyede geçerlidir deyip buna odaklanmak bence yanlış. sadece C# biliyorsanız az buçuk sql 1-2 yıl türkiyede çalışın geliştirin kendinizi sonra gidin bu ülkeden. ingilizde C# yazıyor fransızda hindistanlı da buu yazıyor. yazılım dili küreseldir. eğer bilgisayar mühendisi iseniz elinizde diplomanız ve denkliğiniz var ise türkiyede iş bile bakmayın. 3 sene yurt dışında çalışın , askerlikle vakit kaybetmeyin. türkiyede basit diyebileceğiniz C# .net sql javascript bilginizle türkiyede 2000 tl aabilecekken bu parayı ingilterede bir günde kazanabilirsiniz . örnek :http://www.cwjobs.co.uk/JobSearch/JobDetails.aspx?JobId=52840677

• quote:

"dünya gözünüzle görebildiğiniz değil aklınızla alabildiğiniz kadar büyüktür" sözünü hatırlatmak isterim. bilgisayar mühendisliği gibi dünya çapında kabul görmüş bir meslekte sadece" türkiyede çalışmak" gibi bir şeyi aklınızdan geçirebiliyor olmak sadece ve sadece dünyayı gözünüzle görebildiğiniz kadarıyla algılıyor olmanızdan ibaret. asla kimseyi aşağılamak veya dar görüşlülükle suçlamak istemem. herkesin nerede yaşayacağı nerede çalışacağı, yapacağı iş kendi tercihidir lakin , şu dil türkiyede geçerlidir deyip buna odaklanmak bence yanlış. sadece C# biliyorsanız az buçuk sql 1-2 yıl türkiyede çalışın geliştirin kendinizi sonra gidin bu ülkeden. ingilizde C# yazıyor fransızda hindistanlı da buu yazıyor. yazılım dili küreseldir. eğer bilgisayar mühendisi iseniz elinizde diplomanız ve denkliğiniz var ise türkiyede iş bile bakmayın. 3 sene yurt dışında çalışın , askerlikle vakit kaybetmeyin. türkiyede basit diyebileceğiniz C# .net sql javascript bilginizle türkiyede 2000 tl aabilecekken bu parayı ingilterede bir günde kazanabilirsiniz . örnek :http://www.cwjobs.co.uk/JobSearch/JobDetails.aspx?JobId=52840677

Bir örnek de bu forum da var :) OnurJAM Amerika'ya Microsoft'a gitti biliyorsunuz.

• quote:

quote:

"dünya gözünüzle görebildiğiniz değil aklınızla alabildiğiniz kadar büyüktür" sözünü hatırlatmak isterim. bilgisayar mühendisliği gibi dünya çapında kabul görmüş bir meslekte sadece" türkiyede çalışmak" gibi bir şeyi aklınızdan geçirebiliyor olmak sadece ve sadece dünyayı gözünüzle görebildiğiniz kadarıyla algılıyor olmanızdan ibaret. asla kimseyi aşağılamak veya dar görüşlülükle suçlamak istemem. herkesin nerede yaşayacağı nerede çalışacağı, yapacağı iş kendi tercihidir lakin , şu dil türkiyede geçerlidir deyip buna odaklanmak bence yanlış. sadece C# biliyorsanız az buçuk sql 1-2 yıl türkiyede çalışın geliştirin kendinizi sonra gidin bu ülkeden. ingilizde C# yazıyor fransızda hindistanlı da buu yazıyor. yazılım dili küreseldir. eğer bilgisayar mühendisi iseniz elinizde diplomanız ve denkliğiniz var ise türkiyede iş bile bakmayın. 3 sene yurt dışında çalışın , askerlikle vakit kaybetmeyin. türkiyede basit diyebileceğiniz C# .net sql javascript bilginizle türkiyede 2000 tl aabilecekken bu parayı ingilterede bir günde kazanabilirsiniz . örnek :http://www.cwjobs.co.uk/JobSearch/JobDetails.aspx?JobId=52840677

Bir örnek de bu forum da var :) OnurJAM Amerika'ya Microsoft'a gitti biliyorsunuz.

Aynen. de o maaş ne ole gün başına 350 £ mu o yanlış mı gordum.

