Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
6.810
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar bilgisayar müh. hakkındaki yorumlarınızı alabilir miyim?
    Okuması zor mudur
    Kamuda özel sektörde alanları ne durumdadır

• hangi ünide okuduğun büyük faktör sanırım..

birde merak ettiğim matematik müh ise belirgin farkları nedir bu bölümün yada yazılım mühendisi ile

bunu açıklayacak varsa oda ii olur
  • ve bilgisayar mühendislerinin devlette çalışma imkanları var mıdır?
  • Okuması zor mudur?
    Bana göre kolay, ona göre zor. Göreceli bir soru. En genel yaklaşım şöyle olabilir: Ayrıntıyla uğraşmayı seviyorsan zevk alabileceğin bir bölüm.

Kamuda özel sektörde iş alanları ne durumdadır
    Kamuyu bilmiyorum ama artık her şey bilgisayarlar ile kontrol ediliyor ya da bilgisayarlarla yakın ilişkiye sahip. Bankalar, fabrikalar, kullandığın bilgisayar, uçtuğun uçak, kullandığın akıllı diye tabir edilen elektronik aletler, telefonlar... liste uzar gider.

Kamuda çalışıp ne yapacaksın?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 27 Haziran 2011; 15:48:32 >
  • Sanırım üniversite önemli bu meslekte ama benm puanım iyi üniversitelere tutmuyo
    İnönü Ü. düsünüyorum ve bu yüzden kpss ile devlette çalışmayı düşünüyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßegonya

Sanırım üniversite önemli bu meslekte ama benm puanım iyi üniversitelere tutmuyo
    İnönü Ü. düsünüyorum ve bu yüzden kpss ile devlette çalışmayı düşünüyorum

Anladığım kadarıyla mezun olduğun yerin diploması ilk işinde işe yarıyor.
  • Nasıl yani? Anlamadım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Memurlar.Net forum sitesinde bilgisayar mühendisleri için konu var:http://forum.memurlar.net/konu/185643/

Yazılanlara göre kamuda alımı az olan bir bölümmüş.

Diğer başlıca sıkıntılar da bölümün henüz bir odasının olmaması ve imza yetkisinin olmaması. Ancak imza yetkisinin yakında Türkiye'ye de geleceği söyleniyor.

Yine de günümüzde bilişim dünyası her sektörde yayılıyorken güzel bir bölüm. Ayrıca ciddi anlamda ilgi ve ayrıntılara önem de istiyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: ßegonya

Nasıl yani? Anlamadım

Üniversite etiketinin ilk iş başvurusunda önemi olduğunu söylemek istedi yani.
  • quote:

Orijinalden alıntı: :AlacaKaranlık:

Memurlar.Net forum sitesinde bilgisayar mühendisleri için konu var:http://forum.memurlar.net/konu/185643/

Yazılanlara göre kamuda alımı az olan bir bölümmüş.

Diğer başlıca sıkıntılar da bölümün henüz bir odasının olmaması ve imza yetkisinin olmaması. Ancak imza yetkisinin yakında Türkiye'ye de geleceği söyleniyor.

Yine de günümüzde bilişim dünyası her sektörde yayılıyorken güzel bir bölüm. Ayrıca ciddi anlamda ilgi ve ayrıntılara önem de istiyor.

Logic dersini verene hocam ABD'de bilgisayar mühendislerine imza yetkisi getirildiğini, bu durumda aynı şeyin Türkiye'de de uygulanmasının yüksek ihtimalli olduğunu söyledi.

