Şimdi Ara

BİLGİSAYAR MÜHENDİSLİĞİ(ÇANAKKALE-KONYA-KAYSERİ)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşlar malum tecih dönemindeyiz hiç bir işin içinden çıkılmıyor. Artık bu üçü arasında kaldım. Biraz kendimden bahsettikten sonra fikirlerini duymak istiyorum.

Konya da yaşıyorum, Konya yı anlatacak bir şey yok malum zihniyet belli insanları ayrı bir dert gezilecek ve yapılacak şeyinin olmaması ayrı bir dert ayrıca 18 yıldır Konya da yaşıyorum ve artık intiharın eşiğine geldim nerdeyse... O yüzden aslında bir an önce Konya dan gitmek istiyorum.Ancak Konya da kalırsam tüm hocaları tanıyorum (kuzenlerim bilgisayar mühendisi), ayrıca kuzenlerim teknoparkta beni yanlarına alıp üniversite hayatım boyunca 5 yılı orda çalışarak geçirebileceğimi söylüyorlar. Ama ben eğlence olduktan sonra başarı olabileceğini düşünen bir adamım yani içkide içerim sigara da içerim gece beşlere kadar dışarlarda da takılırım ama gelir bir güzelde bilgisayara çalışırım yalnız Konya da bir tane bar bile yok, eğlence mekanları çok az, insanları zaten efsane(gelenler olursa 2 ayda anlarlar beni). Konya da yaşadım yaşıyorum ve cidden canım hiç istemiyor.

Çanakkale hakkında rahat,sakin, küçük ama güzel bir şehir diyorlar. Okulu bilmiyorum eğitiminide bilmyorum ama şehirde çok rahat bir şekilde istediğini yapabiliyormuşun.Çanakkale nin eksiside Konya ya çok uzak olması.

Kayseriye zaten Konyanın eşi gibi bakıyorum onun içinde yorumlarım aşağı yukarı aynı olacağından yazmıyorum.

Düşüncelerim bunlar arkadaşlar siz olsanız hangisini yapardınız ? Lütfen ters ters cevap vermek yerine açıklamalı bir şekilde yazarsanız çok memnun olurum

• Düşüncelerini paylaşacak arkadaşlar yok mu
  • Dostum ben kayseriliyim ve burda yaşıyorum.Aslında iyi bir yer ama insanlarının çoğu yobaz burayı tavsiye etmem.Gelecek olursan da talasta öğrencilerin bol oldugu bir yerde ev tutun rahat edersiniz
  • kayseri ve konyayı direk ele çannakaleye git
  • çanakkala pc mühendislikteyim

öncelikle senin aradığın içki vs şeyler tam olarak çanakkale yi anlatmışsın. Bütün sahil boyu içkili mekanlar bol bol cafe-bar da mevcut tabiki. Okula gelirsek okul merkeze 15 dk lık mesafe içinde ama merkez de diyebilirsin okulun tek kötü yanı berbat bi yokuşu olması -bence-
  • Hocam amacım sadece içki fln değil ama bunlarada özgürce rahatca ulaşılabilecek bir yer daha da hoşuma gider. Ayrıca okul eğitiminide merak ediyorum mesela, sizce eğitim nasıl orada çoğunlukla yazılımla ilgilenildiğini duydum. Görüşlerinizi paylaşırsanız çok iyi olur
  • ilk yıl hazırlık okuduğum için eğitim hakkında bildiklerim üstlerimden duyduğum kadar... eğitim olarak pc de bana söylenen kadarıyla öncelikle kolay olmadığı yönünde hocalar güzel ama sınavda zorluyorlar laflarını duyuyorum bi tanede slayttan giden bi eleman var dersini hatırlamıyorum - seminer olayları vs şeyler baya oluyor bide güzel yani pek hatırlamıyorum söylenenleri ama ben çanakkaleyi tavsiye ederim sana + hazırlıkda zorunlu değil bu arada ben kendi isteğimle okudum seneye gelirsen beraber 1.sınıf başlarız :P
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Fen(Ankara+Meram+Kayseri)
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Hocam bende hazırlık düşünüyorum. Çanakkaleyi de iyice araştırdım güzel olduğunu sakin,küçük ama mutlu bir şehir olduğunu söylüyorlar hep. Konyada akademik olarak belki biraz önde başlayacağım ama bunu Çanakkaleye gidip orda kendi azmimle kendi ayaklarım üzerinde durarak başarmak için çabalıyacağım. Bakalım hayat neler gösterecek umarım pişman olmam.
  • çanakkalede hazırlık okumamanı tavsiye ederim benden söylemesi yani kötü diye demiyorum ancak yetersiz geliyor bana bende okudum ama 1 yıl yatmak için okudum ingilizcem kötüde değil sadece kelime kastım geçen yıl ama yinede sen bilirisin :)@MatreV
  • Hangi seviyede verdiler hocam? Bende fazladan bir yıl bol bol ingilizce çalışıp birazda bilgisayar çalışırım diye planlıyorum. Yani kendim çalışarak halledeceğini düşünüyorum
  • sağlık yükske okulu merkez kampüste mi ?
  • Bro insanları yüzğnden sevmediğim iki şehir Konya ve Kayseri..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MatreV kullanıcısına yanıt
    seviye tespit zımbırtısına girceksin ona göre a1 yada a2 ye atıyorlar zaten yada muafiyet deneyebilirsin istersen. 400 tl kitaplara verdikten sonra zaten ister istemez çalışırsın diye düşünüyorum :) a1 den başlayıp b2 ye kdar 3 ders+ 2 çalışma kitabı var yanına bir kaçta ek kitap + sözlük alıyosun 400 tl ye işte onlarla başlıyorsunuz bol bol quiz ler var

