Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği & Elektirik Elektronik

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
530
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • beyler bilgisayar mühendisliği mi elektrik elektronik mi olur tercihiniz? elektrik elektronik bilgisayarın derslerini alıyor zaten diyor bazıları . siz ne dersiniz hangisini okuyum

• elektronik bilgisayarın derslerini alıyor diye saçma bişe olamaz sen kendini hangisine yatkın hissediosan onu seç burda hiç tanımadığın insanların fikirlerine bakarak mı geleceğini belirleyeceksin
  • tabii abi haklısın ama bilgi almak için
  • sen hangi bölümde kendini geliştirmek istiyorsan ona göre bi tercih yap,mesela yazılım alanında geliştirmek istiyosan elektronik bölümünde senin işine yaramayacak dersleri alman gereksiz
  • quote:

Orjinalden alıntı: kernell32
    elektrik elektronik bilgisayarın derslerini alıyor zaten diyor bazıları .

Bunu kim diyor gercekten cok merak ettim...

Bu konuda kimse sana yardimci olamaz...Sen hangisini istedigine kendin karar vericeksin...Baskalarini dinleme...Sevmedigin bir yere gidersen kafani coookk duvarlara vurursun...
  • ne işin var bilgisayar yada elektronik muhendisliğinde hayatına kastınmı var

eczacılık oku , öğretmenlik oku 2 yıllık saglık yuksek okulu oku , leman oku penguen oku ama bilgisayar yada elektronik okuma ...
  • 1.si Elektronik İle Bilgisayar Mühendisliği'nin ORTAK Dersleri Var, Bilip Bilmeden Burda Konuşmayın.

Ortak Dersler:

-Calculus 1
    -Calculus 2
    -Difransiyel
    -Kimya
    -Fizik 1
    -Fizik 2
    -Türk Dili
    -Etik
    -İntroduction to Computing
    -Fundemental Of Electronic
    -Linear Algebra
    -İnformation Technology

Bu Dersleri Hem Bilgisayarcılar Hemde Elektronikçiler ORTAK Alıyor.

2. 3. 4. Sınıfta İse Tamamen Kendi Alanalrında Dersleri Alıyorlar.

Ama Bilgisayar Müh. 3. Sınıf Öğrencisi Olarak

Elekronik Müh. Bilgisayar Müh.'den Daha Zor Diyebilirim...!

Şimdiden Kolay Gelsin...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CW_Doktoray -- 31 Temmuz 2006; 23:44:19 >
  • elektronikte ünide hep teorik öğretiolarmış hep matematik yani ben 11. sınıfa geçtim anadolu teknik lisesi bilgisayar bölümü öğrencisiyim üniye giden arkadaşlar genel olarak algoritma üzerine yoğunlaşıolar buna yatkın olman lazım
  • Bizim evde 2 tane bilgisayar mühü var her Allahın günü bizim bölüm elektronikten çok zor diye başımın etini yiyorlar..Bıktım ya şu bilgisayar mühendislerinden.elektroniğin bilgisayarın inşaatın makinanın eşit zorluklarda olduğunu düşünüyom.
    quote:

Orjinalden alıntı: CW_Doktoray

1.si Elektronik İle Bilgisayar Mühendisliği'nin ORTAK Dersleri Var, Bilip Bilmeden Burda Konuşmayın.

Ortak Dersler:

-Calculus 1
    -Calculus 2
    -Difransiyel
    -Kimya
    -Fizik 1
    -Fizik 2
    -Türk Dili
    -Etik
    -Linear Algebra
    -İnformation Technology

Şimdiden Kolay Gelsin...

konuyu açan arkadaşa son söz:boşver mühendisliği, git eczacılık yaz.aklını başına topla benden söylemesi.puanına göre alınacak ücret hiçte tatmin edici değil mühendislikte.benim arkadaş yeni mezun oldu eczacılıktan 21 yaşında henüz.bir ecza deposundan 5 bin dolar teklif aldı ama o eczane açacağı için kabul etmedi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zalimtürk -- 1 Ağustos 2006; 0:41:06 >

• quote:

Orjinalden alıntı: zalimtr

eczacılıktan 21 yaşında henüz.bir ecza deposundan 5 bin dolar teklif aldı ama o eczane açacağı için kabul etmedi.

