Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği okumak istiyorum ama matematiğim sıfır

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
1
Favori
657
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Matematiğim sıfır ama bilgisayarı çok iyi bilirim, sistem ve ağ eğitimi aldım, C# ve VB dillerinde yazılım yazabiliyorum, bilgisayar mühendisliği ile alakalı olmayanlardan ise grafik tasarımı da biliyorum 3 boyutlu çizimler, web tasarım vs.. İngilizcem çok iyi ama tek sorunum matematik. Bu sene YGS'ye gireceğim ama matematiği ne kadar bilmem gerekiyor bilgisayar mühendisliği okumak için? Aranızda bilgisayar mühendisleri varsa bu konu için açıklık getirebilir mi sadece matematik mi en önemlisidir yoksa fizik ve fen de mi önemli? teşekkürler.

• elektrik-elektronik okuyorum ama şöyle diyim ilgin varsa matematik halledebileceğin en kolay kısmı olur daha başlamadan az çok temelinde var gibi mühendislik programları üzerine matematiği her türlü halledersin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cannicus -- 19 Ocak 2016; 9:45:41 >
  • anketlerimizdeki verileri spss e geçirirken bilgisayar mühendisliği derslerine kulak misafiri olmuştum hep
    çok fazla matematik var
  • Derslerinin çoğu matematik üzerine kurulu olacaktır neden peki matematik yazılım biliyorum işimi görür dersen orda yanılırsın matematik analitik düşümmeyi karşılaştırmayı ve analiz etmene yardımcı olur mühendislik için lysye de girmen gerek bilgisayar öügendisliği için ayrıca iyi vir sonuç elde etmen lazım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Şuan aynı durumdayız programlama derslerim çok iyi ama matematik de görüyoruz matematik 05 yani bildiğin matematiğin benim gibi sıfırsa mesleki derslere ağırlık verip açığı kapatman gerekecek.
  • Kardeş hadi bilgisayarda matematik yok bile desek, ki var, senin o bilgisayar mühendisliğini kazanman için illa matematik yapman lazım. Matematik her iki türlü de şart sana.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Eğitim sistemimizden ötürü. Senden mühendis olmaz.
    Senden daha iyi olmayan pek çok mühendiste vardır.
    Konuya hakimsen sadece matematik formüllerini ezberlemeye odaklan. Mezun olunca kafan resetlenecek ve unutacaksın ki zaten gerekte yok.
    Yolun açık olsun.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • efendim mezun olduktan sonra hiç bir işine yaramaz demek yanlış, illa ki bi yerlerde lazım oluyor, geçenlerde bir view'a animasyon verebilmek icin trigonometri kullandım mesela. ama sana tutup da 5 bilinmeyenli denklem çöz demiyoruz, okulda muhtemelen 2. ya da 3.defa da gecersin matematik olan dersleri, ama şöyle söyleyeyim 5 dersin 3ünde matematik var. Matematikten kastım da integraller ve türevler. bol bol hesaplama yaparken kullanıyorsun. fakat biraz kasman senin gelecekte yararına olur, herkes yazılım yapabiliyor, fakat burada kalite önemli. ayrıca artık puanlar cok düştü zaten kontenjanlar costu, elini sallasan mühendise carpıyor.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.