arkadaşlar tıp 3 . sınıfım. Ama bölümün ne teoriğini seviyorum ne hayatımı getirdiği ve getireceği hali. İnsanların sağlığıyla ilgili onca sorumluluğu almak, nöbetler, tus, asistanlık hepsi gözümde büyüyor. Üstelik ben sayısala aşık bi insandım kendimi bu bölümde aptallaşmış hissediyorum. Sizce bırakıp hacettepe bilgisayar mühendisliğine geçmeli miyim? Ben huzurlu bi hayat yaşamak istiyorum sürekli hastalık kavga gürültü nöbetlere okumaya strese harcanmış bi ömür değil..En azından derslerine çalışmayı sevsem çekilir ama bu kadar sözeli çekemiyorum... Şu an sevmediğim bi yerde debelenip dururken yaşını da yaşayamamış ot gibi bi insan görüyorum kendime bakınca. Bu arada ailem çok karşı tıpı bırakmanın geleceğimi karartmak olduğunu düşünüyorlar ya orayı da sevmezsen diyorlar.. Çevremden alacağım tepki de cabası. Millet mezun olurken attan inmiş eşeğe binmişim gibi bakacaklar bana. Ama napıyım hayatımı da böyle yaşayamam ki.. Ne tavsiye verirsiniz? Hem burda kalıp ilerde hayatımı değiştirmek imkansızlaşmışken mk yol yakınken dönseydim demekten hem de geçip ulan haklılarmış bu piyasa daha zormuş demekten koruyorum. |
Bilgisayar Mühendisliği mi Tıp mı?
Kariyer yolunu seçmek, hayatının önemli bir dönüm noktasıdır. Bilgisayar mühendisliği mi tıp mı konusunda karar verirken kendine şu soruları sorman önemlidir:
- İlgi Alanların Neler? Bilgisayarlara, teknolojiye ve problem çözmeye mi yoksa insan vücuduna, sağlığa ve şifaya mı daha çok ilgi duyuyorsun?
- Güçlü Yönlerin Neler? Matematik, fizik ve bilgisayar bilimleri konusunda güçlü müsün yoksa biyoloji, kimya ve insan fizyolojisinde mi daha iyisin?
- Kariyer Hedeflerin Neler? Araştırma, geliştirme, tasarım veya yönetimle mi ilgileniyorsun? Yoksa hastalara yardım etmek, yaşamları kurtarmak ve tıbbi ilerlemeler yapmak mı istiyorsun?
Bilgisayar Mühendisliği
Bilgisayar mühendisliği, bilgisayar sistemleri, yazılımları ve ağlarının tasarımı, geliştirilmesi ve bakımıyla ilgilenen bir mühendislik dalıdır. Bilgisayar mühendisleri, donanım ve yazılım arasındaki arayüzü anlarlar ve çeşitli endüstrilerde çalışırlar.
Bilgisayar mühendisliği, hızlı tempolu, yenilikçi ve ödüllendirici bir alandır. Bilgisayar mühendisleri, teknolojik gelişmelerin ön saflarında yer alırlar ve geleceği şekillendirmede önemli bir rol oynarlar.
Tıp
Tıp, insan vücudunun sağlığını ve hastalıklarını inceleyen ve tedavi eden bir bilim dalıdır. Doktorlar, hastalıkları teşhis eder, tedavi eder ve hastaları sağlıklı tutmak için çalışırlar.
Tıp, zorlu ancak son derece ödüllendirici bir alandır. Doktorlar, insanların hayatlarında gerçek bir fark yaratır ve toplumun sağlığını ve esenliğini iyileştirmede hayati bir rol oynarlar.
Hangisi Senin İçin Uygun?
Bilgisayar mühendisliği mi tıp mı senin için daha uygun olduğuna karar vermek nihayetinde kişisel tercih meselesidir. İki alan da kendine özgü zorlukları ve ödülleri sunar.
Bilgisayar mühendisliği ile ilgileniyorsan, analitik düşünme, problem çözme ve teknolojiye karşı bir tutkuya ihtiyacın olacak. Tıp ile ilgileniyorsan, biyoloji, kimya ve insan sağlığına karşı derin bir anlayışa ihtiyacın olacak.
Her iki alan da zorlu olsa da, her ikisinde de başarıya ulaşmak için gerekli desteği ve kaynakları bulabilirsin. Kapsamlı araştırma yaparak, ilgi alanlarını ve güçlü yönlerini değerlendirerek ve mentorluk ve rehberlik arayarak bilinçli bir karar verebilirsin.