Vallahi Harika Para....
  • bilgisayar mühendisiyim. okurken bir kaç elektrik elektronik dersi almıştık. bunlar :
    - elektrik devreleri
    - mantık devreleri ve tasarımı
    - sayısal elektronik

bunları aldık ama bunlar beni elektronikçi yapmaya yetmez. zaten hiç sevmemiştim bu dersleri.sevmediğim içinde zor gelmişti. bana göre değilmiş elektronik.

bir daha seçecek olsam yine bilgisayar müh. seçerim. bana göre okuması gayet kolay.tabi arada projelerden başını kaşıyacak zamanın olmuyor ama her zaman değil. gayet zevkli bir bölüm. bilgisayarla uğraşmayı seviyorsan seç.
  • Bu dersleri zaten tum muhendislikler alıyor.

quote:

1.si Elektronik İle Bilgisayar Mühendisliği'nin ORTAK Dersleri Var, Bilip Bilmeden Burda Konuşmayın.

Ortak Dersler:

-Calculus 1
    -Calculus 2
    -Difransiyel
    -Kimya
    -Fizik 1
    -Fizik 2
    -Türk Dili
    -Etik
    -Linear Algebra
    -İnformation Technology

Şimdiden Kolay Gelsin...

DIGITAL SYSTEMS
    ELECTROMECHANICAL ENERGY CONVERSION
    BASIC CIRCUIT DESIGN&MEASUREMENT
    PROBABILITY FOR ELECTRICAL ENGINEERS
    ELECTRONICS I
    ELECTROMAGNETIC FIELD THEORY
    SIGNALS & SYSTEMS
    ELECTRONICS II
    NUMERICAL METHODS FOR EE
    SYSTEM DYNAMICS & CONTROL
    COMMUNICATION ENGINEERING ...
    gibi dersler Electrik Elektronik mühendislerini diğer muhnendisliklerinden ayırır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Msenel -- 1 Ağustos 2006; 11:35:24 >

• beyler çok saolun bilgiler için
  • arkadasım merak ettım bu yorumlara bakaraktanmı karar verceksın??
    ne olcak tercıhın??
    sen ne olmak ıstyosun??
  • quote:

Ortak Dersler:

-Calculus 1
    -Calculus 2
    -Difransiyel
    -Kimya
    -Fizik 1
    -Fizik 2
    -Türk Dili
    -Etik
    -Linear Algebra
    -İnformation Technology

Şimdiden Kolay Gelsin...

Bunlar hemen hemen tüm mühendisliklerde var. Arkadaş ortak dersten kastı sanırım e.e. den mezun olan biri bir bilgisayar müh kadar bilgiye sahip demek istedi. Şöyle söyliyeyim "yok böyle birşey".

Ben 2. sınıf bir üniversitenin bilgisayar müh. liğini 1. sınıf bir üniversitenin e.e.sine tercih ederim (gel gör ki makine mühteyim ).

Bu arada en zor mühendislikte makinedir isteyen girsin okusun görsün.

• elektronik müh. son sınıfım....

sadece 1. sınıf derslerinin çoğu değil 3. sınıfa kadr bir sürü ortak dersimiz var....
  • .
    .
    .
    eğer bilgisayar mühendisi olmak istiyorsan çoğu insanın istediği gibi iyi bir yerden mevzun olmalısın çünkü iyi firmaların alımlarını genelde odtü ve benzeri vede yurtdışı eğitimi görmüş olanları aldığını biliyoruz ve bunlarla berarber dolgun bir maaş
    :
    :
    elektronik mühendisi olursan daha çabuk iş bulabilirsin tabi maaş bikadar iyi olmaz
    :
    :
    ama sana tavsiyem endüstri mühe. disr tabi yaratıcı isen ve de biraqzcık yatırımcı kafan olmalı ...

...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Moribito -- 1 Ağustos 2006; 21:28:36 >

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.