Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisi Vakıf mı Devlet Üniversitesi mi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
1
Favori
3.731
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar oks de 10.100 civarı bi sıralamam vardı. 5 yıllık liseye girdim. Hedefim üniversitede mf 4 ilk 10.000 su an 11.sınıfım. 10. ve 9. sınıftaki tembelliğimden pişmanım ama yapacak bişi yok. Su an iyi calısıyorum 11.sınıf için 4 sınav oldu hepsi de 80+ not aldım. [ Mat=100 fizik=82 edebiyat=92 ingilizce=80] :D Neyse işte bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Galiba bi tek bunu severek yaparım diye düşündüm. Ama şöyle bişey duydum. Vakıf üniversitesi özel olduğu için sana iş imkanı saglıyomuş. Ama devlet üniversitesinde işi kendin arıyormuşsun ne kadar doğru ?.

Devlet üniversitesinde karar kılarsam İTÜ-olmazsa da YILDIz Teknik düşünüyorum. Vakıfta ise %50 %75 bursa razıyım KOÇ üniversitesinde.

sizce hedefimi hangisi seçmeliyim

• benim bi tanıdığım kıbrısta bi vakıf üniversitesinde bilgisayar müh. okudu şuan işsiz.kararını sen ver

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: FrankWoods

Arkadaşlar oks de 10.100 civarı bi sıralamam vardı. 5 yıllık liseye girdim. Hedefim üniversitede mf 4 ilk 10.000 su an 11.sınıfım. 10. ve 9. sınıftaki tembelliğimden pişmanım ama yapacak bişi yok. Su an iyi calısıyorum 11.sınıf için 4 sınav oldu hepsi de 80+ not aldım. [ Mat=100 fizik=82 edebiyat=92 ingilizce=80] :D Neyse işte bilgisayar mühendisi olmak istiyorum. Galiba bi tek bunu severek yaparım diye düşündüm. Ama şöyle bişey duydum. Vakıf üniversitesi özel olduğu için sana iş imkanı saglıyomuş. Ama devlet üniversitesinde işi kendin arıyormuşsun ne kadar doğru ?.

Devlet üniversitesinde karar kılarsam İTÜ-olmazsa da YILDIz Teknik düşünüyorum. Vakıfta ise %50 %75 bursa razıyım KOÇ üniversitesinde.

sizce hedefimi hangisi seçmeliyim

Başarılı bir öğrencisin sanırım. Valla hocam tam gaz çalışmaya devam et.Şimdiden hedef koyman çok güzel bu seni motive de eder ama çok takma bence şu an çünkü ygs-lys sınavlarından sonra bol bol düşünecek vaktin olacak

Ben kendi düşüncemi ekleyim, Koçun %50 burslusu bile bizi aşar valla ama tam burslu tutturabiliyosam İTÜ-koç arasından koçu tercih ederdim.Çünkü koçtan mezun olup yurtdışında tanınmış iyi okullarda eğitimine devam etme şansın yüksek, koç bu imkanı sağlıyo. Aslında İTÜ'yü de ciddi olarak düşünürdüm fakat bilgisayar mühendisliği gibi bir bölüm seçeceksem koç daha cazip geliyor. Yıldız teknik demişsin fakat ben tercih etmem yıldız tekniği çünkü eğitimi türkçe olarak veriyo.Bilgisayar mühendisliği bölümünde ingilizce çok önemli diye biliyorum. Hedefin en yüksek yerler olsun bence. Bilkent-koç-sabancı-İTÜ-ODTÜ-Boğaziçi , bunlardan birine girebilirsen güzel olur.Hepsi kendini ispatlamış okullar.

• Puanın varsa devlet ünv. paran varsa vakıf ünv.
  • quote:

Orijinalden alıntı: blacktox55

benim bi tanıdığım kıbrısta bi vakıf üniversitesinde bilgisayar müh. okudu şuan işsiz.kararını sen ver

adam koç diyo sen kıbrıs diyosun.ne diyim ki

itü
  • Bence KOÇ
  • Konuyla bizzat alakalı olmasa da merak ediyorum: Koç burslunun puanı bu yıl sağlam yükseldi ve Boğaziçi'ninkini bile geçti. Talebin bu yıl iyiden artmasının sebebi ne olabilir acaba? Kontenjanın 9 olması da önemli bir faktördür elbette...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp mı bilgisayar mühendisliği mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Lich

Konuyla bizzat alakalı olmasa da merak ediyorum: Koç burslunun puanı bu yıl sağlam yükseldi ve Boğaziçi'ninkini bile geçti. Talebin bu yıl iyiden artmasının sebebi ne olabilir acaba? Kontenjanın 9 olması da önemli bir faktördür elbette...