haftada 24 saat ders oluyor 15 saat grammer 8 saat skills 1 saatte yabancı hoca geliyor türkçe bilmeyen onla takılıyorsunuz - en güzel ders bence ve en çok olması gereken- takılmak dan aksatım ders işliyorsunuz tabi kitaplar görsel olarak işleniyor kullanıln kitaplar oxford ve çok güzeller değerlendirirsen hazırlıktan iyi sonuç alırsın

okul kütüphanesi marmara dışında türkiyenin en büyük kütüphanesi ve 24 saat açık faydalanırsan buda çok güzel olur senin adına

ayriyeten yurt fiyatları biraz pahallı 350 den aşağı yurt bulman imkansız öncelikle maddi sıkıntı çekerim diyorsan aklında bulunsun

bir de çanakkale bayağı düz olduğu için bisiklet çok eğlenceli oluyor bisikletle ada ya bile gidebilirsin ben şahsen kendime bisiklet aldım yüzmeye karşıya geçip 1 saat bisiklet sürerek gidiyorduk mesela çanakkale merkezde de var tabi sahil ama fantezi işte :) okulada bisikletle gidebilirsin aynı zamanda ben bisiklet ile gidiyorum otobüsten tasarruf oluyor . okul girişinde binersen 25 kuruş dışardan binersen 1.10 kuruş otobüs fiyatıda -- otobüs okul içine giriyor bu arada malûm dediğim ince bi yokuşumuz var ve mühendilk binası en yukarıda bulunmakta

ek olarakta şunu diyim hazırlıktaki sınıflarda internet güzel çekiyor ama hocanız telefona kızıyorsa sıkıntı olabilir :)
    ve mühendislik sınıflarında neredeyse hiç çekmiyor :(

• @marlonunuz

hazırlık binası ile aynı binada ve evet merkezde

bu resimde görebilirsin binayıda -okul resmi sitesinden-

https://store.donanimhaber.com/c6/0c/9b/c60c9b6b4b96a308362725ffaae22984.jpg

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mastiryoda -- 16 Temmuz 2015; 3:31:15 >
  • Aynen hocam o para çıkarsa seve seve çalışırım zaten :) İyi değerlendirmek için epey çalışacam bakalım.

Kütüphanenin methini çok duydum zaten.

Ben hiç yurtta falan kalamam gibi geliyor ama mecbur apart gibi bişeylere bakıcam sonra çevrede edindikçe bir eve çıkarım.

Bisiklet konusunu o kadar çok düşünüyordum ki resmen aklımı okumuşsunuz. Bende bisiklet kullanmasını çok severim Çanakkalede alsamda bari hem paradan biraz arttırırım hemde spor olur diye çok düşünüyordum ozaman gelir gelmez güzel bir bisiklet alıyorum
  • quote:

Orijinalden alıntı: MatreV

Aynen hocam o para çıkarsa seve seve çalışırım zaten :) İyi değerlendirmek için epey çalışacam bakalım.

Kütüphanenin methini çok duydum zaten.

Ben hiç yurtta falan kalamam gibi geliyor ama mecbur apart gibi bişeylere bakıcam sonra çevrede edindikçe bir eve çıkarım.

Bisiklet konusunu o kadar çok düşünüyordum ki resmen aklımı okumuşsunuz. Bende bisiklet kullanmasını çok severim Çanakkalede alsamda bari hem paradan biraz arttırırım hemde spor olur diye çok düşünüyordum ozaman gelir gelmez güzel bir bisiklet alıyorum

bisiklet çanakkale için gerçekten kullanışlı oluyor yani koyacak yerin olursa almanı tavsiye ederim zaten kendin gelince görürsün her şeyi :)

erkek apart hiç görmedim ancak ama bol bol yurt var yani kalmak istemez isen de kiralar en az 500 den başlıyor malesef

Barınma çanakkalede biraz pahallı malesef ama istersen kepez var hemen merkez ilçe yanında okulun sağ tarafı merkez sol tarafı kepez diyim kısacası kepezde de ev tutabilirsiniz aklınızda olsun

ilk yıl çevre edinseniz seneye çıkarsınız zaten iş imkanlarıda bol çanakkalede hele yazları bol bol iş çıkıyor film setleri vs bile mevcut küçük ama gerçekten tam ÖĞRENCİ lik bir şehir tabiki seçim sizin ben fikirlerimi sundum benim yüzümden yanlış tercih yapmanızı da istemem.

• Barınma ihtiyaçlarını oraya gidersek eğer o zaman ayarlarız hocam.

Yok hocam zaten üç şehir arasında en çok istediğim Çanakkaleydi zaten epey araştırmıştım yani bakalım artık
  • Bu şehirler hakkında başka fikir verebilecek var mı?
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.