Şimdi Ara

Bilgisayar Mühendisliği Teknik Üniversite veya İngilizce

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
2
Favori
727
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • YKS 2020 13719 sıralamam geldi. Geçen sene YTÜ bilgisayar mühendisliği 13683 ile kapatmıs. Yazarsam belki bir ihtimal geleceğini düşünüyorum fakat nerede araştırma yapsam ingilizce şart diyorlar. İngilizce bilgisayar mühendisliği olarak da marmara üniversitesine puanım yetiyor.

Asıl sorum şimdi Yıldız teknik gibi bir teknik üniversitede okuyup Türkçe eğitim almak mı yoksa direkt teknik olmayan marmara gibi bir üniversitede bilgisayar mühendisliği eğitimi mi almak ?

Eğer Türkçe teknik üniversitede diyorsanız yandan ingilizce geliştirmem ingilizce eğitim almış olmamın yanında bir açık bırakır mı ?

• Hocam moralini bozmak istemem ama YTÜ daha çok yükselecek gibi. Üniversiteden dolayı değil, bölüm artık çok rağbet gördüğü için belirli sıralardaki üniversitelerin sıralamaları uçuyor resmen. YTÜ’ye girebilme şansınız zor gibi. Marmara’ya %99 girersiniz ama. Bu arada ben de YTÜ yazacağım. Mesela bana soracak olursan artık hiç takmıyorum, yok %30 ingilizceymiş, yok tamamen ingilizceymiş falan. Valla bıktırdı kıyaslamalar, saldım artık o yüzden, umrumda değil. Sonuçta ikisinin birbirine göre eksisi, artısı var. Önceden de konuşulmuştu baya bunlar, aramalara yazıp bulabilirsiniz yazdığınıza benzer konuları herhalde.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yıldız Teknik %30 İngilizcedir
    Yıldız Teknik %30 İngilizcedir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam öncelikle Yıldız muhtemelen gelmeyecektir ancak kendi fikrimce sorunuzu cevaplayayım.

30% ingilizce bölümlerde de hazırlık okursunuz, hazırlık geçme sınavından iyi bir notla geçmezseniz 2 adet ileri ingilizce dersi daha alırsınız.

Ayrıca pratikte derslerin yarısına kadarını ingilizce alırsınız zaten. OOp ve algoritma gibi en önemli dersleri ingilizce alırsınız.

Zaten dil ne olursa olsun bilgisaya mühendisliği öğrencileri ingilizce bilmek zorundadır. Çünkü kaynakların yüzde 95i ingilizce.

Okulun 100% ingilizce olması size bir anda ingilizce yeteneği kazandırmaz. Kendiniz geliştirmelisiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6EC589E64 -- 4 Ağustos 2020; 13:4:53 >
  • Yıldız gelmez. Teknik bir üniversitede okumak tercihim olurdu. %30-%100 İngilizce arasında da çok fazla fark yok takılmayın ona. Bazı derslerin Türkçe olması daha iyi oluyor. Sen yine İngilizce bilmekle sorumlusun zaten.
  • Çok teşekkür ederim arkadaslar. Bölümün artışının farkındayım ama bir ihtimal
  • ytu ceng 9-10kya kadar inecektir bu sene, arkasinda tercih edebileceginiz universiteleri arastirin.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ashwor A kullanıcısına yanıt
    :( Olsun hocam. Marmara da iyidir. Linkedin’den mezunlarını inceleyebilirsiniz, denk geldiklerim güzel yerlerde çalışıyorlardı. Zaten YTÜ ve Marmara arasında kalmışsınız, bu iyi bir şey, Marmara gelse de mutlu olursunuz diye düşünüyorum buna bakarak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi salçasızmakarna -- 4 Ağustos 2020; 12:16:33 >
  • yinemimezunakaldim kullanıcısına yanıt
    Valla 9748’le giremeyeceğim diye korkmuyor değilim.

• YTÜ zaten gelmeyecek boşuna düşünme bunu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    Hocam ne yazık ki o bir ihtimal bile imkansız. Zaten her sene çok yükseliyor üstüne sizin sıralamanız geçen seneye göre bile yetmiyor. Marmara hayırlı olsun. Bunları söylüyorum çünkü YTÜ'yü araştırmak yerine gitmeniz muhtemel olan bir okulu araştırarak tercih zamanı vaktinizi kullanmanız daha iyi olur.

• Arkadaşlar bölümünüz %100 olunca kafanıza otomatik olarak ingilizce yüklenmiyor iş gene sizde bitiyor siz geliştirmezseniz ingilizce alanında kendinizi gene işe yaramaz. %100 ingilizce okuyup 1 kelime konuşamadıktan sonra ne anlamı kalıyor...

• Anladım :/

Bazen içimden geliyor bir sene daha hazırlansam mı diye. Malum türkçe 25 net yaptım. Sırf bu yüzden çok darlanıyorum yani bir ytü de okumak güzel olurdu :/
  • salçasızmakarna S kullanıcısına yanıt
    Girersiniz bence. Gereksiz strese hiç gerek yok :/
    İnşallah hocam...

Hocam YKS puanın aşırı yakın oldugu için diğer kurumlararası yatay geçiş deneyenlerden daha şanslısın. Ortalaman kötü gelmediği sürece YTÜ'ye geçiş yapabilirsin. Marmara iyi okul bu arada endişelenmeni gerektirecek bir şey yok, başarılar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Harvey Specter. -- 4 Ağustos 2020; 16:13:35 >
  • Harvey Specter. kullanıcısına yanıt
    Anladım hocam. Hayırlısı..
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.