Dediğin gibi kontenjanın 9 olmasıda etkilir, şunun da etkisi olabilir bence: koç herhangi bir bölüme tam burslu yerleşmiş öğrencilere aylık 370 TL harçlık veriyomuş ayrıca yurtlarda bedava kalabiliyolarmış.
  • Kızsan İTU Bilg'e git, erkeksen Koc Bilg'e git
  • Kesinlikle vakıf ünisine git derim. Vakıflarda hocalar öğrencilere inanılmaz yakın oluyorlar. İkinci sınıfta hatta birinci sınıfta bile hocalarının projelerinde çalışma imkanın olur. Devlette de olabilir bilmiyorum ama vakıfta aldığın eğitim kesinlikle daha özel oluyor. Tavsiyem Bilkent-Sabancı-Koç
  • Vakif universitesini tavsiye ederim ama su an ingilizcenide gelistir, 6ay gibi kisa surede temelin iyiyse ingilizceyi anliyacak kadar ogrenirsin. Simdi niye bunu dedim ona gelelim

Bilkent gibi yilligi 20bin tl olan universiteyi yuzde elli kazanirsan git buna bisi demem.

Maddi durumun iyi olmasa koc yuzde elli dusunmen, koc yillik 30bin tl, hatta bazi bolumler 40 bin, yuzde elli burslusuda 15-20 bin tl arasinda olucak, hazirlik dahil 5yil 75-100bin tl arasi egitim giderin yolucak bunun yaninda her ay bin tl ihtiyac gideri, 5yilda oda 60bin tl de. Toplam 135-160bin tl. Ben bu kadar para vericem, dunyada ilk 500e giremeyen, arasira girsede sonlardan giren bir okulda okumus olucam, bu adama koyar. ABD de okumani tavsiye ederim, eger ingilizcen varsa 4yil abd de dunyada ilk yuzde olan okullardan birinde ayni fiyata hatta daha ucuza bile okursun, ilk 30 zor ama 70. Siralardaki okulda okursun. Ben gecen yil dunyada 89.sirada olan okulu arastirdim yillik 15bin dolar, eyaletide ucuzdu yani kira yurt imkanlari filan iyiydi. Hesapladigimda yillik 35 bin tl ye, 1gidis donus bileti, extra giderler, kalicak yer, egitim vs tutuyordu, 4 yilda 140 bin tl eder, bide orada calisirsan dahada maliyeti azaltirsin. Turkiyede o kadar para verip turkiyede buyuk ama dunyada cok dandik bir okulda okumak var yada abd de ve dunyada adi duyulmus bir okulda okumak. Eger green cardin varsa, burs sansin bile dogar, ben bu yil green carda bile basvurdum, tek en onemli sey ingilizce, bunuda bir dusun derim. her sey turkiyede okumakla bitmiyor, paran varsa dunyayi arastir, parani buralarda harcama

• arkadaslar dedıgım gıbı benm lıse bosuna 5 yıl degıl. Ilk sene haftada 24 saat ıngılızce gorurduk. Gercı ben yattım o ayrı mesele ama neyse sonuc olarak grammar vocabulary readın wrıtıng bakımından cok ıyıyım yanı yazı dılım kelıme bılgım super ama. Malesef konusamıyorum . Dogru duzgun turkce konusamam bı de ıngılızce mı konusacam .d sıızce bılgısayar muhendısınden yazı ıcınmı yoksa konusmak ıcınmı ıngılızce lazım. Telafuzumu nasıl gelıstırebılrm
  • quote:

Orijinalden alıntı: kings_eyes

Kesinlikle vakıf ünisine git derim. Vakıflarda hocalar öğrencilere inanılmaz yakın oluyorlar. İkinci sınıfta hatta birinci sınıfta bile hocalarının projelerinde çalışma imkanın olur. Devlette de olabilir bilmiyorum ama vakıfta aldığın eğitim kesinlikle daha özel oluyor. Tavsiyem Bilkent-Sabancı-Koç

Üst seviye bir devlet üniversitesine gidersen (itü olsun, odtü, boun,ytü hatta ege olsun) projelere katılma imkanın daha fazla olacaktır (hem de çok) Çünkü öğrenci kalitesi vakıf üniversitelerini katlayacaktır. Öğrenci projeleri ciddi önem taşır yani, dikkat edin neredeyse bütün öğrenci proje yarışmalarını devlet üniversiteleri kazanır. Ayrıca büyük devlet üniversitelerinin akademisyen sayısı çok fazla olacağından akademisyen projeleri de buralarda daha fazla olur.
    Üniversitede şımartılmayı beklemeyin, iş hayatında kimse sizi şımartmayacak çünkü. O yüzden vakıf üniversitelerinin akademisyenlerinin öğrencilere sırf parayla okudukları için iyi davranmaları sizi kandırmasın...

• 5 yıllık lise nasıl oluyor acaba?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Bey Amca

5 yıllık lise nasıl oluyor acaba?

