Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Zor Bir Meslek mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
10
Cevap
0
Favori
5.445
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    öğrenmesi zormu?
    is bulmak zormu?
    is bulduktan sonra o işte çalışmak zormu?
    biraz bilgili abilerim ablalarım cevaplarsa sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• yazma kardeşim belli üniversiteler dışında ilk iş arayışında çok zorlanırsın.okuması zor matematiğin çok iyi olmalı.programcı değil bilgisayar mühendisi oluyorsun elektrik konularında devre konularında iyi olman gerek(donanım konusunda iş olmasa da gülerler adama ) %90 kendin geliştiriyorsun. okulda sana şu dilin snytaxini verip genel bi anlatım bi iki örnek gösteriyorlar . ödevleri kendin yaparak yine bi kısım kapıyorsun ama kendin ugraşmadan ben yazıyorum diyemezsin.bu yüzden pratik çok aşırı önemli. dil çok önemli kaynaklar ingilizce hep. aklım olsa yazmazdım diyorum. geleceğin mesleği lafları baydı artık. geleceğin mesleği eyvallahta talibi de çin nüfusu gibi şimdi. işte kendini geliştir aralarından sıyrıl falan filan demesi kolay ama öyle olmuyor o işler bu ülkede. yurtdışına çıkacaksanda çok iyi dilin olması gerek ki burdaki çok iyi ile yukarda geçen çok iyi aynı seviyede değil çünkü orda tüm hayatını bununla gerçekleştireceksin.aksanlı konuşmasına yatkın olman gerek . her cümle kurduğunda adam ha hu anlamadım demeden kafanda oturtup işlem yapabiliyor olman gerek. zor yani zor.

• Fikirist kullanıcısına yanıt
    Bu adami dinleme.

• quote:

Orijinalden alıntı: Vespucci

Bu adami dinleme.

Hocam sizde karşı argümanlarını söylerseniz sevinirim neden dinlemeyeyim mesela?

Tercih döneminde olduğumdan her kesimden insanı dinlemek istiyorum bu yüzden cevabınız benim için önemli.

• quote:

Orijinalden alıntı: TheLimonataX

quote:

Orijinalden alıntı: Vespucci

Bu adami dinleme.

Hocam sizde karşı argümanlarını söylerseniz sevinirim neden dinlemeyeyim mesela?

Tercih döneminde olduğumdan her kesimden insanı dinlemek istiyorum bu yüzden cevabınız benim için önemli.

Bir kere bölümün ne olduğunu bilip de girmekte fayda var. Misal üstteki kişi bölüme zıt biri, kendisinin bu mesleğe uygun olmadığını belirtmek yerine direkt çamur atmış. Bilgisayar mühendisliği önü en açık meslek. İşinin doğru yapan adama yurt dışında her kapı açık. Mühendis olacaksan Türkiye'yi pek kaale almanı önermem, ülkede bilim ve teknoloji adına bir şey yok. Ha İnşaat mühendisi rağbet görüyor çünkü bu ülkede binadan başka şeye önem verilmiyor. Öncelikle üniversitede artık ne yapıp edip İngilizce olayını halledeceksin. Bu devirde İngilizce bilmek bir ekstra değil, bimek zorundasın. Yurtdışı için yok öyle aksanlı konuşmak falan hiç gerekmiyor. Karşındaki ne dediğini anlasa yeter. Bilgisayar mühendisliğinin en önemli kısmı kendine ayırdığın vakit. Sırf okuluna güvenirsen hiçbir şey yapamazsın, düz mühendis olup çıkarsın. Sürekli araştırmalısın, yeni şeyler öğrenmelisin. Bu neyle oluyor? İngilizceyle, çünkü Türkçe kaynak bir elin parmaklarını geçmiyor. Sonuç olarak çok pratik yapman lazım. Seçmeden önce iyi düşün, imkanın varsa youtube'dan popüler bir programlama dilinin giriş videolarını izle. Bu mesleğe ilgisi olmayan birinin ileride başarılı olması imkansız. Bol şanslar.

• Hocam analitik zeka,problem çözme yeteneğin varsa ve zevk alıyorsan başarılı olursun.

Onun dışında sıkıntıdan ölürsün kod yazarken kafa basmaz isyan edersin
  • Zor değil.

evreleri şöyle anlatayım;

okul öncesi;

Okula basladıgında programlama dilleri vs cok yabancı gelcek lan ben bunları nasıl kavrıcam diyeceksin bu normal.

Ama düşün senin gibi herkes baslıyor orda herkes 4 sene sonunda programlama biliyor olacak.

okul anı ;

sürekli gelişmen gerek yani kod da öğrenme süreci bitmiyor çok basit bir örnek vereyim derste 2 sayıyı toplayıp sonucu ekrana veren bir örnek yaptınız diyelim

senin evde bölme çarpma bunları de denemen gerek yani kısacası evde programlamayl ugrasman gerek zaman zaman tabi sana videolara kitaplara gömül demiyorum:)

okul sonrası,

iş sürecinde en büyük avantaj okul içinde yaptıgın PROJE VE STAJLAR

bol bol proje yapmaya calıs web pprogramlama istiyorsan ne bileyim en azından kendi blog siteni kur. uygulama programalam istiyorsan bi play store uygulaman olsun cvnde.

bunları nasıl ypacam deme okuliçinde zaten ogrenıyorsun tek yapman gereken evde pcyi alcan karsına ugrascan tıkancan hocalarına sorcan vs.

ve en onemlisi stajlar. Staj en büyük iş referansıdır. cünkü iş ioralarda ogrenirsin. kimse yeni mezun deneymsz birini almaz. okulun zorunlu stajı varsa onu zaten yapacaksın fakat ondan ayrı yaz stajları kovala..

diceyeceklerim bu kadar sorun olursa burdayım

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Tıp mı bilgisayar mühendisliği mi?
    geçen yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Vespucci kullanıcısına yanıt
    benim soylediklerimin aynisini soylemissin.ne gaza geldin okadar ?okusaydin bari.

• Bence de ilk yorum yapan üyeyi dinleme bu saatte ne içti ise artık

Her meslek zordur senin caba göstermen lazım

• Merhaba,

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Aşağıda yazdıklarım standart bir üniversite için geçerlidir. Gerçekten kaliteli bir üniversiteden mezun olursanız hangi bölümü okuduğunuzun pek bir anlamı yok. Staj yaparken işiniz hazırdır genellikle.

Bilgisayar mühendisliği şu an da kesinlikle geleceği parlak bir meslek değil. Başlıca nedeni pek çok bölümde olduğu gibi önceden her önüne geleni bilgisayar mühendisi mezunu etmeleri. İstihdam 1000 kişi bizimkiler yaptılar reklamı kaç katı insan tercih etti. Sonuç Kalitesizlik. (Rakam Temsili.)

İyi Forumlar..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.