Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği için hangi diller

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: alta_fmse , alta_fmse Daha Az
2 Kayıtlı Üye (1 Mobil) ve 2 Misafir - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
18
Cevap
0
Favori
2.409
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar hep hayalim bilgisayar mühendisliği okumak. Şimdiden söyleyeyim iş yok ne yapcan ben oldum pişmanım falan diyecekler hemen gitsin. Neyse konuya gelelim sizce hangi diller önemli İngilizce nin önemli olduğunu biliyorum ek olarak ne önerirsiniz Almancayı okulda öğrenmeye başladık fakat ne biliyim pek alışamadım ya. Ama Almanca derseniz ona ağırlık verecem Fakat ne biliyim Fransızca, İtalyanca, Rusça (Moldovalı komşumuz var istersen sana Rusça hakkında yardım ederim dedi), İspanyolca acaba İngilizce haricinde ne önerirsiniz?

• up

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ingilizce yeterli
  • quote:

Orijinalden alıntı: D3monHunter

ingilizce yeterli

gerçekten mi? Dil öğrenmekte çok zorlanan biri olarak mutlu oldum :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: HEG37

quote:

Orijinalden alıntı: D3monHunter

ingilizce yeterli

gerçekten mi? Dil öğrenmekte çok zorlanan biri olarak mutlu oldum :)

zaten yazılım dillerinde ingilizce kullanılıyor.
  • Çok teşekkür ederim içim rahatladı
  • ingilizceni daha geliştirmeye bak
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: zlar100

ingilizceni daha geliştirmeye bak

zaten ingilizceye dışında gerek yoksa full ona ağırlık veririm
  • anladım teşekkürler
  • Almanca kas bence ek olarak ispanyolcada işini görür.
  • Düşündüğün bölüm gayet güzel. Tebrik ederim. Bende yazılım müh. bölümünde okuyorum. Ufakda olsa bilgilerimle yardım etmeye çalışayım. Öncelikleİngilizce yi üst seviyede bilmen gerekiyor. Eğer yurt dışında çalışırım vs. diyorsan ölü diller yerine, canlı dilleri tercih etmeni öneririm. Arapça öğrenebilirsen eğer Arap ülkelerinde çok iyi maaşlarla işini yürütebilirsin. Yine aynı şekilde Rusça öğrenipte doğudaki ülkelerde güzel maaşlara çalışabilirsin. Çincede çok canlı bir dil. Çin geleceğin ticaret merkezi olarak görülüyor. Ama Yazılım üzerine çalışacaksan pek önermem. Çinli ve Hindistanlı mühendisler 1.000$ gibi bir paraya bizden çok daha iyi çalışabiliyorlar. Bizim mühendislik mezun sayımız 15 20 bin iken adamlar yılda 600 bin bilişim sektörü elemanı çıkartıyor. Neyse konuyu dağıtmayalım. Türkiye'de çalışmak için ingilizce yeter de artar bile. Eğer yurt dışı hayallerin varsa sırasıyla, Arapça, Rusça,İspanyolca, Almanca dillerini önerebilirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: lejyoner236

Düşündüğün bölüm gayet güzel. Tebrik ederim. Bende yazılım müh. bölümünde okuyorum. Ufakda olsa bilgilerimle yardım etmeye çalışayım. Öncelikleİngilizce yi üst seviyede bilmen gerekiyor. Eğer yurt dışında çalışırım vs. diyorsan ölü diller yerine, canlı dilleri tercih etmeni öneririm. Arapça öğrenebilirsen eğer Arap ülkelerinde çok iyi maaşlarla işini yürütebilirsin. Yine aynı şekilde Rusça öğrenipte doğudaki ülkelerde güzel maaşlara çalışabilirsin. Çincede çok canlı bir dil. Çin geleceğin ticaret merkezi olarak görülüyor. Ama Yazılım üzerine çalışacaksan pek önermem. Çinli ve Hindistanlı mühendisler 1.000$ gibi bir paraya bizden çok daha iyi çalışabiliyorlar. Bizim mühendislik mezun sayımız 15 20 bin iken adamlar yılda 600 bin bilişim sektörü elemanı çıkartıyor. Neyse konuyu dağıtmayalım. Türkiye'de çalışmak için ingilizce yeter de artar bile. Eğer yurt dışı hayallerin varsa sırasıyla, Arapça, Rusça,İspanyolca, Almanca dillerini önerebilirim.

merhaba bende bu sene yazılım mühendisliği kazandım anadolu lisesisinde okudugum için ingilizce orta(üniversitede geliştiricem tabi) bide almanca temelim var.sence 2.yabancı dil rusçamı almancamı seçiyim çincede 105 alfabe varmış öğrenmesi çok zormuş o yüzden ondan vazgeçtim