• indeed.com a girin .net developer where kımına da london yazın soltaraftaki panelden 100k sterlin üzerine tıklayın bi bakın ilanlara burda 1500 tl alabilmek varken orada dunyaları kazanın
  • quote:

indeed.com a girin .net developer where kımına da london yazın soltaraftaki panelden 100k sterlin üzerine tıklayın bi bakın ilanlara burda 1500 tl alabilmek varken orada dunyaları kazanın

sen gitsene madem
  • ya ben gittim çalıştım döndüm. hayatta sahip olmak istediklerimi aldım. sonra eşimle evlendim şimdilik buradayım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kaygerya -- 13 Şubat 2012; 0:53:20 >
  • quote:

ya ben gittim çalıştım döndüm. hayatta sahip olmak istediklerimi aldım. sonra eşimle evlendim şimdilik buradayım

peki kaç sene sürdü bu, merak ettiğim için soruyorum :)
  • Şu , devlette işe gireyim yatayım gün boyu, maaşımı alayım diyen insanlara hayranım . İnsan demiyor mu kendine ben mal mıyım diye ya ? (yatanlara söylüyorum) . Hayır içiniz rahat ediyor mu böyle merak içerisindeyim , insan kendini biraz olsun değerli hissetmek istemez mi ya ? Ot gibi ölmek , arkanızdan bi bok yapmıyordu zaten denmesini kabullendiniz mi ? Bende üniversiteye geçesiye kadar neyin ne olduğunu pek farketmedim , çalışmadım lisede ankara üniversitesi elektronik mühendisliğini kazanabildim, ondan sonra dank etti birşeyler . Elektronik mühendisliği 1. sınıfta okuyorum , derslerimin yanında ki daha yeni geçicez 2.dönem teknik resime autocad e falan, kendimi C dilinde geliştirmeye çalışıyorum, ardından C++ ve java öğrenmeyi planlıyorum . Bir yandan siemens in otomasyon dilinde bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum , abimin çalıştığı işte patronuyla konuşup panoların yapımında yardım ederek(bildiğin amele olarak çalışıyorum kablo bağlama parçaları yerine takma gibi,gönüllü olarak yapıyorum) neyin ne olduğunu nasıl çalıştığını anlamaya çalışıyorum . Bir şeyler yapmaya çalışıyorum en azından ya , ben bu bilince sahipken koca koca adamlar yatma telaşı içerisindelerse vay öküzler demek istiyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

Şu , devlette işe gireyim yatayım gün boyu, maaşımı alayım diyen insanlara hayranım . İnsan demiyor mu kendine ben mal mıyım diye ya ? (yatanlara söylüyorum) . Hayır içiniz rahat ediyor mu böyle merak içerisindeyim , insan kendini biraz olsun değerli hissetmek istemez mi ya ? Ot gibi ölmek , arkanızdan bi bok yapmıyordu zaten denmesini kabullendiniz mi ? Bende üniversiteye geçesiye kadar neyin ne olduğunu pek farketmedim , çalışmadım lisede ankara üniversitesi elektronik mühendisliğini kazanabildim, ondan sonra dank etti birşeyler . Elektronik mühendisliği 1. sınıfta okuyorum , derslerimin yanında ki daha yeni geçicez 2.dönem teknik resime autocad e falan, kendimi C dilinde geliştirmeye çalışıyorum, ardından C++ ve java öğrenmeyi planlıyorum . Bir yandan siemens in otomasyon dilinde bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum , abimin çalıştığı işte patronuyla konuşup panoların yapımında yardım ederek(bildiğin amele olarak çalışıyorum kablo bağlama parçaları yerine takma gibi,gönüllü olarak yapıyorum) neyin ne olduğunu nasıl çalıştığını anlamaya çalışıyorum . Bir şeyler yapmaya çalışıyorum en azından ya , ben bu bilince sahipken koca koca adamlar yatma telaşı içerisindelerse vay öküzler demek istiyorum.

Ben de seninle aynı fikirdeyim ama devlette garanti işimi yapıp el altında proje almak da bana çok kazanlı ve mantıklı geldi.

• quote:

Orijinalden alıntı: Alexander Supertramp!

Ya okulda sadece hello world öğrettikleri Yok. Tabiki de üniversitede öğrendiklerinde birşey yapamazsın ama Nasıl matematikte türev öğrendiğinde basit türev alır hoca ilk derste fakat problemler ilerledikçe en basit türevi ne hallere getirirsiniz. Aynı şey bu da Hoca okulda bi döngü gösterdiğinde en basitini ya da normalini gösterir ama senin ilerde kullanacağın çok çok sağlam döngülerdir. Ya da başa bi kon. Okulda sadece her konuyu öğretirler ama onu geliştirmek sana kalmıştır.

Ayrıca @exe_genesis Nasıl başka iş almıyorlar ki ? Yani bizim öğretim görevlisi Kendi çapında satmak için projeleri var. Yani kim almaz ki el altında proje.