Hazırlık+4 sene
  • quote:

Orijinalden alıntı: barman

quote:

Hazırlık+4 sene

1 sene hazırlık 3 senede meslek veya bölüm dersi görüyoruz zaten liselerde. Sizin dediğiniz üniversite olmasın?
  • quote:

quote:

quote:

Hazırlık+4 sene

1 sene hazırlık 3 senede meslek veya bölüm dersi görüyoruz zaten liselerde. Sizin dediğiniz üniversite olmasın?

5 yıllık liseler var. Galatasaray, Kabataş Erkek, İstanbul Erkek, Vefa, Cağaloğlu en bilinen örnekleri.
  • quote:

Orijinalden alıntı: materyalist imam

quote:

quote:

quote:

Hazırlık+4 sene

5 yıllık liseler var. Galatasaray, Kabataş Erkek, İstanbul Erkek, Vefa, Cağaloğlu en bilinen örnekleri.

bı benımkını saymadın balıkesır syal

• quote:

Orijinalden alıntı: FrankWoods

quote:

Orijinalden alıntı: materyalist imam

quote:

quote:

quote:

Hazırlık+4 sene

bı benımkını saymadın balıkesır syal

Bildiklerim bunlar

• Vakıf üniversitesinden mezun olmuş bir bilgisayar mühendisi olarak (TOBB ETÜ) cevap vereyim. Üniversiteleri vakıf-devlet diye ayırmak yerine, kalite bazında ayrım yapmalısın. Günümüzde mezun olduğun bölüm ismi önemli tabi ancak mezun olduğun üniversitenin ismi çok daha önemli.

Öncelikle şunu samimiyetle ifade edeyim, bugün sınava girecek olsam hedeflerim yine Bilkent, Sabancı, Koç, TOBB ETÜ olurdu. Akademisyen kalitesi, sosyal ortam, staj ve yarı zamanlı çalışma imkanları, hocalarla iletişim (bundan kastım üstte bir arkadaşın dediği gibi "şımartılmak" falan değil, hocalarla asistanlık yapmak, onların araştırmalarına katkıda bulunup birlikte proje geliştirmek, deneyimlerinden yararlanmak anlamında) -en azından üstte saydığım üniversitelerde- gayet üst seviyede. TOBB ETÜ'den örnek verecek olursam; birçok arkadaşım daha lisans öğrencisi iken hocaların hem bireysel hem de TÜBİTAK vb. fonlarla destekli projelerinde çalışma fırsatı buldu, makale yayını yaptı, hatta hocası ile ortak şirket kuranlar dahi oldu. Gereksiz hiyerarşi ile öğrenciyi adamdan saymayan hoca sayısı da yok denecek azdır, gerektiğinde bölüm başkanı, dekan -hatta Rektör- gibi yetkililerle bile rahatlıkla iletişime geçip derdini anlatabilirsin.

Şunu da ifade etmek isterim ki, Türkiye'de Bilgisayar Mühendisliğinde nitelikli akademisyen az. Bilgisayar Bilimleri alanından iyi bir okuldan doktora derecesine sahip, (özellikle IEEE ve ACM dergileri olmak üzere) istikrarlı ve nitelikli yayın yapan, TÜBİTAK, Avrupa Birliği, Sanayi Bakanlığı gibi kurumlardan fon almayı başarıp ciddi projeler yapan hocaları bünyesinde barındıran okul çok az. Devlet üniversitelerinde Bilgisayar Mühendisliği kadrolarında çok fazla Fizik, Matematik, EE gibi branşlardan doktoralı hocalar var ki bu sadece göz boyama ve yanlış -ODTÜ, İTÜ ve Boğaziçi'ni hariç tutuyorum-. Bu durum vakıf üniversitelerinde de böyle. Vakıf üniversitelerinden; Bilkent'in kadrosu çok zengin ve kalitelidir. Koç, Sabancı ve TOBB ETÜ'de akademisyen sayısı, Bilkent'e göre daha az olmakla birlikte, kalite olarak yakındır. Bilkent, diğer üniversitelere göre çok daha fazla öğrenci aldığı için akademisyen sayısını yüksek tutuyor Mühendislik Fakültesi'nde, bu bakımdan bence diğerlerine göre daha avantajlı.

"Vakıf üniversitesi mezununa iş veriyor, devlet üniversitesi mezunu işini kendi buluyor" gibi palavralara da inanma, yok öyle saçmalıklar. Kim bu saçmalıkları ortaya atıyorsa, bildiği örneklerle gelsin, insanların kafasını bulandırmasın.

Bu arada %75 gibi bir burs seçeneği üniversitelerde yok, %100, %50 ve %25 var. Ona göre kendini ayarla ve hedefini koy derim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 7 Kasım 2011; 11:30:50 >

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.