@Begonya
    Galiba öyle. Bu arada özel mesaj attım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ata -- 27 Haziran 2011; 15:59:13 >

• Ö.M ye cevap veremiyorum k. bakmayın burdan cevap vereyim
    sıralamam belli değil zaten 410-420 arası bir puan bekliyorum
  • ODTÜ KKK'yı inceleyebilirsin
  • Önerin için saol ama düşünmüyorum :)
  • Bilişim sektörü (bilgisayar mühendislerinin çalışabileceği telekom ve finans sektörlerini de içine katalım) şu an belki Türkiye'de en hızlı büyüyen sektörlerden birisi. Yerli/yabancı telekom şirketleri, bankalar ve iştirak şirketleri, teknokent firmaları, savunma sanayi, serbest bilişim firmaları vb. iş alanları cidden geniş. Fikri ve projesi olan, kendi işini kurmak isteyenler için ise imkanlar güzel. KOSGEB, TÜBİTAK, Sanayi Bakanlığı ciddi hibe ödemeleri ve yer tahsisi yapıyor. Kamu alımları da oluyor çeşitli bakanlıklara ama genelde kamunun işlerini özel sektör ihaleler alıp yapıyor, o nedenle galiba çok fazla alım yok. Yine de iyi durumda olduğunu tahmin ediyorum kamu alımlarının.

İstanbul ilk tercihiniz olmakla birlikte, ikinci tercihiniz bence Ankara olmalı bu meslek için. Genel olarak her meslek için iş imkanları nerede genişse o şehir ve civarında üniversite okumanın faydalı olduğunu düşünüyorum yarı zamanlı çalışma, staj, dönem ve bitirme projeleri adına. Yalnız gitmeyi düşündüğünüz üniversitenin akademik kadrosunu çok dikkatle inceleyin. Farklı alanlardan (Yazılım Mühendisliği, Veritabanı, Yapay Zeka, Veri Madenciliği, Network, Grafik, Görüntü, Teorik Bilimler, Algoritma Analizi, Bilgi Güvenliği gibi) en az 10 tam zamanlı ve doktoralı hoca olmasına özen gösterin. Hoca kadrosunun çeşitli ve dengeli olması müfredatın sağlıklı işlemesi adına önemli. Hocaların kariyerlerini tek tek inceleyin, genelde fizikçileri bu bölüme dolduran üniversite sayısı çok. Lisans ve doktoraları Bilgisayar Bilimleri/Mühendisliği ağırlıkta olmak üzere belli dersler için EE kökenli hocalar da olmalı diye düşünüyorum.

Okuması zordur/kolaydır kişiden kişiye çok değişiyor. Laf olsun diye söylemiyorum hakikaten öyle. Genel olarak matematiksel düşünebilen, algoritma geliştirme becerisi olan, sabırla çalışıp problem çözebilen, yeni teknolojileri kendi kendine öğrenebilen arkadaşlar başarılı oluyorlar.

Mezun olduğun üniversite, özellikle ilk işinde özel sektörde çok önemlidir. İş bulma durumunu doğrudan etkilediği gibi, çalıştığın yerdeki maaşını da etkileyebiliyor (kurumdan kuruma değişiklikler olabilir tabi).

• Okuyacağın programlama yapacağında buyuk ihtimal programlama istersen havyardı bitir. Ama popüler okulları kazanabilirsen bilkent koç vs falan gibi yurtdışına çıkma şansın yüksek olur inönüden de belki çok azmedersen yurt dışına açılırsın ama herhalde okul tarihinde bir ilk falan olursun. Yani aslında çok şeyde olabilirsin hiçbirşey de. Turkiyede herşey balon üniversiteler de balon. Yani okuyacağın dersleri ömür boyu kullanmayacaksın ve çok iyi bir java veya c# programcısı olmaya uğraşacaksın. Senin yeteneklerine ihtiyaç yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aborjin44 -- 27 Haziran 2011; 19:22:26 >
  • Amerika'da bilgisayar muhendisi araniyor.

Turkiye’den yapilacak basvurulara acik, sponsorluk olur.

http://www.usailan.com/ads/bilgisyar-muhendisi-araniyor/
  • ben bu sene bilgisayar mühendisliği bölümüne başlıcam acaba bu yaz bu bölümü nasıl hazırlanayım derslere falan ..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.