Proje yapacaksa el altından yapmalarına gerek yok. Şirket sana -"bizle çalışırken kimseye proje yapamazsın" vb gibisinden birşey demez diyemez zaten. İsteyen istediğini yapar. Bende çalışırken arkadaşlar proje falan isteyince ücretli/ücretsiz yaptığım şeyler oluyor.

Ama adamlar yapmıyorsa niye yapmıyorsun mu demeliyiz :) Demek ihtiyaçları yok. Devletten aldıkları 3000 e yakın ücret yetiyor. Yada uğraşmak istemiyorlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: strahd_von_zarovich

Şu , devlette işe gireyim yatayım gün boyu, maaşımı alayım diyen insanlara hayranım . İnsan demiyor mu kendine ben mal mıyım diye ya ? (yatanlara söylüyorum) . Hayır içiniz rahat ediyor mu böyle merak içerisindeyim , insan kendini biraz olsun değerli hissetmek istemez mi ya ? Ot gibi ölmek , arkanızdan bi bok yapmıyordu zaten denmesini kabullendiniz mi ? Bende üniversiteye geçesiye kadar neyin ne olduğunu pek farketmedim , çalışmadım lisede ankara üniversitesi elektronik mühendisliğini kazanabildim, ondan sonra dank etti birşeyler . Elektronik mühendisliği 1. sınıfta okuyorum , derslerimin yanında ki daha yeni geçicez 2.dönem teknik resime autocad e falan, kendimi C dilinde geliştirmeye çalışıyorum, ardından C++ ve java öğrenmeyi planlıyorum . Bir yandan siemens in otomasyon dilinde bir şeyler öğrenmeye çalışıyorum , abimin çalıştığı işte patronuyla konuşup panoların yapımında yardım ederek(bildiğin amele olarak çalışıyorum kablo bağlama parçaları yerine takma gibi,gönüllü olarak yapıyorum) neyin ne olduğunu nasıl çalıştığını anlamaya çalışıyorum . Bir şeyler yapmaya çalışıyorum en azından ya , ben bu bilince sahipken koca koca adamlar yatma telaşı içerisindelerse vay öküzler demek istiyorum.

Arkadaşım ne alakası var. Millet yatmak için gitmiyor ama iş yoksa ne yapacaksın? Bilgisayarlarda visual studio falan yok. Zaten kafana göre her istediğini kuramıyorsun. Her akşam evden laptopunu getirip kenarda kendi kendine örnek mi yapacak adam.

Boş durmamak için paintte resim mi çizsin, yada birşeyler yazıp silsin mi?

Kendi kendine program mı yapsın yada? Yaptığı yine devletin bi haltına yaramayacak. Sonuçta yaptığı şeyi kullanacak halleri yok.

Adam zaten devletteyse çıkıp özele gidecek hali yok. Kendini geliştirmesine de gerek yok. Hobi amaçlı öğrenmek istersen öğrenirsen kendine faydan olur -biliyorum- dersin.

• quote:

Orijinalden alıntı: exe_genesis

quote:

Orijinalden alıntı: Alexander Supertramp!

Ya okulda sadece hello world öğrettikleri Yok. Tabiki de üniversitede öğrendiklerinde birşey yapamazsın ama Nasıl matematikte türev öğrendiğinde basit türev alır hoca ilk derste fakat problemler ilerledikçe en basit türevi ne hallere getirirsiniz. Aynı şey bu da Hoca okulda bi döngü gösterdiğinde en basitini ya da normalini gösterir ama senin ilerde kullanacağın çok çok sağlam döngülerdir. Ya da başa bi kon. Okulda sadece her konuyu öğretirler ama onu geliştirmek sana kalmıştır.

Proje yapacaksa el altından yapmalarına gerek yok. Şirket sana -"bizle çalışırken kimseye proje yapamazsın" vb gibisinden birşey demez diyemez zaten. İsteyen istediğini yapar. Bende çalışırken arkadaşlar proje falan isteyince ücretli/ücretsiz yaptığım şeyler oluyor.

Ama adamlar yapmıyorsa niye yapmıyorsun mu demeliyiz :) Demek ihtiyaçları yok. Devletten aldıkları 3000 e yakın ücret yetiyor. Yada uğraşmak istemiyorlar.

Anladım açıklama için sağol. Bu arada sen ne iş yapıyorsun Bu sektördesin anladığım kadarıyla. Maaşını ve önerini sorsam ?

