Şimdi Ara

Elektrik Müh. mi? İlköğretim Matematik Mi? Müh. hakkında Yardım....

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
7
Cevap
0
Favori
2.049
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Öss sınavımda 323 puan aldım...sıralamam 36900 lerde ve Anadolu Öğretmen Lisesi mezunuyum...okuldan öğretmenlik için 22 ek puan daha geliyor.yani öğretmenliği seçersem 345 sıralamam da 4038 oluyor.
    Fakat küçüklükten beri istediğim meslek Elekrtik elektronik mühendisliği....
    Kocaeli Elektrik geliyo fakat eğitimi nasıl?,mezun olunca iş imkanları nasıl?,devletin açtığı kadro kaç?,dersler zormu?,neden diğer üni.lere göre puanı düşük?,elektronik müh. mi? eletrik müh. mi?
    müh. için büyük şehirde okumalısın, staj sorunun olmaz, iş bulma kolay olur, eğitim kaliteli olur diyorlar.....Peki kocaeli nasıl bi şehir?
    bunları merak ediyorum...

Birde Yıldız Teknik Elektrik müh. 329 gelme ihtimali varmı?

Elektrik Müh. leri elektronik dersleri görüyor mu? Sonraki yıllarda bi branşlaşma oluyormu???

Birde bilişim teknolojileri öğretmenliği,bilgisayar ve kontrol öğretmenliği vb gibi öğretmenlikler var bunlar için AÖL leri ek puan veriyormu???Bu öğretmenlikler hakkında bilgisi olan varmı? Meb ne kadar kadro açıyo?

Son olarak AÖL lilerin gözdesi matematik öğretmenliği(ilköğretim) İstanbul ve Ankara dan bikaç üni. gelir diye düşünüyorum...şimdilik devletin açtığı kadro da yüksek... Kafamı karıştıran bölümden birisi...Acaba matematik öğretmenliğmi seçsem....

Lütfen Bu Bölümleri Okuyan Arkadaşlar Bİ el Atsın....Çok Kararsız kaldım

• Anam, ben. Ben de 323 aldım ve sıralamam 37460.

Kocaeli Üniversitesi Elektrik Mühendisliği'ni ben de düşünüyordum. KOÜ'nün eğitimi çok iyi; ama zorluyormuş. 1992'de YTÜ'den ayrılmış zaten.

Ben ders programına baktım. Elektroniği az görüyorlar, o da son yıl. Branlaşma elektrik-elektronik mühendisliğinin sonraki yıllarında elektrik ve elektronik üzerine, diye var. Elektrik mühendisliğinde kendi içinde var mı, bilmiyorum. 2 tane ana dalı var zaten kendi içinde.

Öğretmenlik yapabileceksin sanırım, zamanında AÖL seçtiğine ve öğretmenlikleri ciddî düşündüğüne göre. Yani, alacağın maaş (Az gelebilir; ama garanti.), atanabilme olasılığı, Türkiye'nin en alakasız yerlerine atanabilme riski ve bunu göze alabilmen, 20-30 kişilik veya daha kalabalık sınıflara ders anlatabilmen, sınıfta disiplini sağlayabilmen, sana getirilen soruları çözebilmen ve anlatabilmen, konulara hakim olman (Maalesef 40'lı yaşlara gelmiş; ama hâlâ doğru dürüst anlatamayan, konulara hakim olamayan, soru çözemeyen öğretmenler var.)... Valla öğretmen olacaksan bu devirde, ya özel ders de vereceksin ya da evleneceksin bence.

Düzenleme: İTÜ veya YTÜ Elektrik Mühendisliği tutmasını ben de isterdim, KOÜ yerine. Ama ben YTÜ Elektrik Mühendisliğinin bize çıkacağını, sıralamanın o kadar çok gerileyeceğini hiç zannetmiyorum hocam. En başa yaz, çıkarsa süper olur, çıkmazsa da normaldir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-C1E9C52E6 -- 26 Temmuz 2009; 18:46:19 >

• birde şu durum var kazandığın öğretmenlik ilk 5 tercihinde ise meb den burs alabiliyorsun....
    AÖL yi seçme nedenim öğretmenlik için değildi.Fen den sonra en iyi liseler olduğu için seçtim.

Elektronik daha çok ilgimi çekiyor fakat elektrikte daha çok iş varmış.imza yetkisi,devlet kadrosu vb gibi.....

Hocam sana çok teşekkür ederim....

Daha ayrıntılı anlatacak bu mesleklerde okuyon veya çalışan arkadaşlar yokmu??? Lütfen bi yardımcı olun
  • 4038'le istediğin öğretmenliğe girersin. Sana öğretmenlik tavsiye ederdim ama;

quote:

Fakat küçüklükten beri istediğim meslek Elekrtik elektronik mühendisliği

O zaman hayallerinin peşinden koşmalısın bence
  • teşekkürler hocam....
    varmı başka tavsiyesi olan
  • vallahi benim sıralamam 49017 kocaeli elektrik müh. i.ö yazıcam geçen sene 48400le almış inş yerleşirim
    bence öncelikle sen mühendismi yoksa öğretmenmi olmak istediğine karar ver eğer elektrik müh sorarsan iyi olacağını düşünüyorum
  • hocam elekrik daha yakın gelyo....cvb için tşk

daha fazla yorum bekliyorum
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.