Şimdi Ara

Bilgisayar mühendisliği okuyanlar tavsıye

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • ıkı Uç gündür Olacağım mesleği düşünüyordum sonunda mutlu Olacağım mesleğe karar verdım ama yazı boş gecırmek istemıyorum her şeyden önce ıngılızce kasacam ama mat olsun kodlama dılı olsun nasıl baslıyabılırım sınırlarımı zorlarız ama yani teknık anlamda bılgım sıfır okuyan arkAdaslar ozellıkle hAcettepe varsa fıkırlerınızı alabılır mıyım

• Dostum kararını vermişsin oncelikle hayırlı olsun. Ingilizce her yerde gerekli,ayrica yeteri kadar gelistirirsen üniversitede hazirliktan muaf olabilirsin.Matematik calisman da senin icin yararli olur hem universite sinavinin temel kısmı hem bilgisayar muhendisliginin temel kismi.Ama sadece Matematikle olmaz,diger derslere de calisman lazim çünkü önünde YGS ve LYS sinavlari var.Simdiden calismaya baslaman senin yararina olacaktır. Bence programlama dili konusunda c# ile yavas yavas basliyabilirsin ve internette c# ile ilgili cok fazla döküman var oralardan okuyup yapmayi deneyebilirsin. Hacettepe Üniversitesi Bilgisayar Müh. Alaninda cok iyi diyorlar,okuyanlar genellikle memnun.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu sene gırdım sınava 20 k cıvarı gelecek sımdı napcam mı mattan olımpıyatlara fılan mı baksam ne cozebılırım kodlama ısıne nerden başlarım bıde
  • Oncelikle pardon ,ben sinava girmedin zannettim. Matematik Olimpiyat Sorularina bakmana pek gerek yok ancak "Fonksiyonlar" ve "Mantık" konularında unuttuğun veya hatirlamadigin kisimlari calis bu konularin zor kisimlarini cozmeye calis çünkü okula gidince goruceksin Matematiğin bu kismi kullaniliyor bilgisayarlarda buna ek olarak "algoritma" konususunda araştırma yapabilirsin. Kodlama islemi icin c# programini kullanmalisin. C# kullanmayi ogreten bir suru video var internette onlardan da yararlanmani tavsiye ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben hacettepe bilgisayardayım.varsa özel sorun veya istediğin tavsiye özelden sorabilirsin.soruna gelecek olursak;
    matematik konuları lysnin üst seviyesi.fonksiyonlar ve limit süreklilkten başlıyorsun,türev integral iki üç katlı integral devam ediyor.tabii derinlemesine.yazın mat çalışmanı pek mantıklı bulmam.dönem içinde zaten calışarak halledersin.ama kalanda çok oluyor özellikle mat2de.
    programlamaya gelicek olursak c'den başlanıyor,iikinci dönem java ile devam ediliyor.tüm zamanının %80i bunlara gidecek.projelerde bir hayli zorluyorlar.o yüzden iyi kodlama bilgisine sahip olmalısın.tavsiyem 3 ay içinde web programlamaya bakman.buradaki amaç kodları tanımak.bu süreç içerisinde kendi web siteni yaparsın,hatta veritabanınada bakarsın kalan sürede.okula başladığında elinde birşeyler olmuş olur.web programlama basit gbi gözükebilir ama çoğu bölüm öğrencisi bilmez.çok büyük bir eksiklik.zaten ilerde tökezlemene sebep olur.illaki bir yerde kullanacaksın java server faces gibi.benim tavsiyem html css php aspnet javascriipt ile ilgilenmen yönünde.zaman kalırsada veritabanı komutlarına bakman.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.