• Türkiye'de onlarca üniversite var. Her üniversitede onlarca bilgisayar mühendisliği sınıfı var. Sanayimiz ne durumda? Araba üretiyormuyuz ki hava yastıklarının 1msde açılması için mühendislik gereksin? Uçak üretiyormuyuzki radar sistemi kodlansın? İşlemci vb. üretiyormuyuzki mühendislik gereksin? Robot programcılığı yapıyormuyuz? Yurtdışına pazarladığımız mühendislik dehası örneği neyimiz var? Ne yapıyoruz birisi bana söylesin bende mühendis kod yazmaz diyeyim. Şuan herhangi bir sınava girip 1-2 net yapıp bassam parayı, tüm özel okullarda bilgisayar mühendisliği okuyabiliyorum zaten? Her sene onlarca üniversite açıldığı için yığınla mühendis doldu zaten ülke, elini sallasan 50 tane mühendise denk geliyorsun. Bir ağırlığı kalmadı mühendis sıfatının. Türkiye'de bilgisayar/yazılım mühendisi == 2 sene fazla okumuş programcı, ötesi değil.

Eğer kendinizi geliştirmek istiyorsanız özelde çalışın. Yorulursunuz, hakettiğinizin altında maaş alırsınız, mesai bitimleriniz belli olmaz ama bilginiz artar. Bilginiz arttıkça alacağınız maaşta artar, daha büyük şirketlerde de çalışırsınız, yurtdışına da gidersiniz. Devlette çalışırsanız körelirsiniz çünkü akşama kadar oturursunuz. Bunun yanında kafanız rahat olur, her ay trink maaşınız yatar.

Yok efendim amcaoğlu Microsoft'ta çalışıyor, yok efendim kardeşim Intel'de işlemci geliştiriyor. Kendini geliştirip gitmiştir. Koskoca Microsoft/Intel, dünyanın en iyi üniversiteleri dururken ortahalli Türk üniversitesini 2.5 ortalamayla bitirmiş, sınavlarını kopyayla vb geçmiş adamı ne yapsın? Mühendislerin yarısı iş bile bulamıyor. Adam iş bulamadığından gidip garsonluk yapıyor, simit satıyor. Siz nerelerdesiniz... Mühendis kod yazmamış. Evet, yazmaması lazım, o işi programcıların yapması lazım ama burası Türkiye. Bilinçsiz işverenler, milyonlarca kendini geliştirmemiş boş mühendisler varken ne bekliyoruz ki?

Ben mühendis değilim. 2 yıllık programcılık mezunuyum. Özel bir üniversiteyi burslu kazanmış olmama rağmen gitmedim, çünkü üniversitenin bana artık birşey veremeyeceğini biliyorum. Bu yaştan sonra anca açıktan falan bitirip diplomamı alırım, ama yazımın başında bahsettiğim gibi, özel sektörde ben zaten bir mühendisle eşdeğer görülüyorum. Herhangi bir iş başvurusunda, ben işverenin istediği bilgilere sahipsem zaten işe alınıyorum. Kimse illa 4 yıllık mühendislik diploması şartı aramıyor. Mühendislik diploması bana sadece kamuya girerken yarar sağlar, oda mühendis yetkilerine sahip olurum ve maaşım teknikere göre daha yüksek olur. Başka bir artısı olmaz.

Kısacası buralarda pek mühendislik iş yok. Ancak sanayimiz gelişir, gerçek anlamda beyin ve mühendislik gücüne ihtiyacımız olur, o zaman bilgisayar mühendisleri hakettiği değeri görür. Bu konuda da kısa vadede hiçbir ışık göremiyorum ne yazık ki.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aristona_ -- 13 Şubat 2012; 21:24:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: Aristona_

Türkiye'de onlarca üniversite var. Her üniversitede onlarca bilgisayar mühendisliği sınıfı var. Sanayimiz ne durumda? Araba üretiyormuyuz ki hava yastıklarının 1msde açılması için mühendislik gereksin? Uçak üretiyormuyuzki radar sistemi kodlansın? İşlemci vb. üretiyormuyuzki mühendislik gereksin? Robot programcılığı yapıyormuyuz? Yurtdışına pazarladığımız mühendislik dehası örneği neyimiz var? Ne yapıyoruz birisi bana söylesin bende mühendis kod yazmaz diyeyim. Şuan herhangi bir sınava girip 1-2 net yapıp bassam parayı, tüm özel okullarda bilgisayar mühendisliği okuyabiliyorum zaten? Her sene onlarca üniversite açıldığı için yığınla mühendis doldu zaten ülke, elini sallasan 50 tane mühendise denk geliyorsun. Bir ağırlığı kalmadı mühendis sıfatının. Türkiye'de bilgisayar/yazılım mühendisi == 2 sene fazla okumuş programcı, ötesi değil.