• quote:

Orijinalden alıntı: asiruhh1903

quote:

Düşündüğün bölüm gayet güzel. Tebrik ederim. Bende yazılım müh. bölümünde okuyorum. Ufakda olsa bilgilerimle yardım etmeye çalışayım. Öncelikleİngilizce yi üst seviyede bilmen gerekiyor. Eğer yurt dışında çalışırım vs. diyorsan ölü diller yerine, canlı dilleri tercih etmeni öneririm. Arapça öğrenebilirsen eğer Arap ülkelerinde çok iyi maaşlarla işini yürütebilirsin. Yine aynı şekilde Rusça öğrenipte doğudaki ülkelerde güzel maaşlara çalışabilirsin. Çincede çok canlı bir dil. Çin geleceğin ticaret merkezi olarak görülüyor. Ama Yazılım üzerine çalışacaksan pek önermem. Çinli ve Hindistanlı mühendisler 1.000$ gibi bir paraya bizden çok daha iyi çalışabiliyorlar. Bizim mühendislik mezun sayımız 15 20 bin iken adamlar yılda 600 bin bilişim sektörü elemanı çıkartıyor. Neyse konuyu dağıtmayalım. Türkiye'de çalışmak için ingilizce yeter de artar bile. Eğer yurt dışı hayallerin varsa sırasıyla, Arapça, Rusça,İspanyolca, Almanca dillerini önerebilirim.

merhaba bende bu sene yazılım mühendisliği kazandım anadolu lisesisinde okudugum için ingilizce orta(üniversitede geliştiricem tabi) bide almanca temelim var.sence 2.yabancı dil rusçamı almancamı seçiyim çincede 105 alfabe varmış öğrenmesi çok zormuş o yüzden ondan vazgeçtim

Eğer Almanya'da çalışma hayallerin yoksa ve para kazanmak istiyorum dersen Ruşça öneriyorum. Türkiye olarak Rusya ile Ticari anlamda daha iç içeyiz. Bir de Almanca sadece Almanya'da kullanılıyor ama Rusça o bölgede çoğu ülkelerde kullanılıyor. Bir hocamız orada Türkmen ülkelerinde özellikle yazılım alanında çok açık olduğunu, ufak bir arıza için bile Rusya'dan adam getirtdiklerini, 2 - 3 gün beklediklerini anlattı.

Yani özetle İngilizce bildikten sonra çoğu yerde çalışma imkanın var. Almanya'da buna dahil. Ek olarak Rusça öğrenirsen ve para kazanmak istersen de o bölgelere gidip çok iyi paralar kazanabilirsin. Karar senin, benim tercihim Rusça yönünde olurdu. Tabi yine diğer büyüklerimizin de yorumlarını alman çok önemli. Bölümün hayırlı olsun. İnşallah güzel yerlere gelirsin. İyi çalışmalar dilerim.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: asiruhh1903

quote:

Eğer Almanya'da çalışma hayallerin yoksa ve para kazanmak istiyorum dersen Ruşça öneriyorum. Türkiye olarak Rusya ile Ticari anlamda daha iç içeyiz. Bir de Almanca sadece Almanya'da kullanılıyor ama Rusça o bölgede çoğu ülkelerde kullanılıyor. Bir hocamız orada Türkmen ülkelerinde özellikle yazılım alanında çok açık olduğunu, ufak bir arıza için bile Rusya'dan adam getirtdiklerini, 2 - 3 gün beklediklerini anlattı.

Yani özetle İngilizce bildikten sonra çoğu yerde çalışma imkanın var. Almanya'da buna dahil. Ek olarak Rusça öğrenirsen ve para kazanmak istersen de o bölgelere gidip çok iyi paralar kazanabilirsin. Karar senin, benim tercihim Rusça yönünde olurdu. Tabi yine diğer büyüklerimizin de yorumlarını alman çok önemli. Bölümün hayırlı olsun. İnşallah güzel yerlere gelirsin. İyi çalışmalar dilerim.

teşekkürler bilgilendirmen için inşallah hayırlısı olur sanada iyi çalışmalar

• İngilizce ve Rusça yazılım dilleri adına önemlidir.
  • @lejyoner236
    @krstarica

bilgilendirme için teşekkürler
  • İngilizce artık yabancı dil sayılmıyor ek olarak 1 dili iyi şekilde bilmeni 1 dile de aşina olmanı tavsiye ederim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Zugwang.

İngilizce artık yabancı dil sayılmıyor ek olarak 1 dili iyi şekilde bilmeni 1 dile de aşina olmanı tavsiye ederim.

haklısınız onu bildiğimden bu konuyu açtım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.