Eğer kendinizi geliştirmek istiyorsanız özelde çalışın. Yorulursunuz, hakettiğinizin altında maaş alırsınız, mesai bitimleriniz belli olmaz ama bilginiz artar. Bilginiz arttıkça alacağınız maaşta artar, daha büyük şirketlerde de çalışırsınız, yurtdışına da gidersiniz. Devlette çalışırsanız körelirsiniz çünkü akşama kadar oturursunuz. Bunun yanında kafanız rahat olur, her ay trink maaşınız yatar.

Yok efendim amcaoğlu Microsoft'ta çalışıyor, yok efendim kardeşim Intel'de işlemci geliştiriyor. Kendini geliştirip gitmiştir. Koskoca Microsoft/Intel, dünyanın en iyi üniversiteleri dururken ortahalli Türk üniversitesini 2.5 ortalamayla bitirmiş, sınavlarını kopyayla vb geçmiş adamı ne yapsın? Mühendislerin yarısı iş bile bulamıyor. Adam iş bulamadığından gidip garsonluk yapıyor, simit satıyor. Siz nerelerdesiniz... Mühendis kod yazmamış. Evet, yazmaması lazım, o işi programcıların yapması lazım ama burası Türkiye. Bilinçsiz işverenler, milyonlarca kendini geliştirmemiş boş mühendisler varken ne bekliyoruz ki?

Ben mühendis değilim. 2 yıllık programcılık mezunuyum. Özel bir üniversiteyi burslu kazanmış olmama rağmen gitmedim, çünkü üniversitenin bana artık birşey veremeyeceğini biliyorum. Bu yaştan sonra anca açıktan falan bitirip diplomamı alırım, ama yazımın başında bahsettiğim gibi, özel sektörde ben zaten bir mühendisle eşdeğer görülüyorum. Herhangi bir iş başvurusunda, ben işverenin istediği bilgilere sahipsem zaten işe alınıyorum. Kimse illa 4 yıllık mühendislik diploması şartı aramıyor. Mühendislik diploması bana sadece kamuya girerken yarar sağlar, oda mühendis yetkilerine sahip olurum ve maaşım teknikere göre daha yüksek olur. Başka bir artısı olmaz.

Kısacası buralarda pek mühendislik iş yok. Ancak sanayimiz gelişir, gerçek anlamda beyin ve mühendislik gücüne ihtiyacımız olur, o zaman bilgisayar mühendisleri hakettiği değeri görür. Bu konuda da kısa vadede hiçbir ışık göremiyorum ne yazık ki.

dediklerine katıldığım ve katılmadığım yerler var. Katılmadığım yer ise üniversiteyi gereksiz görmen. Tama üniversiteye gitmeden de bu işin Piri olan insanlar var ama ben kendimi biliyorum eğer üniversite okul olmasa bu işi hep 2. plana atıcam insanın işi her zaman 1. planda gelir ve bunun bilincini okul verir. Üniversite de bana bu bilinci veriyor. Yoksa hocanın anlattığı kitaplarda da yazıyor. Bir tıp öğrencisinin öğrendiği şeyler de kitaplarda yazıyor her şey yazıyor okuyup öğrenebiliriz. Okula gitmek niye o zaman? insan okuyarak da öğrenebilir yani ama okula gidilip öğreniliyor neden çünkü insanların %90 ı okula gitmeden o işte usta olamıcak kapasitede. Olanlar da almış başını gitmiş dünyanın tanıdığı insanlar. O yüzden okul çok önemlidir benim için. Aynı kapasitede 2 insanı 2 farklı yere koy anlatılanlar aynı olsun fakat sınıf arkadaşları birinin zeki ve çalışkan diğerinin de normal " yatarım paramı alırım " Tarzında insanlar olduğunu düşün. Sence hangisi kendini geliştirir. Aynı eğitimi almalarına ragmen iyi bi sınıfta eğitim gören daha ileri gider bu işte. Bu da insanın çevresine bakıp birşeylerin farkına varmasına dayanır. Yani ben Türkiye'de öle üniversitede 50 bilg. Müh. türkiyede 3000 tane müh. falan hepsini bir tutmam verilen şeyler zaten hep aynıdır alınan şeyler farklıdır. Sınıf farkı her zaman vardır. Müh.ler arasında. Avantajını kendin yaratırsın.

Ama şurada katılıyorum sana sonuna kadar. Burda fikirlerin ve projelerin değeri bilinmiyor ve çalışma alanı yok . Çok merakın varsa gidiceksin Yurtdışına arkadaş imkan yaratıcaksın kendine.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.